Novi AOC AGON AG272FCX6 monitor povezuje gejmere s igrom uz brzinu osvežavanja od 165 Hz i radijus zakrivljenosti od 1800 mm

Ag272fcx6 Info Screen Visual Pcv

Beograd, 28. marta 2019. – Specijalista za monitore AOC najavljuje novi dodatak AGON gejming liniji monitora – AG272FCX6 model kao nadogradnju 27 inčnog (68.6 cm) zakrivljenog Full HD prethodnika AG272FCX modela. Novi AG272FCX6 model obnovljen je stopom osvežavanja od 165 Hz umesto 144 Hz i dolazi s još pristupačnijom cenom. Gejmeri više ne treba da prave kompromise između responzivnog monitora i panela koji omogućuje odličan kvalitet slike, budući da se MVA panel monitora može pohvaliti brzim vremenom odziva od 1 ms MPRT kao i rzmrom kontrasta 3000:1 i širokim ugloovima gledanja od 178 stepeni. Upečatljiv dizajn s prilagodljivim RGB svetlima u pozadini, ergonomskim postoljem podesivim po visini i minimalnom debljinom okvira pružaju odličnu mogućnost postavki više monitora jedno uz drugi, ali i monitor sam po sebi zauzima vrlo malo mesta na radnom stolu. Monitor ima AMD FreeSync podršku koja eliminše zastajkivanje i kidanje slike i nudi glatko iskustvo igranja i povećava prožimajući i povezan osećaj kojeg dopunjuju brzi panel i radijus zakrivljenosti od 1800 mm.

Spremni za brzinu

AOC AGON AG272FCX6 predstavlja potpuno nov nivo gejming iskustva posebno za fanove MMORPG (eng. massively multiplayer online role-playing game), akcijskih, trka ili simulacijskih video igara. 27 inčni MVA panel nadograđen je suptilnim radijusom zakrivljenosti od 1800 mm čime se igrače privlači bliže središtu igre. Panel ima maksimalnu stopu osvežavanja od 165 Hza, a u kombinaciji s AMD FreeSync tehnologijom monitor ima mogućnost prilagođavanja svoje brzine osvežavanja, usklađujući fluktuirajuće frejmove GPU-a u sekundi u igrama i tako eliminiše kidanje slike na ekranu. Vrlo nisko ulazno kašnjenje omogućuje gejmerima da dobiju vizuelnu povratnu informaciju bez primetnog kašnjenja. Uz izvornu Full HD reziluciju, gejmeri mogu izvući maksimum iz visoke brzine osvežavanja. Uz 165 Hz i vreme odziva od 1 ms MRPT, efekat zamućenja pokreta (motion blur) je primetno smanjen, pokreti deluju prirodnije, ivice slike oštrije, a guba igrivost je gotovo nestala. Uz to, razmera kontrasta MVA panela od 3000:1 isporučuje duboke crne, živopisne boje i 100 postotnu pokrivenost sRGB lestvice boja.

Prilagođen za svačiji ukus

S obzirom da je AG272FCX6 model namijenjen gejmerima koji uživaju u igrati u posebno prilagođenim stanicama za takmičenje s jedinstvenim PC okvirom različitih veličina i oblika i obojenim periferijama, monitor dolazi s crvenim, zelenim i plavim LED svetlima sa zadnje strane u obliku krila i tri nivoa intenziteta koje se mogu podesiti. Prilagođavanje se nastavlja s ergonomskim postoljem koje nudi mogućnost podešavanja visine do 110 mm, nagib i zakretanje monitora. Tu je i QuickSwitch kontrolor koji omogućuje brzi pristup AOC Game Modes podešavanju (za FPS, natjecateljske i RTS igre uz tri prilagodljive postavke) bez petljanja s OSD (on-screen disply control panel) postavkama pomoću pet navigacijskih tipki na dnu monitora. Ručka za nošenje i upravljanje kablovima ugrađeni u dizajn postolja omogućuju jednostavan transport i stvaranje urednijeg stola bez vidljivih smetnji.

Gejming karakteristike za udobnost igranja

Koristeći AOC Shadow Control karkteristiku, gejmeri mogu dodatno naglasiti tamnija područja slika kako bi bolje videli detalje bez uticanja na ostatak slike i obrnuto, potamneti presvetla područja. Uz to, kako bi igranje tokom dužeg vremena bilo što udobnije za korisnike, AOC Flicker-Free tehnologija eliminiše titranje ekrana dok Low Blue način rada smanjuje štetnu plavu svetlost kako bi se smanjio zamor očiju i neprijatnost.

AG272FCX6 monitor ima dva HDMI ulaza i jedan DisplayPort i VGA ulaz kao i dva USB 3.0 ulaza koji omogućuju povezivanje više različitih izvora. Zvuk se može emitovati putem stereo zvučnika AG272FCX6 (2 x 3 W) ili kroz utor za slušalice na zadnjoj strani.

AOC AGON AG272FCX6 biće dostupan od prila ove godine po preporučenoj maloprodajnoj ceni od

AOC AGON AG272FCX6 – 41,099.00 din. (bez PDV-a)

O AOC-u

AOC je jedan od najboljih globalnih brendova na tržištu monitora. Visok kvaliteta, prvorazredna usluga, atraktivan dizajn, kao i ekološki, ergonomski i inovativni proizvodi po konkurentnim cenama razlozi su zašto sve više i više potrošača, distribucijskih partnera i čelnika komanija ima poverenje u AOC. AOC monitori se prilagođavaju svakom korisniku, bilo da se radi o poslovnom, privatnom ili gejming sadržaju. AOC je podružnica TPV Technology Limited, najvećeg svetskog proizvođača LCD monitora.

Za više informacija o kompaniji AOC i njenim proizvodima posetite internet stranicu  www.aoc-europe.com .

Izvor: Vidamedia d.o.o.

 

newsmaster