Toshiba predstavlja sledeću generaciju tablet računara sa AndroidTM operativnim sistemom u Evropi

Novi član Toshibine ponude tablet računara odlikuje se najnovijom Android™ platformom i naprednim audio i video karakteristikama

Nojs, Nemačka, 15. februar 2011 Toshiba kompjuterski sistemi, divizija kompanije Toshiba Evropa GmbH, danas je najavila da planira da na evropsko tržište plasira novi model tablet računara sa najnovijom AndroidTM platformom. Ovaj tablet, veličine 10,1 inča (25,7cm) po dijagonali, nudi izuzetne video i audio performanse i ima ugrađen GPS sistem i dve video kamere. Toshiba planira da proširi asortiman tablet računara sledećom generacijom tableta u Evropi tokom leta 2011. godine.

,,Novi tablet računar sa Android platformom predstavlja nastavak Toshibine strategije na evropskom tržištu tablet računara’’, izjavio je Marko Perino, generalni menadžer Divizije za digitalne proizvode u kompaniji Toshiba Evropa. ,,Novi tablet ima najsavremenije audio i video karakteristike a napredne hardverske specifikacije kojima se odlikuje svrstavaju ga u premijum segment tablet računara.’’ Korisnici su u mogućnosti da personalizuju svoj tablet tako što mogu da izaberu jednu od ponuđenih boja ovog računara.

Unapređene mogućnosti pretraživanja i video sadržaja u 16:10 formatu

Toshiba se opet posebno fokusirala na razvoj video, audio i internet karakteristika na svom najnovijem tablet računaru. Toshiba tablet sa NVIDIA® Tegra™ 2 procesorom sa dva jezgra odlikuje se širokim multi-touch displejem od 10,1 inča (25,7cm) po dijagonali u 16:10 formatu sa 1.280×800 piksela, što obezbeđuje dovoljno prostora za pretraživanje sajtova u landscape ili portrait režimu i omogućava visok kvalitet pri gledanju video sadržaja i igranju igrica.

Tehnologije za unapređenje video i audio karakteristika

Adaptive Display tehnologija prilagodljivog displeja u ovom tabletu konstantno prilagođava parametre kao što su jačina svetla i kontrast u skladu sa uslovima osvetljenja u okruženju i tako nudi najbolji mogući prikaz slike bez potrebe za ručnim podešavanjem parametara. Pored toga, Toshibina Resolution+™ tehnologija rezolucije integrisana je kao standard. Ona poboljšava kvalitet video materijala standardne definicije u cilju potpunog iskorišćenja potencijala displeja visoke definicije ovog tableta, nezavisno od kvaliteta izvornog materijala. Neprevaziđen kvalitet zvuka postiže se zahvaljujući Toshiba audio poboljšanjima koji optimizuju emitovanje zvuka u skladu sa spoljašnjim uslovima, što stereo zvučnicima omogućava da na najsavršeniji način verno emituju zvuk pesama, video materijala i igrica.

Dobro opremljen i spreman za konekciju

Toshibin novi tablet podržava mobilne širokopojasne tehnologije (3G)1. Ugrađeni žiroskop, akcelerometarski senzor, integrisani GPS, kamera od dva megapiksela sa prednje strane i kamera od pet megapiksela sa zadnje neke su od karakteristika ovog tabel računara. Toshiba tablet ima višestruke mogućnosti konekcije i portove kako bi se ovaj uređaj što lakše integrisao u svakodnevni digitalni život. Tablet ima i HDMI port u punoj veličini za jednostavno deljenje fotografija i video materijala na TV-u, USB 2.0 port u punoj veličini za konektovanje eksternih hard drajvova i kamera, kao i mini USB port za tablet kao USB lokaciju za čuvanje velike količine podataka. SD slot za karticu pruža mogućnosti za dodatno skladištenje i prenos fajlova. Ovaj tablet biće opremljen i 802.11n WLAN-om.

Proširen izbor lokacija za kupovinu i servis za deljenje sadržaja

Ovaj tablet nudi pristup aplikaciji Google AndroidTM Market. U cilju podrške korišćenju ove aplikacije, ovaj uređaj ima i instaliranu specijalnu aplikaciju Toshiba Places koja korisnicima olakšava pronalaženje aplikacija koje su optimizovane za ekran od 10,1 inča (25,7cm). Toshiba Places takođe nudi servis za deljenje sadržaja koji je jednostavan za korišćenje i korisnicima nudi postavljanje sopstvenog sadržaja na njihovoj lokaciji u okviru aplikacije. Korisnici takođe mogu da omoguće pristup svojim prijateljima i porodici kroz slanje jednostavnog obaveštenja.

newsmaster