Divna DSLR fotografija na jednostavan način – Canon predstavio novi EOS 1200D

 

 

BEOGRAD, 12. februar 2014.– Canon je danas predstavio EOS 1200D – novi DSLR fotoaparat iz najnižeg cenovnog ranga koji fotografisanje divnih fotografija i snimanje Full HD videozapisa čini lakšim i zabavnijim nego ikad pre. Osmišljen za korisnike koji DSLR kupuju po prvi put i žele impresivne rezultate čim ga izvade iz kutije, EOS 1200D je Canonov prvi model koji dolazi s pratećom aplikacijomiza mobilne uređaje koja nudi korisne savete i uputstva koja vam pomažu da svoj novi fotoaparat iskoristite na najbolji način. EOS 1200D kombinuje Canonov, svetski poznat kvalitet slike s nizom intuitivnih funkcija jednostavnih za upotrebu i automatskih načina fotografisanja, osiguravajući da uvek jednostavno beležite fotografije dostojne vaših uspomena, bez obzira na nivo vašeg znanja.

Uz pomoć nove EOS-ove prateće aplikacije i vodiča za brzi početak koji je jednostavan za snalaženje, lako ćete naučiti o rasporedu dugmića na fotoaparatu i njegovim karakteristikama kako biste sa više samopouzdanja napravili prve korake u fotografisanju posebnih trenutaka. Aplikacija nudi niz stručnih vodiča i «korak-po-korak» vežbi koje vas vode kroz osnove fotografije u ritmu koji vam najviše odgovara. Poseban deo aplikacije, pod nazivom „Inspire“ predlaže popularne objekte fotografije, poput kućnih ljubimaca ili ljudi, sa uputstvima za fotografisanje, kao što su informacije o brzini ili perspektivi. Aplikacija takođe poseduje vodič kroz potencijalne probleme, koji pruža korisne savete o tome kako poboljšati vaše fotografije i prevazići najčešće poteškoće, kao što su zamućene fotografije ili fotografije s prevelikom ekspozicijom, ujedno nudeći savete vezane za kompoziciju kada je u pitanju fotografisanje pejzaža ili grupe ljudi.

Slike ispunjene detaljima

EOS 1200D osigurava da vaše specijalne uspomene uvek možete ponovno proživeti u živopisnim, divnim detaljima i sećati ih se u godinama koje dolaze. Visokokvalitetne fotografije pune boja – savršene za štampu na velikom formatu za poklon ili ponosno pokazivanje kod kuće – beleže se korišćenjem APS-C CMOS senzora rezolucije 18,0 megapiksela i Canonovog procesora DIGIC 4. Čak i kada se nivo osvetljenja smanji, vaše će fotografije i dalje biti jednako žive, zahvaljujući impresivnim mogućnostima koje ovaj fotoaparat nudi u radu pri slabom svetlu. Sistem za automatsko fokusiranje s devet tačaka smeštenih širom okvira osigurava da cela slika ostane zabeležena s puno detalja zadivljujućeg kvaliteta, bez obzira na to šta slikate. Sa funkcijom brzog okidanja, možete da snimite seriju fotografija, do 3 frejma u sekundi što je idealno da zabeležite trenutke tokom brzih akcionih pokreta.

Od proslava rođendana do pustolovina na odmoru, možete biti sigurni da će EOS 1200D uvek snimiti zadivljujuće rezultate. Korišćenjem «Scene Intelligent Auto» moda, koji automatski odabira najprikladniju kombinaciju podešavanja, možete jednostavno fotografisati ne vodeći računa svaki put o parametrima.

Sećanja u pokretu – snimanje Full HD videozapisa

Za trenutke koje želite proživljavati uvek iznova, EOS 1200D snima impresivne Full HD (1080p) videozapise. Veliki broj funkcija koje se jednostavno koriste, daju vam slobodu da budete kreativni sa video zapisima kako nivo vaših veština napreduje – nudeći kontrolu ekspozicije, fokusa i jačine zvuka kako bi posebni trenuci bili sačuvani upravo onakvi kakve ste ih doživeli. Mod «Video Snapshot» vam omogućava da snimite seriju kratkih video klipova, koje automatski spaja u fotoaparatu kako bi kreirao zbirni videozapis nekog događaja, dajući vam utisak profesionalne videomontaže.

Umetnička kreativnost uz pomoć samo jednog dodira

Dodavanje jedinstvenog pečata svakoj fotografiji može se postići dodirom samo jednog dugmeta, zahvaljujući nizu kreativnih filtera ugrađenih u EOS 1200D. Jedan od pet različitih popularnih umetničkih stilova, kao što su minijature, riblje oko i fotoaparat-igračka, može se primeniti pre ili nakon fotografisanja, što vam daje mogućnost da trenutno stvorite kreativno okruženje kako bi naglasili dramu i atmosferu ili jednostavno dodali sasvim drugačiju perspektivu vašim fotografijama.

