Partnerstvo kompanija E.ON i Ericsson

Jedna od najvećih privatnih energetskih kompanija, švedski E.ON, izabrao je Ericsson za sistem integraciju i konsalting u domenu pametnih mreža.

Ericssonova rešenja će prikupljati podatke sa električnih brojila i slati ih u E.ON što će ubrzati merenje i isporuku podataka za čak 3000 odsto. Ugovor u trajanju od pet godina obuhvatiće skupljanje i distribuciju podataka sa više od 600.000 mernih tačaka u švedskim gradovima Stokholmu, Malmeu, Orebrou.

Ericssonova pametna rešenja na polju merenja potrošnje električne energije pomažu distributerima, kao što je E.ON, da budu efikasniji. Ova rešenja obuhvataju usluge eksternalizovanog upravljanja mrežom, sistem integraciju kao i konsalting.

Evolucija pametnih mreža je prioritet u mnogim zemljama Evropske Unije, a ova Ericssonova rešenja su veliki korak napred u domenu prikupljanju velike količine podataka u realnom vremenu koja će korisnicima omogućiti precizne i ažurne informacije o potrošnji struje.

Robert Puskaric, predsednik kompanije Ericsson za region severne Evrope i centralne Azije izjavio je: “Kako se vizija Umreženog društva sve više ostvaruje, kada smo sve bliži brojci od 50 milijardi umreženih uređaja, mislimo da će sve veći značaj u M2M komunikaciji imati pametne mreže i pametni sistemi za merenje potrošnje električne energije.”

Trenutno, Ericsson isporučuje klijentima u Estoniji i Italiji rešenja i servise za pametne mreže, od eksternalizovanog upravljanja mrežom do podrške na terenu.

O Eriksonu

Erikson je vodeći svetski dobavljač telekomunikacionih usluga i tehnologija. Mi stvaramo „Umreženo društvo“ sa efikasnim real-time rešenjima koja nam omogućavaju da učimo, radimo i živimo slobodnije u održivim zajednicama širom sveta.

Mi obezbeđujemo servise, softver i infrastrukturu u IKT sektoru za mobilne operatore i druge industrije. Danas se više od 40% svetskog protoka mobilnih podataka obavlja putem Eriksonovih mreža i mi pružamo podršku operatorima koje imaju više od dve i po milijarde pretplatnika.

Poslujemo u 180 zemalja i zapošljavamo više od 110.000 ljudi. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York. Prihod u 2012. godini je bio 227,8 milijarde SEK (33.8 milijardi dolara).

 

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

 

 

newsmaster