TRANSFER NOVCA SMS PORUKOM

Beograd, 14.04.2010.

Piraeus banka je početkom aprila pokrenula tehnološki inovativnu uslugu u prenosu novca „Card to card“. Ovaj jedinstveni servis obezbeđuje transfer novca sa kartice na karticu u realnom vremenu i to slanjem poruke putem mobilnog telefona.

Naime, ova usluga omogućava svim korisnicima Dina debitnih i kreditnih kartica, izdatim od strane bilo koje banke, da putem SMS poruke pošalju novac bilo kom drugom korisniku Dina kartice i to bez odlaska u banku i bez korišćenja interneta. Korisnik kome je novac poslat u mogućnosti je da sredstva koristi odmah. Ovaj servis je na raspolaganju klijentima tokom 24 časa dnevno bez obzira na to gde se trenutno nalaze.

Usluga „Card to card“ dostupna je korisnicima Dina kartica koji su registrovani za ovaj servis kod banke izdavaoca kartice. Prilikom registracije, korisnik dobija mPIN kojim potvrđuje transakcije sredstava, a procedura prenosa se inicira slanjem SMS poruke na broj 1770 u formi*: UP<razmak>IZNOS<razmak>BROJ_ KARTICE<razmak>ROK_ VAŽENjA

Po poslatom SMSu, korisnik će dobiti poruku od Mobilne telefonije Srbije sa nalogom da potvrdi transakciju unošenjem mPIN-a. Nakon potvrde na račun primaoca odobrava se iznos koji je nalogodavac naznačio u inicijalnoj poruci, dok se njegov račun zadužuje za taj iznos, uvećan za naknadu koju naplaćuje banka izdavalac kartice u skladu sa sopstvenom politikom.

Dnevni limit za „Card to card“ transakcije je 5.000 dinara, odnosno 20.000 dinara na mesečnom nivou.

Piraeus banka je realizovala „Card to card“ projekat u saradnji sa Narodnom bankom Srbije, Telekomom Srbije i tehnološkim kompanijama Mellon i Lanus.

*Više:

UP – oznaka za servis prenosa novca putem mobilnog telefona

IZNOS – vrednost sredstava koje korisnik želi da prenese sa svog računa na račun primaoca

BROJ_KARTICE – broj DinaCard kartice (PAN) primaoca sredstava

ROK_VAŽENjA – rok važenja DinaCard kartice primaoca sredstava  (u formi mm/gg)

newsmaster