Sertifikovana NVIDIA grafička rešenja bazirana na Fermi arhitekturi dramatično ubrzavaju Adobe Creative Suite 5 Production Premium

SANTA KLARA, Kalifornija — 7 septembar , 2010 — NVIDIA® grafički procesori (GPU), uključujući i nova Quadro® profesionalna grafička rešenja bazirana na Fermi arhitekturi, sertifikovani su od kompanije Adobe za Adobe® Premiere Pro CS5, version® 5.0.2 softver, i daju mogućnost real-time video montaže i procesiranja efekata za Adobe-ov vodeći ne linearni editor.

Novi NVIDIA Quadro 5000 i Quadro 4000 GPUovi omogućavaju brže računarske performanse duž širokog spektra vizuelnih aplikacija, uključujući Adobe Premiere Pro CS5 softver, dajući još bolje rezultate u odnosu na prethodna merenja1. Sa Adobe Premiere Pro CS5 softverom, verzijom 5.0.2, korisnici mogu da iskuse još bogatiji i živopisniji kvalitet slike sa najširim dinamičkim dometom i podrškom za 30bitnu kolornu tačnost. (10bitova po boji, dostpuno samo na Quadro GPUovima). Dodatno, Quadro rešenja daju lak raspored duž višestrukih, ultra-high resolution monitora, kao i SDI monitora i projektora2

Uključujući više memorije nego bilo koji proizvod u klasi, NVIDIA Quadro 5000 (sa 2.5GB) i Quadro 4000 (sa 2GB) profesionalna grafička rešenja, značiće svima koji rade sa kompleksnim projektima za video produkciju uključujući 4K video stiming ultra visoke rezolucije kao što je RED.

Adobe Premiere Pro CS5 softver inkorporiše NVIDIA CUDA™ arhitekturu za paralelno procesiranje, tako da NVIDIA GPUovi i stotine njihovih jezgara dozvoljavaju filmskim i video profesionalcima da rade bez ograničenja. NVIDIA Quadro 5000 sadrži više od 50% CUDA jezgara u odnosu na svog prethodnika3, davajući munjevito brze performanse. Korisnici mogu da kreiraju vrhunske, multi-layer projekte sa virtualno beskonačnim brojem HD ili video klipova više rezolucije, zatim da dodaju sofisticirane vizuelne efekte i korekciju boja, a u mogućnosti su da vide u svakom trenutku njihov rezultat.

Koristeći najnovija NVIDIA rešenja, produktivnost je poboljšana više puta, bez čekanja koje je bilo posvećeno renderingu i sada je moguće videti projekat u punoj rezoluciji bez preskakanja frejmova.

“Skoro predstavljanje naših Fermi baziranih GPU-ova omogućilo je profesionalcima iz sveta produkcije da oslobode svoju kreativnost”, izjavio je Andrew Cresci, generalni direktor kompanijie NVIDIA za rešenja namenjena vertikalnim tržištima. “ Sa ovim dodatkom za Adobe Premiere Pro CS5, kreativni profesionalci koji koriste naš najnoviji NVIDIA GPU će dobiti još više benefita”

Samo je NVIDIA GPU dizajniran i sertifikovan da pojača performanse Adobe Creative Suite 5 Production Premium softvera, koji sadrži Adobe Premiere Pro CS5. NVIDIA grafička rešenja, koja su sertifikovana za ubrzavanje Adobe Premiere Pro CS5 su:

Quadro 5000 (novi)
Quadro 4000 (novi)

Quadro FX 5800
Quadro FX 4800
Quadro FX 4800 za Mac
Quadro FX 3800

Quadro CX

GeForce GTX 470 (novi)

GeForce GTX 285

Quadro profesionalne grafičke kartice su dizajnirane i napravljene od strane kompanije NVIDIA kako bi dale vodeće performanse u industriji, kao i pouzdanost, kompatibilinost i stabilnost sa Adobe Creative Suite 5 production premium aplikacijama. Adobe i NVIDIA veruju da će ove kartice pružiti potpunu pouzdanost koju video profesionalci žele. Adobe I NVIDIA investiraju znatno u inženjering kako bi obezbedili optimizovana Quadro rešenja za Adobe Premiere Pro, i kako bi omogućili najbolje iskustvo za korisnike.

Da saznate više o Adobe Premiere Pro CS5, verzija 5.0.2, i NVIDIA GPU ubrzavanju unutar Premiere Pro CS5, posetite http://www.nvidia.com/object/builtforadobepros.html.

Za više informacija kontaktirajte:

Mark Priscaro
NVIDIA Corporation

(408) 486-2438
[email protected]

1Bazirano na testiranju sa Viewperf 11.

2SDI omogućen uz Quadro SDI GPUove i Quadro Digital Video Pipeline rešenja.

3Bazirano na 352 CUDA jezgra kod NVIDIA Quadro 5000 nasuprot. 192 kod Quadro FX 4800.

# # #

Meta Data

Naslov: Sertifikovana NVIDIA grafička rešenja bazirana na Fermi arhitekturi dramatično ubrzavaju Adobe Creative Suite 5 Production Premium

Opis: Nvidia grafčiki procesori uključujući i nova Quadro profesionalna grafilka rešenja, bazirana na Fermi arhitekturi su sertifikovana od stane Adobe-a za Adobe® Premiere Pro CS5

Keywords: NVIDIA, Quadro, Fermi Architecture, Adobe, CS5, Creative Suite, Premiere Pro, CUDA, Productivity, GPUs,

URL: nvidia-fermi-adobe-cs5-press-20100902-xx

newsmaster