Canon – novi monohromatskim imageRUNNER ADVANCE modeli

Canon proširuje portfolio štampača za produkciju malih obima novim monohromatskim imageRUNNER ADVANCE modelima

  • Tri nova crno-bela štampača nude veću raznovrsnost i kvalitet štampe za korporativna odeljenja za reprografiku i uslužno štampanje
  • Sva tri uređaja odlikuju veće mogućnosti završne obrade, kraće vreme zagrevanja, dostupnost i „Fiery-based“ kontrolera i originalnog Canon PostScript 3 kontrolera što omogućava veću produktivnost
  • Prvi monohromatski uređaji za tržište profesionalne štampe razvijeni na Canon-ovoj tehnološkoj platformi imageRUNNER ADVANCE

Beograd, 26. april 2010. – Kompanija Canon Europe povećava kvalitet i raznovrsnost svog portfolija za profesionalnu štampu, lansiranjem tri inovativna crno-bela modela za produkciju malih obima. Tri nova uređaja namenjena su korporativnim odeljenjima za reprografiku (CRD) i uslužnom štampanju, i prvi su monohromatski uređaji za tržište profesionalne štampe koje je Canon razvio na svojoj tehnološkoj platformi imageRUNNER ADVANCE.

Tri nova modela nose oznake imageRUNNER ADVANCE 8085, 8095 i 8105 koje reflektuju respektivno njihove brzine od 85, 95 i 105 strana u minuti. Kao i njihovi odgovarajući kolor uređaji, oni ispunjavaju potrebe dobavljača uslužne profesionalne štampe za produkcijom manjih obima od onih koje imaju korisnici imagePRESS uređaja.

Modularna građa novih uređaja, poznata bilo kom korisniku imageRUNNER ADVANCE C9000 PRO rešenja, čini ih izuzetno raznovrsnim, kako u smislu prostora koji zauzima tako i u smislu mogućih primena. Na primer, bez obzira da li je fakultetu potreban osnovni model uređaja za štampu jednostavnih, zaheftanih crno-belih papira za ispite, ili je kompaniji potrebna kompletna konfiguracija uređaja za produkciju mnogo većih dokumenta sa kompleksnom završnom obradom, novi monohromatski imageRUNNER ADVANCE uređaji obezbeđuju izuzetno ekonomično rešenje.

Modeli iz serije imageRUNNER ADVANCE 8000 pružaju visoku produktivnost i kvalitet slike, sa maksimalnom rezolucijom slike od 1200 x 1200 dpi.  Mogu da prihvate papir težine do 256 grama po kvadratnom metru (za dupleks štampu do 220gsm) i tabak veći od SRA3, što je značajno poboljšanje u odnosu na Canon iR7000 seriju, koju će sada zameniti. Dodatna poboljšanja performansi u odnosu na iR7000 su nove mogućnosti završne obrade, kraće vreme zagrevanja i Canon kontroler koji nudi novi originalan, a ne emuliran Adobe PostScript 3 na sva tri nova modela. Štampači mogu, u zavisnosti od produkcionog okruženja, biti opremljeni ili „Fiery-based imagePASS-U1“ ili opcionim Canon Adobe PostScript/PCL protokolima rutiranja.

Prateći trend manjih ali kompleksnijih poslova štampe, monohromatska serija imageRUNNER ADVANCE ima isti široki asortiman završnih obrada kao i popularna serija kolor uređaja imageRUNNER ADVANCE PRO: profesionalno bušenje, heftanje do 100 listova odjednom, heftanje do 20 presavijenih listova odjednom, opsecanje knjižica, i pet vrsta presavijanja (Z-savijanje, „letter fold in”, „letter fold out”, polu-savijanje i dvostruko paralelno savijanje).

Ovi uređaji su prošli ocenjivanje Canon-ovog LCA sistema za procenu dizajna proizvoda u kontekstu životnog ciklusa, kako bi se minimalizovala emisija ugljenika tokom čitavog životnog veka uređaja, od proizvodnje preko logistike i isporuke, do potrošnje energije tokom upotrebe. Inkorporiranjem zelenih tehnologija kao što je reciklirana plastika i bio plastika, od novih serija se očekuje da smanje emisije ugljen dioksida, za više od 30% u odnosu na prethodne modele. Očekuje se i da monohromatska serija imageRUNNER ADVANCE 8000 ponudi najmanju ukupnu potrošnju energije u svojoj klasi (TEC, prema ENERGY STAR®) i da se slaže sa direktivama ograničenja upotrebe opasnih materija u električnim i elektronskim proizvodima. Novi modeli pružaju poboljšanu energetsku efikasnost, utrošak energije je smanjen za više od 50%* u odnosu na prethodne modele i koriste samo 1,5 vat u režimu mirovanja.

Dejvid Presket, direktor Sektora za profesionalnu štampu kompanije Canon Europe komentariše: „Od lansiranja kolor uređaja za produkciju malih obima imageRUNNER ADVANCE PRO prošle jeseni, iskazana je velika potražnja za ovim uređajima i to više od 250 isporuka za šest nedelja od trenutka lansiranja. Reakcije naših korisnika pokazuju da ovi uređaji odgovaraju njihovim potrebama za visokom produktivnošću i kvalitetom, a sa manjim potrebnim kapitalom za ulaganje, smanjenim rizikom i bržim povraćajem investicije. Sviđa im se fleksibilnost koja im omogućava da se prilagode korisničkim profilima i promenama u obimu posla, ili prema tome kako obim digitalnih poslova raste. Prirodan nastavak je to što je Canon predstavio nove crno-bele modele, koji će ponuditi iste prednosti za korisnika i tako biti posebno atraktivna ponuda za CRD odeljenja.“

Monohromatske serije imageRUNNER ADVANCE prodavaće se preko Canon-ovih direktnih prodajnih kanala u Evropi i kroz mrežu akreditovanih dilera koji imaju sposobnost da obezbede kvalitetne konsultacije, usluge i postprodajnu podršku u vezi sa Canon brendom.

Dejvid Presket zaključuje: „Prema našem istraživanju, CRD odeljenja sve više pokušavaju da se okrenu internoj štampi i tako postignu veće uštede i time poboljšavaju poslovne performanse svojih matičnih kompanija. Uvereni smo da novi crno-beli imageRUNNER ADVANCE uređaji zajedno sa radnim tokom i softverskim aplikacijama, kao što je „Helix Production Workflow“, naš program za podršku postavljanja poslovanja i Canon-ova postprodajna briga o korisniku, stavljaju Canon u pravu poziciju za saradnju sa CRD odeljenjima na eksploataciji postojećih mogućnosti rasta digitalne štampe.“

*Potrošnja energije u režimu mirovanja je u seriji uređaja Canon imageRUNNER ADVANCE 8000 smanjena na čak 1,5 vat u odnosu na 3,6 vati kod serije Canon iR7000.

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc. koja je prisutna u 120 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“  je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnih i SLR fotoaparata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O kompaniji Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je kompanija sa sedištem u Ljubljani, u vlasništvu kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Osnovna delatnost kompanije Canon Adria jeste davanje tehničke podrške i trgovina na celokupnom području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Više informacija o kompaniji Canon Adria: www.canon.rs

newsmaster