NVIDIA predstavlja prvi “klaud” bazirani GPU koji pruža grafičke perfomanse radnih stanica svakom uređaju

Santa Klara, Kalifornija – 18. oktobar, 2012. — Inženjeri i profesionalci koji se bave dizajnom će moći da rade bilo gde i na praktično bilo kom uređaju dok u isto vreme imaju pristup računarskoj i grafičkoj snazi radne stanice koju karakteriše zaseban GPU uz pomoć danas predstavljenog, “klaud” baziranog NVIDIA® VGX™ K2 GPU-a.

 

Dizajniran na temeljima NVIDIA Kepler™ arhitekture koja predstavlja najbržou i najefikasniju GPU arhitekturu, VGX K2 dodaje neprikosnovene mogućnosti radnih stanica NVIDIA VGX platformi koja je predstavljena ranije ove godine.

 

NVIDIA VGX platforma koristi GPU kako bi omogućila kompanijama da efikasno isporuče virtuelizovane perfomanse i mogućnosti radne stanice, uključujući bogato multimedijalno iskustvo i 3D grafiku, korisnicima na telefonima, tabletima ili računarima. Sama VGX K2 ploča, koja uključuje dva GPU-a workstation klase omogućava kompanijama da uvećaju gustinu korisnika bez žrtvovanja perfomansi ili kompatibilnosti aplikacija.

NVIDIA VGX

Druge ključne prednosti NVIDIA VGX K2 karte uključuju:

  • Brža interaktivnost: Sa 4 GB grafičke memorije po GPU jezgru VGX K2 osigurava lako korišćenje grafički intenzivnih aplikacija za dizajn i kreiranje sadržaja.

 

  • Udaljeno korišćenje sa brzim odzivom: Patentirana (patent na čekanju) tehnologija za pristup na daljinu svodi brzinu odziva na minimum.

 

  • Efikasnost na nivou centara za obradu podataka: Koristeći SMX, revolucionarni multiprocesor za “strimovanje” VGX K2 nudi nenadmašive perfomanse po vatu centrima za obradu podataka.

 

“VGX platforma je razvijena kako bi pružila bogatu, ineraktivnu grafiku svim korisnicima virtuelnih desktopa u kompaniji”, izjavio je Jeff Brown, generalni menadžer grupe za profesionalna rešenja u kompaniji NVIDIA. “uz VGX K2 u centru za obradu podataka dizajneri i inženjeri koji kreiraju najbitniju intelektualnu svojinu za svoje kompanije sada mogu pristupiti svom radu sa bilo kog uređaja i uživati u perfomansama na nivou radne stanice”.

 

NVIDIA i Citrix poroširuju prisustvo udaljenih desktopa u klasi radne stanice

Citrix XenDesktop sa HDX 3Dpro koristi NVIDIA VGX tehnologiju kako bi isporučio brže i interaktivnije korisničko iskustvo. U kombinaciji sa Citrix XenDesktop-om i Citrix XenApp NVIDIA VGX K2 kartica nudi korisnicima potpunu kompatibilnost i perfomanse kada su u pitanju njihove grafičke i GPU zahtevne aplikacije. Uz to, ekosistem Citrix Ready partnera koji koriste HDX 3D će imati mogućnost da koristi VGX K2 kako bi osigurali perfomanse na nivou radnih stanica.

 

“U našoj sve više globalnoj i mobilnoj ekonomiji kompanije obraćaju pažnju sve više i više na desktop virtuelizaciju kao bitno rešenje, mi radimo jako blisko sa kompanijom NVIDIA kako bi pružili najnaprednije virtuelizovano korisničko iskustvo na tržištu”, izjavio je Krishna Subramanian, potpredsednik marketinga i saradnje sa partnerima u kompaniji Citrix. “XenDesktop sa NVIDIA VGX akceleracijom ima za cilj da pruži perfomanse na nivou radnih stanica najzahtevnijim korisnicima u kompanijama dok u isto vreme povećava gustinu korisnika u njihovim centrima za obradu podataka”.

