Symantec Endpoint Protection 12 – bezbednost bez premca najbržih performansi

Zasnovano na Insight tehnologiji i napravljeno za virtualna okruženja, novo rešenje donosi bržu i moćniju zaštitu za preduzeća svih veličina.

SAN FRANCISKO, Kalifornija. – RSA konferencija 2011 – 15. Februar  2011 – Symantec korporacija objavila je nove verzije Symantec Endpoint Protection i Symantec Endpoint Protection Small Business Edition (trenutno u beta verziji), koje obezbeđuju naprednu zaštitu preduzećima svih veličina uz poboljšanje performansi sistema. Symantec Endpoint Protection 12 je dizajniran da otkrije i blokira nove sofisticirane pretnje, ranije i tačnije nego bilo koji proizvod namenjen za sigurnost računara i to zahvaljujući Insight i „oblak“ tehnologiji.

Sigurnosne pretnje su postale sve sofisticiranije i rasprostranjenije, te stoga i sve veći izazov za tradicionalna sigurnosna rešenja zasnovana na sigurnosnim potpisima. Prošle godine pušteno je više od 286 miliona malicioznih programa, u proseku vise od 9 novih pretnji svake sekunde, svakoga dana. Razlog ove najezde malvera i njihove sve veće složenosti, u velikoj meri leži u proliferaciji toolkit-a za napade koji su jednostavni za upotrebu (kao što je Zeus) i olakšavaju ulazak u sajber kriminal. Ovi toolkit-i omogućavaju hakerima da kontinuirano proizvode nove mutirane varijante malvera. Svaka varijanta targetira različitu žrtvu i na taj način čini gotovo nemogućim tradicionalno otkrivanje i „fingerprinting“ ovih pretnji. Prema Symantec-ovom izveštaju o toolkit-ima za napad i malicioznim website-ovima, najmanje 61% napada se može pripisati toolikit-ima za napad. Sa rastom popularnosti ovih toolkit-a, nastaviće se i trend rasta pretnji visokog uticaja. Symantec Endpoint Protection 12 oslanja se na Insight kako bi obezbedio zaštitu bez premca od novih pretnji i izazova.

Glavne prednosti

Sigurnost bez premca: Symantec Endpoint Protection 12 blokira nove nepoznate pretnje koje tradicionalni potpisi, heuristike i druga sigurnosna rešenja propuste, koristeći osim Insight tehnologije i SONAR 3 – hibridni mehanizam pomoću koga se blokiraju zero-day pretnje i pretnje visokog rizika, na osnovu njihovog ponašanja i reputacije. Prema testovima vodeće organizacije za testiranje sigurnosti, AV-Test.org, Symantec Endpoint Protection 12 (beta) postigao je najbolji rezultat od svih  konkurenata u kategorijama efikasnosti u blokiranju novih pretnji i uklanjanja već postojećih infekcija.
• Najbrže performanse: Symantec Endpoint Protection 12 skraćuje ukupno vreme skeniranja virusa za 70%, koristeći Symantec Insight za automatsku identifikaciju i odobravanje fajlova od poverenja, što kao krajnji rezultat ima manje učestalo, brže i pametnije skeniranje.
• Napravljeno za virutalna okruženja: Symantec Endpoint Protection 12 nudi sveobuhvatnu odbranu od svih vrsta napada i optimizovan je za virtualne sisteme.
• Small Business Edition: Namenjen manjim kupcima i organizacijama sa ograničenim IT resursima. Nudi zaštitu zasnovanu na Insight i Sonar 3 tehnologijama i predstavlja najadekvatnije, najbrže, najefikasnije anti-malver rešenje, za manje kupce.

Trenutno Symantec Endpoint Protection 12 postoji samo u beta verziji i očekuje se da će biti dostupan široj javnosti u aprilu 2011.