Uspešno završena FundraiseIT konferencija i B2B sastanci!

Tokom dva dana, 18. i 19. aprila u Privrednoj Komori Srbije, u Beogradu, Autsorsing Centar Srbije (www.ocs.rs) i Mreža Poslovnih Anđela Srbije (www.sban.eu) organizovali su još jednom tradicionalni internacionalni događaj, FundraiseIT konferenciju i B2B sastanke (http://fundraiseit.talkb2b.net/). Događaju je prisustvovalo blizu 200 predstavnika IT kompanija od čega 45 kompanija iz inostranstva iz ukupno 26 zemalja, a gosti su bili i poznati investitori i poslovni anđeli iz Silikonske doline i zapadne Evrope. Koncept događaja je osmišljen tako da omogući domaćim preduzetnicima i investitorima direktan kontakt sa serijskim investitorima i predstavnicima VC fondova iz USA i zapadne Evrope ali takođe i promocija IT tržišta Srbije i dati mogućnost domaćim IT kompanijama da u direktnim sastancima pronađu potencijalne klijente i partnere u inostranstvu.

Andrije Bednarika, direktor Mreže Poslovnih Anđela Srbije i menadžer projekta Autsorsing Centra Srbije ističe da je reč o još jednoj uspešnoj akciji koja je izazvala veliko interesovanje, a za koju se nada da će rezultirati novim partnerstvima i poslovnim aranžmanima za kompanije učesnice kao i podizanje svesti u našem društvu o modelima investiranja u kompanije u ranim fazama razvoja. „Naš cilj će biti ostvaren tek kada vidimo upravo te ljude iz publike na nekoj od naših sledećih SBAN investicionih večeri kako prezentuju svoj novi projekat ili sede među investitorima“ kaže Andrija Bednarik.

Cilj je bio i da se na jednom mestu okupe preduzetnici i investitori, iz Silikonske doline i zapadne Evrope, kako bi se ispromovisali novi trendovi i modeli investiranja Poslovnih Anđela i Venture Capital fondova. Takođe, preduzetnici su imali priliku da dođu do direktnog kontakta sa investitorima, što je rezultiralo da preduzetnici steknu jasniju sliku kako da najbrže ostvare svoj put od ideje preko investiranja, do akvizicije i izlaska na berzu. Prisustvom na FundraiseIT konferenciji, domaći investitori su mogli da saznaju više o trendovima u investiranju na razvijenijim VC tržištima kako bi iskoristili mogućnosti za investiranje koja se trenutno pojavljuju na našem tržištu.

Tokom PartnerIT B2B matchmaking događaja učesnici su imali priliku da se u direktnim sastancima susretnu sa potencijalnim klijentima i partnerima iz inostranstva u cilju prezentovanja potencijala svojih kompanija pred predstavnicima firmi iz zemalja regiona, EU ali i sa drugih kontinenata.

newsmaster