Još samo nedelju dana imate za besplatan prelazak na Windows 10

Microsoft logo

Za manje od 10 dana ističe mogućnost besplatne nadogradnje na Windows 10, do sada najbolje ocenjene i najbrže prihvaćene verzije Windows operativnog sistema.

Do petka, 29. jula, korisnici imaju priliku da besplatno pređu na najsigurniji i najefikasniji operativni sistem, a već par dana kasnije, počev od 2. avgusta, i da ga takođe besplatno ažuriraju na Windows 10 Anniversary Update.

Security-image_msoftWindows 10 je postavio najviše standarde bezbednosti podataka, koje će dodatno unaprediti Windows 10 Anniversary Update. Očekuju nas nova bezbednosna poboljšanja za Windows Defender koji štiti računare od neželjenih i štetnih programa, kao i Windows Information Protection sistem koji prvi put stiže zajedno sa operativnim sistemom i štiti poslovne korisnike od nenamernog gubljenja ili odavanja poslovnih podataka.

U okviru Windows Anniversary ažuriranja u avgustu stiže i niz karakteristika za kreativniji i ličniji rad. Windows Ink za pisanje i hvatanje beleški digitalnom olovkom omogućava drugačiji i prirodniji rad u digitalnom okruženju. Ova funkcija moći će da se koristi u Office aplikacijama, EDGE internet pregledaču i aplikacijama poput Mapa, u kojima korisnici mogu da skiciraju sopstvene rute kretanja.

Sa kompletnim podešavanjem računara u tri koraka, sada ćete imati mogućnost koja olakšava posao nastavnicima i roditeljima koji računare koriste kao savremeno sredstvo za učenje. Lako instaliranje, podešavanje i namenske aplikacije u tri koraka omogućavaju da svako bez pomoći IT stručnjaka podesi svoj računar.

Windows 10 Anniversary ažuriranja donose i poboljšanja za Microsoft Edge web pretraživač, koji će trošiti još manje energije uređaja, uz manje korišćenje memorijskih i procesorskih resursa, unapređenu zaštitu od pretnji na sajtovima, kao i podršku za većinu modernih programskih jezika, uključujući HTML5, CSS3 i ARIA.

Samo godinu dana nakon što se pojavio, Windows 10 se širom sveta koristi na više od 350 miliona uređaja, a oborio je rekord i u aktivnom korišćenju sistema, sa više od 135 milijardi sati rada.

Više o razlozima da u narednih nedelju dana korisnici iskoriste besplatnu nadogradnju na Windows 10,  možete pročitati na https://www.microsoft.com/sr-latn-rs/windows/

***

O Microsoft-u

Osnovana 1975. godine, kompanija Microsoft (Nasdaq “MSFT”) je svetski lider u pružanju računarskih tehnologija uključujući softver, usluge i rešenja koja korisnicima i kompanijama pomažu da ostvare svoj puni potencijal. Microsoft se odnosi na Microsoft Corp. i njene podružnice, uključujući Microsoft Mobile Oy, koja razvija, proizvodi i distribuira Lumia, Asha i Nokia X mobilne telefone i druge uređaje. Microsoft u Srbiji počeo je sa radom 2002. godine. Te godine su predstavnici Vlade Republike Srbije potpisali sporazum o strateškoj saradnji u oblasti IT-ja sa Bilom Gejtsom. Od svog osnivanja do danas, Microsoft u Srbiji ostvario je zavidne rezultate, definišući tako značajne pomake u razvoju lokalnog IT tržišta. Svesni da je smanjenje stope piraterije jedan od preduslova ulaska Srbije u Evropsku Uniju, lokalna kancelarija posvetila se kontinuiranom radu na legalizaciji softvera u Srbiji i borbi protiv piraterije. U septembru 2005. godine, Microsoft je otvorio razvojni centar u Beogradu (Microsoft Development Center Serbia – MDCS). Otvoren kao četvrti razvojni centar Microsoft-a u svetu, MDCS tim danas čini više od 200 perspektivnih, mladih ljudi, vrhunskih stručnjaka iz oblasti kompjuterskih nauka i primenjene matematike. Prosečna starost tima je ispod 30 godina. Zahvaljujući kompaniji Microsoft, svi oni su ostali u Srbiji.  MDCS nastao je sa idejom da, angažovanjem talenata iz Srbije i regiona, uzme aktivno učešće i doprinese razvoju novih Microsoft tehnologija. Svaki član MDCS tima svojim idejama i posvećenošću utiče na veliki broj ljudi, menjajući njihov pogled na svet i olakšavajući njihov svakodnevni život. Svi Microsoft projekti razvijeni u Srbiji su priznati od strane kompanije Microsoft i miliona korisnika na globalnom nivou, što dodatno promoviše Srbiju i ucrtava je kao stratešku tačku na tehnološkoj mapi sveta.

Napomena urednicima: Za više informacija i vesti o kompaniji Microsoft, posetite Microsoft News Centar na: http://www.microsoft.com/news ili www.microsoft.rs

Izvor: Microsoft
Microsoft kontakt osoba
: Darko Bogojević, Communications and Philanthropies Lead for Serbia and Montenegro|