Canon predstavlja belu verziju EOS-a 100D i objektiva EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM

Canon predstavlja belu verziju EOS-a 100D i objektiva EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM
Canon_100DwEF-S18-55ISWhite

BEOGRAD, 16. aprila 2014. – Canon je danas predstavio novu, belu verziju najmanjeg i najlakšeg na svetu APS-C DSLR fotoaparata, modela EOS 100D, kao i novo, belo izdanje zum objektiva EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM. Idealni za početnike koji žele istražiti svet DSLR fotografije, ovi novi članovi EOS serije omogućavaju svima, bez obzira na nivo veština, zabeležiti sjajne fotografije s najsitnijim detaljima.

Dimenzija samo 116,8 x 90,7 x 69,4 mm, EOS 100D je dovoljno kompaktan da ga uvek možete nositi sa sobom, a opremljen je APS-C Hybrid CMOS AF II senzorom od 18 megapiksela, jednostavnim kontrolama i automatskim načinima slikanja koji omogućuju snimanje zadivljujućih fotografija i Full HD videozapisa bez previše napora. Neverovatno lagano i kompaktno telo fotoaparata nudi tradicionalno iskustvo DSLR fotografisanja, dok veliki ekran osetljiv na dodir ClearView II dijagonale 7,7 cm (3,0”) olakšava menjanje podešavanja i pregled fotografija odmah nakon snimanja.

Beli objektiv EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM savršen je partner novom modelu EOS 100D i nudi fleksibilnost snimanja svakodnevnih objekata, od širokih pejzaža do portreta iz bliza. Optički stabilizator slike osigurava fotografisanje impresivnih detalja, izuzetne oštrine, dok gotovo bešumna STM tehnologija, šum prilikom fokusiranja u snimanju videozapisa svodi na minimum. 

Beli EOS 100D – glavne karakteristike:

  • Hybrid CMOS AF II senzor od 18 megapiksela

  • Kompaktan, prenosiv oblik

  • Jednostavno fotografisanje u načinu Scene Intelligent Auto

  • Optičko tražilo i veliki ekran oseljiv na dodir

  • Full-HD videozapisi sa senzorom Hybrid CMOS AF II

  • Kreativni filteri i karakteristika Extra Effect Shot

  • Ugrađeni Vodič za upotrebu

  • EOS System objektiva i pribora

Beli EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM – glavne karakteristike:

  • Širok opseg žižne daljine

  • Kompaktan dizajn

  • Optički stabilizator slike od četiri koraka

  • Jednostavno fokusiranje sa STM motorom

  • Najmanja udaljenost pri fokusiranju 0,25 m

  • Premaz Super Spectra

  • Fiksni prednji element

  • Ručni prsten za fokusiranje

  • Kružni otvor sa sedam listića blende

Najmanji i najlakši na svetu APS-C DSLR, prema podacima Canonovog istraživanja iz novembra 2013.

– ### –

O Canon Europe:

Canon Europe obuhvata regionalne poslove prodaje i marketinga za korporaciju Canon, sa predstavništvima u 116 zemalja i preko 11 000 zaposlenih u Evropi, na Bliskom Istoku i Africi (EMEA).

Osnovan je 1937. sa jasnim ciljem da aparat vrhunskog kvaliteta učini dostupnim potrošačima, a Canon neumorna pasija za Power of Image (moć slike) od tada je raširila Canon tehnologiju na brojna tržišta i dovela Canon na mesto vodećeg u svetu po pitanju kako potrošačkih tako i poslovnih rešenja na polju fotografije. Njegova rešenja obuhvataju proizvode od digitalnih kompaktnih i SLR kamera, preko objektiva za profesionalno snimanje i prenosivih X-ray (rentgenski zraci) mašina do multifunkcionalnih i štampača za produkciju, a sve to upotpunjeno nizom usluga sa dodatnom vrednošću.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj, ne bi li došao do najpotpunijih i najinovativnijih proizvoda i usluga koje bi zadovoljile kreativne potrebe potrošača. Od fotografa-amatera, do štamparskih preduzeća, Canon čini da svaki potrošač razume njihovu spostvenu strast za fotografijom.

Canon veruje da je razumevanje potreba društva i okoline sastavni deo dobre poslovne prakse.
Ovo je i deo njihove korporativne filozofije Kyosei ‘Živeti i raditi zajedno za opšte dobro’.

Opširnije infrormacije o Canon Europe, dostupne su na:

www.canon-europe.com

O Canon CEE GmbH predstavništvu u Republici Srbiji:

Canon CEE GmbH, predstavništvo u Republici Srbiji nalazi se u Beogradu i u vlasništvu je kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Delatnost Canonovog predstavništva je promocija Canonovih inovativnih proizvoda i rešenja, koji pojedincima i profesionalnim korisnicima omogućavaju ostvarenje postavljenih poslovnih ciljeva. Uloga predstavništva je i pružanje potpune podrške partnerima i distributerima, kao i savetovanje prilikom traženja novih poslovnih prilika i uvođenja novih poslovnih strategija kako bi se poslovna ulaganja što bolje iskoristila.

Dodatne informacije potražite na stranici www.canon.rs

newsmaster