Tajvanci kupuju kompaniju E Ink

Tajvanska kompanija Prime View International potpisala je ugovor kojim kupuje američku kompaniju E Ink za oko 215 miliona dolara, objavile su u ponedeljak 1. juna ove dve kompanije.

Prime View i E Ink će postati dominantna sila na rastućem tržištu elektronskih čitača. Prime View proizvodi ekran Amazonovog uređaja za čitanje elektronskih knjiga Kindle kao i ekrane za niz drugih proizvoda, a E Ink je razvio tehnologiju digitalnog mastila (elektroforetičkog materijala za izradu ekrana tipa elektronskog papira) koja je olakšala korišćenje elektronskih čitača, jer se oči pri čitanju manje umaraju u poređenju s tradicionalnim računarskim ekranima. Trenutno, ove dve kompanije podržavaju 20 proizvođača e-čitača širom sveta.

Prime View gradi dominantnu poziciju na tržištu elektronskih čitača još od 2005. godine kad je od kompanije Philips Electronics kupio njen poslovni ogranak za elektronski papir.

Dve kompanije predviđaju ružičastu budućnost za elektronske čitače. U 2008. godini prodat je 1,1 milion jedinica, a sudeći prema predviđanima kompanije za istraživanje tržišta iSuppli, do 2012. godine biće ih prodato 20 miliona. Prime View i E Ink će zbog toga po konačnom zaključivanju ugovora (negde u četvrtom tromesečju ove godine) povećati proizvodne kapacitete.

|Search: Find More About Tajvanci kupuju kompaniju E Ink|