LG objedinjuje televizor i monitor u jednom uređaju

Novi Personal TV uređaji kompanije LG nude vrhunsku HD rezoluciju sa realističnim bojama, 3D funkcionalnošću i još mnogo toga

 

Beograd, 30. maj 2012. – Kompanija LG Electronics predstavila je nove Personal TV uređaje, DM52 i M52, pomoću kojih, na samo jednom ekranu, korisnici mogu da uživaju u širokom spektru multimedijalnih sadržaja, od emitovanja HD programa do svih sadržaja sa računara. Novi modeli poseduje IPS ekrane, a odlikuje ih živopisna boja, kao i izuzetno širok ugao gledanja. Modeli sa ekranima dijagonale 24 inča koriste visokokvalitetne MVA panele.

„Naš cilj je razvijanje jedinstvene Personal TV platforme, koja kroz integraciju multimedijalnih i internet sadržaja menja tradicionalno shvatanje televizije”, izjavio je J.J. Lee, izvršni potpredsednik i direktor IT odeljenja u kompaniji LG Electronics Home Entertainment. „Bez obzira na to da li korisnici poseduju strast prema 3D igricama, korišćenju interneta ili prema standardnom gledanju televizije, kompanija LG želi da im pruži visokokvalitetne uređaje sa širokim spektrom mogućnosti.”


Novi LG Personal TV uređaji odlikuju se mogućnošću prikaza slike u slici (Picture-in-Picture), odnosno omogućavaju gledaocima da u isto vreme otvaraju više ekrana i gledaju TV program u malim prozorima dok i dalje koriste svoj računar. Takođe poseduju i Infinite Surround audio sistem, koji proizvodi zvuk vrhunskog kvaliteta. Opcija USB Quick View skraćuje vreme potrebno za podizanje sistema računara i omogućava korisnicima da gledaju sadržaje poput fimova ili slika na brži i lakši način.

Ovi uređaji koriste savremene IPS (In-Plane Switching) panele umesto konvencionalnih TN (Twisted Nematic) panela i na taj način obezbeđuju savršenu reprodukciju boja i vrhunski kvalitet slike. Na ovaj način se ističe konzistentnost boja i smanjuje se njihova fluktuacija. Nova Smooth Color Change tehnologija obezbeđuje izuzetno jasan prikaz bez ikakvog treperenja na ekranu, koje se pojavljivalo prilikom dinamičnih akcionih scena filmova, sportskih utakmica ili video igara. Zahvaljujući izuzetno širokom uglu gledanja od čak 178 stepeni, novi IPS ekrani omogućavaju gledaocima sliku bez preklapanja boja i to bez obzira da li su u sedećem ili ležećem položaju.

DM52 pruža mogućnost veoma lake konverzije 2D u 3D sadržaj, tako da gledaoci imaju pristup neograničenom visokokvalitetnom 3D sadržaju. Opcija konvertovanja funkcioniše bez obzira na to da li je uređaj priključen na računar ili ne. Takođe, Dual play funkcija omogućava korisnicima igranje udvoje, na jednom ekranu i to bez razdvajanja ekrana na dva dela (split screen) pri čemu svaki igrač, u isto vreme, vidi prikaz iz svoje perspektive. Ovi modeli koriste LG CINEMA 3D tehnologiju i dolaze u paketu sa udobnim i laganim 3D naočarima.

Modeli LG Personal TV uređaja M52 i DM52 biće dostupni u Srbiji u julu.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

 

Više o LG Electronics Home Entertainment Company

LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. . Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda Tipovi LG proizvoda su CINEMA 3D Smart televizori, OLED televizori, IPS monitori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, miš-skenere, eksterni uređaji za skladištenje podataka. Komercijalni proizvodi kompanije LG Electronics uključuju uređaje koji omogućavaju prikaz digitalnih sadržaja, sisteme za video konferencije i IP sigurnosne kamere.

newsmaster