 

Cisco podržava NVIDIA VGX

“GPU virtuelizaciona tehnologija kompanije NVIDIA nadograđuje i ubrzava viziju kompanije Cisco koja podrazumeva pružanje virtuelnih površina i bogatog multimedijalnog iskustva kroz “klaud”, a takođe pomaže kompanijama da primene jednostavna, nadogradiva i jako sigurna virtuelizaciona rešenja”, izjavio je Satinder Sethi, potpredsednik u kompaniji Cisco, tehnološkog partnera kompanije NVIDIA.

 

Dostupnost

NVIDIA VGX K2 platforma za virtuelne radne stanice će biti dostupna od vodećih OEM kompanija za servere početkom 2013. godine. Više informacija na www.nvidia.com/vgx.

 

Saznajte više o NVIDIA Quadro i VGX rešenjima na YouTube kanalu i pratite na na Twitter-u na adresi @NVIDIAQuadro.

 

 

O kompaniji NVIDIA

NVIDIA (NASDAQ:NVDA) je probudila svet snagom kompjuterske grafike, kada je izumela grafički procesor (GPU) 1999 godine. Danas, procesori kompanije NVIDIA pokreću veliki broj uređaja, od pametnih telefona do superračunara. Mobilni procesori kompanije NVIDIA se koriste u mobilnim telefonima, tabletima i auto sistemima. PC igrači se oslanjaju na GPU-ove kako bi iskusili neverovatan svet igara. Profesionalci ih koriste kako bi kreirali 3D grafiku, efekte u filmovima i dizajnirali sve odštapova za golf do ogromnih aviona. Takođe, istraživači koriste GPU-ove kako bi pomerili granice nauke sa računarstvom visokih perfomansi. Kompanija poseduje više od 5000 patenata širom sveta, uključujući i one koji su fundamentalni za modernu računarsku industriju. Za više informacija posetite www.nvidia.com.

 

# # #

 

U izajavama u ovoj objavi za medije uključeni su ali ne i ograničeni stavovi o: NVIDIA VGX K2 GPU; efektima patenata kompanije na moderno računarstvo, au pitanju su izjave koje se odnose na mišljenja osoba i koje mogu uzrokovati rizikom i nesumljivo mogu izazvati rezultat koji može da bude različit od očekivanog. Važni faktori koji mogu prouzrokovati da se aktuelni rezultati razlikuju od očekivanih su: globalni ekonomski uslovi, zavisnost od drugih vezano za proizvodnju, sklapanje, pakovanje i testiranje naših proizvoda; uticaj tehnološkog razvoja i konkurencija; razvoj novih proizvoda i tehnologija ili poboljšanja naših postojećih proizvoda i tehnologija; prihvatanje naših proizvoda ili proizvoda naših partnera na tržištu; defekti u dizajnu, proizvodnji ili softveru; promene u potrebama potrošača; promene u industrijskim standardima i interfejsu; neočekivani gubici u performansama naših proizvoda ili tehnologija kada se integrišu u sisteme; kao i drugi faktori koji se pojavljuju sa vremena na vreme u izveštajima kompanije NVIDIA za Securities and Exchange Commission, ili SEC, uključujući Obrazac 10-Q za fiskalni period koji se završio 29.aprila 2012. Kopije izveštaja popunjene od strane SEC su objavljene na našem websajtu i dostupne su od kompanije NVIDIA, bez nadoknade. Ova mišljenja ne garantuju performanse koje mogu da nastanu u budućnosti, i one govore o stanju u ovom trenutku, kao što je zakonski dozvoljeno; NVIDIA se odriče bilo kakve odgovornosti da menja ove izjave i time anticipirala buduće događaje i okolnosti.

 

© 2012 NVIDIA Corporation. Sva prava zadržana. NVIDIA i NVIDIA logo, Kepler i VGX su robne marke i/ili registrovane robne marke NVIDIA korporacije u Americi i drugim zemljama. Druge kompanije i imena proizvoda mogu biti robne marke uvаženih kompanija u čijem su vlasništvu. Karakteristike, cene, dostupnost i specifikacije su podložne promenama bez prethodne najave.

newsmaster