Dizajniran za vas

Kompaktan i lagan, EOS 1200D se lako nosi sa sobom, omogućujući vam da iskoristite svaku priliku da zabeležite neki trenutak. Raspored velikih, intuitivno smeštenih kontrola na fotoaparatu osigurava lako i instinktivno korištenje, omogućujući vam da se brzo snađete u različitim postavkama dok fotografišete u pokretu. Osmišljen da bi se prilagodio vašem stilu fotografisanja, EOS 1200D nudi svetlo optičko tražilo koje vam pomaže pri kadriranju, kao i 7,5-centimetarski (3,0-inčni’) LCD ekran za fotografisanje u «Live View» modu. Oštar LCD rezolucije 460.000 tačaka savršen je način za pregledavanje fotografija i filmova odmah nakon slikanja odnosno snimanja.

Kad budete spremni podići vašu fotografiju na sledeći nivo, jednostavno zamenite objektiv vašeg EOS-a 1200D s nekim od preko 70 Canonovih EF objektiva – od kojih vam svaki nudi različitu perspektivu koja će vam pomoći da istražite vašu kreativnost i snimite fotografije koje se zaista ističu. U EOS-ovoj pratećoj aplikaciji možete pronaći detalje o širokom rasponu kompatibilnih objektiva i dodataka za EOS 1200D.

EOS 1200D – najvažnije karakteristike:

  • Izvrstan kvalitet zahvaljujući velikom senzoru
  • Fotografije bogate detaljima koje se mogu «kropovati» i štampati na velikom formatu
  • Čiste slike čak i pri slabom osvetljenju
  • Jednostavan za korišćenje Mod «Scene Intelligent Auto»
  • Ugrađeni Vodič kroz karakteristike, kao i prateća aplikacija za pametne telefone
  • Full HD videozapisi sa video Snapshot-ovima
  • Sjajni 7,5-centimetarski (3,0-inčni) LCD ekran
  • Umetnički pečat uz pomoć kreativnih filtara

Za više informacija molimo vas posetite web-stranicu: www.canon-europe.com/EOS_1200D

***

O Canon Europe:

Canon Europe obuhvata regionalne poslove prodaje i marketinga za korporaciju Canon, sa predstavništvima u 116 zemalja i preko 11 000 zaposlenih u Evropi, na Bliskom Istoku i Africi (EMEA).

Osnovan je 1937. sa jasnim ciljem da aparat vrhunskog kvaliteta učini dostupnim potrošačima, a Canon neumorna pasija za Power of Image (moć slike) od tada je raširila Canon tehnologiju na brojna tržišta i dovela Canon na mesto vodećeg u svetu po pitanju kako potrošačkih tako i poslovnih rešenja na polju fotografije. Njegova rešenja obuhvataju proizvode od digitalnih kompaktnih i SLR kamera, preko objektiva za profesionalno snimanje i prenosivih X-ray (rentgenski zraci) mašina do multifunkcionalnih i štampača za produkciju, a sve to upotpunjeno nizom usluga sa dodatnom vrednošću.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj, ne bi li došao do najpotpunijih i najinovativnijih proizvoda i usluga koje bi zadovoljile kreativne potrebe potrošača. Od fotografa-amatera, do štamparskih preduzeća, Canon čini da svaki potrošač razume njihovu spostvenu strast za fotografijom.

Canon veruje da je razumevanje potreba društva i okoline sastavni deo dobre poslovne prakse.
Ovo je i deo njihove korporativne filozofije Kyosei ‘Živeti i raditi zajedno za opšte dobro’.

Opširnije infrormacije o Canon Europe, dostupne su na:

www.canon-europe.com

O Canon CEE GmbH predstavništvu u Republici Srbiji:

Canon CEE GmbH, predstavništvo u Republici Srbiji nalazi se u Beogradu i u vlasništvu je kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Delatnost Canonovog predstavništva je promocija Canonovih inovativnih proizvoda i rešenja, koji pojedincima i profesionalnim korisnicima omogućavaju ostvarenje postavljenih poslovnih ciljeva. Uloga predstavništva je i pružanje potpune podrške partnerima i distributerima, kao i savetovanje prilikom traženja novih poslovnih prilika i uvođenja novih poslovnih strategija kako bi se poslovna ulaganja što bolje iskoristila.

Dodatne informacije potražite na stranici www.canon.rs

i Kompatibilna s uređajima s iOS-om i Androidom. Aplikacije su dostupne isključivo kroz App storekome se može pristupiti iz regije EMEA.

newsmaster