Podneti prvi zahtevi za prenos mobilnog broja

U Vipu zadovoljni prvim reakcijama korisnika

Beograd, 1. jul 2011. – U Vipovim prodajnim centrima danas su se desetine građana interesovale za proceduru prenosa broja i za aktuelnu ponudu ovog operatera u slučaju prelaska na Vipovu mrežu. Realizacija prvih zahteva za prenos broja je pokazala da dobro funkcionišu sve tehničke veze između operatera i sa Centralnom bazom podataka u Republičkoj agenciji za telekomunikacije.

Korisnici navode da im je do sada glavnu prepreku za promenu mobilnog operatera predstavljala nemogućnost da zadrže postojeći broj telefona koji već duže vreme koriste i da tek sada mogu ravnopravno da razmotre sve opcije. Mnogi kao razlog za dolazak u Vip navode odličan izbor mobilnih telefona, konkurentne postpaid pakete i neograničeni najbrži mobilni internet u zemlji.

“Pošto je prenos broja sasvim nova usluga, teško je u ovom trenutku proceniti kakvu bi promenu ona mogla da donese na tržištu Srbije. Verujemo da će činjenica da mogu da zadrže broj uticati na postpejd i biznis korisnike da se lakše odluče za promenu operatera”, kaže Petra Štangl, članica Upravnog odbora i navodi da je evropski prosek oko 10% prenetih brojeva.

Gospođa  Štangl napominje da se Vip četiri godine zalaže za uvođenje usluge prenosa broja jer smatra da je ona u interesu svih učesnika u procesu.

“Mislim da će uvođenje ove usluge uticati na sve operatere da bolje posluju jer će morati više da se trude da zadrže postojeće i pridobiju nove korisnike, a korisnici će moći da pređu na mrežu koja nudi najbolje usluge i cene. U Vipu imamo visokokvalitetnu mrežu, odličnu ponudu za sve segmente korisnika, obučene i ljubazne prodavce. Ako korisnici na osnovu toga donose odluku, verujem da smo pravi izbor”, ističe članica Upravnog odbora Vipa.

Dodatno:

O Vipu

Od 1. decembra 2006. Vip, član Telekom Austrija Grupe, obezbedio je licencu za GSM 900/1800 i UMTS mreže. Vip mobile nudi pun portfolio mobilnih usluga za pripejd, postpejd i biznis korisnike, a na domaće tržište prvi je uveo BlackBerry® iz Vodafona. Vip je najveća grinfild investicija u Srbiji do sada, sa uloženih 660 miliona evra. Na kraju marta 2011. godine, Vip je imao više od 1.4 miliona aktivnih korisnika i zapošljavao više od 800 stručnjaka i menadžera. Vip je ekskluzivni strateški partner Vodafona u Srbiji. Više informacija na: www.vipmobile.rs


newsmaster