Toshiba predstavlja eksterne hard disk drajvove sa USB-om 3.0

Savršeno dizajnirani STOR.E ART 4 uređaji za skladištenje podataka idealni za korišćenje u pokretu

Nojs, 15. februar 2011 Toshiba kompjuterski sistemi, divizija kompanije Toshiba Evropa GmbH, danas je predstavila nove STOR.E ART4 eksterne hard diskove koji koriste SuperSpeed USB tehnologiju (USB 3.0) za izuzetno brz prenos podataka do 5 gigabajta u sekundi. Ovi tanki eksterni hard disk drajvovi biće dostupni tokom prvog kvartala 2011. širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Toshiba proširuje tržište USB-a 3.0

,,USB 3.0 će postati standardna karakteristika na kompjuterskom tržištu budućnosti. Toshiba je predvidela ovaj trend i lansira ne samo nove hard disk drajvove već i noutbukove sa SuperSpeed tehnologijom prenosa podataka’’, izjavio je Marco (Marko) Perino, generalni menadžer za digitalne proizvode za Evropu, Bliski istok i Afriku u Toshiba kompjuterskim sistemima. S obzirom da korisnici sve više skladište velike fajlove kao što su video materijali, muzika i fotografije, potrebna im je brza konekcija za prenos podataka između bekap medija u kompjutera. USB 3.0 nudi brzinu prenosa do 5 gigabajta u sekundi. Kompatibilnost sa USB-om koji je u širokoj upotrebi 2.0 omogućava da kompjuteri koji podržavaju samo USB 2.0 takođe mogu da se koriste i sa STOR.E ART 4 uređajima.

Bekap tehnologija i zaštita lozinke na računaru

Zahvaljujući već  instaliranom softveru NTI® Backup Now EZTM, STOR.E ART 4 omogućava korisnicima da na jednostavan način organizuju metod po kom bekapuju podatke. NTI® BackupNow EZ™ nudi potpuno prilagodljive bekap funkcionalnosti, uključujući opciju bekapovanja posebnih foldera, određenih tipova fajlova i vršenje bekapa sistema. Pored toga, kompletna zaštita lozinke sa kodiranjem podataka do 256 bita sprečava neovlašćen pristup podacima.

Dizajn koji personalizuje uređaj za skladištenje podataka

Dostupan u tri različitih modela sa grafičkim detaljima u crvenoj, zelenoj, plavoj, i beloj boji na crnoj osnovi visokog sjaja, STOR.E ART 4 pruža korisnicima mogućnost da iskažu svoj lični stil. Obezbeđuje kapacitet do 1TB. Zahvaljujući tome što je mali po dimenzijama i lakši od 190g, sa gumiranim ivicama, napajanjem strujom preko USB konekcije i ugrađenim senzorom za zaštitu podataka koji se čuvaju na disku u slučaju pada ili potresa, STOR.E ART 4 je idelan za korišćenje u pokretu. Pogodan je i za stacionarno korišćenje, pri čemu predstavlja veoma elegantan deo dodatne opreme na radnom stolu.

newsmaster