Microsoft Inspire – Microsoft partneri — glavni nosioci digitalne transformacije

Microsoft logo

Microsoft partneri glavni nosioci digitalne transformacije

 

  • Rekordnih 17.000 učesnika na godišnjoj Microsoft partnerskoj konferenciji
  • Predstavljene nove usluge – Microsoft 365 za sveobuhvatniji pristup partnerima i klijentima, Microsoft Azure Stack za nove mogućnosti u hibridnim cloud-okruženjima, i ISV Cloud Embed novi program za integraciju Power Apps & Dynamics 365 tehnologije sa Microsoft Azure platformom.
  • Broj Microsoft partnera je prošle godine porastao za 30%, na 64.000 u celom svetu, i u tim kompanijama radi preko 17 miliona zaposlenih.

Beograd, 11. jul 2017.Na godišnjoj partnerskoj konferenciji Microsoft Inspire u Vašingtonu korporacija Microsoft je predstavila Microsoft 365, novi skup servisa zasnovanih na vrhunskim proizvodima kompanije iz opsega Office 365, Windows 10 i „Enterprise Mobility + Security“. Microsoft 365 uvodi nov pristup osmišljen da dodatno osnaži kompanije i zaposlene prepoznajući njihove potrebe kao samu suštinu procesa digitalne transformacije. Novi skup servisa usredsređen je na pružanje fleksibilnosti ljudima da rade odakle god požele i kako god požele, kao i nove načine za saradnju — uz zaštitu kompanijskih podataka.

Inspire Partner Stats Graphic

Na konferenciji su predstavljene dve nove „Microsoft 365“ ponude. Microsoft 365 Enterprise predstavlja evoluciju „Secure Productive Enterprise” biznis-usluge, i obuhvata Office 365 Enterprise, Windows 10 Enterprise i Enterprise Mobility + Security, kao najnaprednije tehnologije za osnaživanje zaposlenih. Microsoft 365 Business, čija će verzija za javni uvid biti dostupna od 2. avgusta, osmišljena je da pruži malim i srednjim preduzećima kompletno rešenje za produktivnost i sigurnost, uz naglašene funkcije za IT menadžment. Ona obuhvata Office 365 Business Premium, bezbednosne i upravljačke funkcije Office aplikacija i Windows 10 uređaja – kojima se kompletno upravlja preko centralizovane konzole za implementaciju i sigurnosna podešavanja uređaja i korisnika – sa jedinstvene lokacije.

Microsoft je na Inspire konferenciji zajedno sa svojim hardverskim partnerima Dell, EMC, HPE i Lenovo objavio i dostupnost Microsoft Azure Stack servisa. Radi se o dodatku Azure cloud platforme koji donosi veću agilnost i ubrzanu inovaciju, i omogućava potpuno nove hibridne cloud-scenarije u organizacijama koje imaju sisteme na sopstvenoj infrastrukturi (eng. „on-premise“). Azure Stack nudi konzistentnu platformu za hibridni cloud, pružajući idealno rešenje korisnicima koji žele fleksibilnost, bez potrebe za kreiranjem aplikacija na drugačiji način. Od Azure data-centara do najrazličitijih scenarija primena – bilo u rudnicima, na brodovima ili u fabrikama – Azure Stack omogućava savremene cloud-primene koje ispunjavaju sve poslovne i regulatorne zahteve.

Više od 40 godina rast Microsofta je blisko povezan sa partnerskom mrežom, koja danas broji više od 64.000 cloud-partnera. Samo tokom prošle godine broj partnera povećan je čak za 30 %, a partnerske organizacije danas ukupno zapošljavaju 17 miliona ljudi širom sveta.

Microsoft Inspire će ove godine okupiti više od 17.000 učesnika, a tokom konferencije biće uručena specijalna priznanja partnerima. Kompanija Comtrade System Integration dobitnik je “Microsoft Country Partner of the Year 2017” priznanja za Srbiju, za inovativnost i izuzetne rezultate u implementaciji rešenja baziranih na Microsoft-ovoj tehnologiji. 

Priznanja se dodeljuju u nekoliko kategorija, u konkurenciji više od 2.800 učesnika, iz 115 zemalja širom sveta. Comtrade System Integration je prepoznat po svojim izuzetnim rešenjima i servisima, kao i odličnoj, sveobuhvatnoj saradnji sa Microsoft-om u Srbiji.

Više informacija i detalja možete naći na ovom blogu

***

O Microsoftu

Osnovana 1975. godine, kompanija Microsoft (Nasdaq “MSFT”) je svetski lider u pružanju računarskih tehnologija uključujući softver, usluge i rešenja koja korisnicima i kompanijama pomažu da ostvare svoj puni potencijal. Microsoft se odnosi na Microsoft Corp. i njene podružnice, uključujući Microsoft Mobile Oy, koja razvija, proizvodi i distribuira Lumia, Asha i Nokia X mobilne telefone i druge uređaje. Microsoft u Srbiji počeo je sa radom 2002. godine. Te godine su predstavnici Vlade Republike Srbije potpisali sporazum o strateškoj saradnji u oblasti IT-ja sa Bilom Gejtsom. Od svog osnivanja do danas, Microsoft u Srbiji ostvario je zavidne rezultate, definišući tako značajne pomake u razvoju lokalnog IT tržišta. Svesni da je smanjenje stope piraterije jedan od preduslova ulaska Srbije u Evropsku Uniju, lokalna kancelarija posvetila se kontinuiranom radu na legalizaciji softvera u Srbiji i borbi protiv piraterije. U septembru 2005. godine, Microsoft je otvorio razvojni centar u Beogradu (Microsoft Development Center Serbia – MDCS). Otvoren kao četvrti razvojni centar Microsoft-a u svetu, MDCS tim danas čini više od 200 perspektivnih, mladih ljudi, vrhunskih stručnjaka iz oblasti kompjuterskih nauka i primenjene matematike. Prosečna starost tima je ispod 30 godina. Zahvaljujući kompaniji Microsoft, svi oni su ostali u Srbiji.  MDCS nastao je sa idejom da, angažovanjem talenata iz Srbije i regiona, uzme aktivno učešće i doprinese razvoju novih Microsoft tehnologija. Svaki član MDCS tima svojim idejama i posvećenošću utiče na veliki broj ljudi, menjajući njihov pogled na svet i olakšavajući njihov svakodnevni život. Svi Microsoft projekti razvijeni u Srbiji su priznati od strane kompanije Microsoft i miliona korisnika na globalnom nivou, što dodatno promoviše Srbiju i ucrtava je kao stratešku tačku na tehnološkoj mapi sveta.

Izvor: Microsoft
kontakt osoba
: Darko Bogojević, Communications and Philanthropies Lead for Serbia and Montenegro|

newsmaster