Konkurs-Vip Android izazov 2.0-ušao u finalnu fazu

Konkurs ,,Vip Android izazov 2.0’’ ušao u finalnu fazu

68 domaćih Android aplikacija takmiče se za nagradni fond

od 22.000 evra

Žiri će pobednike proglasiti početkom oktobra, a nagrade korisnika i programera će biti poznate krajem tog meseca. Domaće aplikacije su se već našle na Android Marketu.

Beograd, 7. septembar 2010. godine – Vip navodi da je do 1. septembra  89 domaćih programera poslalo 68 gotovih Android aplikacija koje odgovaraju kriterijumima konkursa. Na ovaj način je i druga faza konkursa ,,Vip Android izazov 2.0’’ uspešno završena. Programeri su pokazali izuzetnu kreativnost pa su među aplikacijama  programi servisnog i informativnog karaktera, kao i lifestyle i zabavni sadržaji

Najboljih 12 aplikacija odabranih od strane stručnog žirija, će početkom oktobra osvojiti vredne nagrade iz ukupnog fonda od 22.000 evra.

Drugi u nizu konkursa koji je Vip mobile organizovao za najbolje lokalne aplikacije naišao je na izuzetno interesovanje o čemu svedoči 1204 prijavljenih domaćih programera sa 233 ideje za aplikacije, tzv. vidžete ili poboljšanja. Programeri su svoje aplikacije za „Vip Android izazov 2.0“  prijavili u okviru sledećih kategorija: Najbolje unapređena aplikacija sa prethodnog konkursa, Informacije, Zabava i Mobilne aplikacije komercijalnih servisa. Svaka od četiri kategorije nosi po tri nagrade: dve novčane – od 2.000 evra i od 500 evra,  kao i telefon HTC Desire, jedan od najboljih Android uređaj na našem tržištu.

Ove godine uvedene su i dve nove nagrade. Programeri, učesnici oba konkursa, i svi Vipovi korisnici Android telefona imaće mogućnost da po zavšetku „Vip Android izazova 2.0“ glasaju za svoju omiljenu aplikaciju. Glasovi programera će pobedničkoj aplikaciji doneti 2.000 evra, dok će autor najbolje aplikacije po izboru korisnika dobiti čak 8.000 evra. Glasanje  korisnika će biti omogućeno putem specijalne aplikacije u okviru Android Vip Menija. Nagrade programera i korisnika će biti objavljene krajem oktobra.

Sve registrovane aplikacije mogu besplatno da se ,,skidaju’’ sa Android marketa koji trenutno sadrži više od 100.000 korisnih aplikacija, uključujući i 132 iz Srbije, sa oba ,,Vip Android izazova’’.

Više informacija o konkursu ,,Vip Android izazov 2.0” možete pronaći na sajtu http://android.vipmobile.rs/.  Sva pitanja o konkursu pošaljite na [email protected].

newsmaster