Proglašeni pobednici Ericsson Application Awards 2013 konkursa

Na svečanoj ceremoniji u Stokholmu, kompanija Ericsson proglasila je pobednike četvrtog Ericsson Application Awards konkursa za programere. Tema ovogodišnjeg takmičenja bile su android aplikacije koje će unaprediti život u gradovima; povezati ljude, lokacije i predmete i pokrenuti društvo u celini. Konkurs je bio podeljen u dve kategorije, za studente i manje i srednje kompanije.
Pobednik ovogodišnjeg Ericsson Application Awards konkursa, u studentskoj kategoriji, je GreenSpark iz Portugalije koji je napravio rešenje za efikasnu kontrolu električne energije koju stvaraju solarni paneli u domaćinstvima. Na inovativan način, ovaj portugalski tim je omogućio nadgledanje sistema u realnom vremenu uz smanjeno korišćenje računarskih resursa, veću zaštitu ali i dodatnu mobilnost putem android aplikacije za monitoring sistema.


Pobedu u kategoriji kompanija ostvario je tim iz Velike Britanije. TboxApps kreirao je aplikaciju koja omogućava ljudima sa invaliditetom da upravljaju računarom ili tabletom uz pomoć najmanjih pokreta i time ih uvede u digitalni svet u kojem, do sada, nisu mogli da ostvare takav nivo interakcije sa uređajima.
Na Ericsson Application Awards konkursu ukupno su učestvovala 192 tima iz 52 zemlje među kojima je bila i Srbija. Nagradni fond ovogodišnjeg konkursa bio je 80.000 evra.

 

Ericsson je svetski lider u domenu telekomunikacionih usluga i tehnologija. Mi stvaramo „Umreženo društvo“ sa efikasnim real-time rešenjima koja nam omogućavaju da učimo, radimo i živimo slobodnije u održivim zajednicama širom sveta.

Mi obezbeđujemo servise, softver i infrastrukturu u IKT sektoru za mobilne operatore i druge industrije. Danas se više od 40% svetskog protoka mobilnih podataka obavlja putem Ericssonovih mreža i mi pružamo podršku operatorima koje imaju više od dve i po milijarde pretplatnika.

Poslujemo u 180 zemalja i zapošljavamo više od 110.000 ljudi. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York. Prihod u 2012. godini je bio 227,8 milijarde SEK (33.8 milijardi dolara).

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

 

newsmaster