Novi sistem kompanije BASF doprinosi boljoj akustici prostorija

Novi sistem kompanije BASF doprinosi boljoj akustici prostorija
  • BASF predstavlja novi sistem pod nazivom Abacustica koji poboljšava akustiku prostorije

Kompanija BASF predstavila je nedavno sistem koji poboljšava akustiku prostorija. Sistem pod nazivom Abacustica®, umanjuje štetne nivoe buke i obezbeđuje da se govor jasnije čuje. Na primer, kada se instalira u školama ili vrtićima, ovaj sistem obezbeđuje bolji rad i dece i nastavnika. Sistem Abacustica sastoji se od panela koji apsorbuje zvuk i napravljen je od pene melaminske smole kompanije BASF pod nazivom Basotect®, koja predstavlja adheziv proizveden od strane podružnice komapnije BASF, PCI Augsburg, i uputstva za instalaciju. Postavljanje sistema je tako jednostavno da to mogu učiniti roditelji, nastavnici ili deca. Sistem Abacustica predstavlja ekološki proizvod i ne predstavlja opasnost po zdravlje ljudi. Sistem takođe ispunjava sve uslove protivpožarne zaštite (flame-retardant: B1 acc. to DIN 4102-1), a dostupan je u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj.

“Svakodnevno primamo veliki broj upita od strane pojedinaca koji žele da zvučno izoluju prostorije u kojima borave uz pomoć Basotect panela. Naša uspešna marketinška strategija ostaje nepromenjena: BASF nije distributer sistema Abacustica, već se isti može kupiti samo kod ovlašćenih distributera,” izjavio je Dr. Christof Moeck, direktor globalne prodajne mreže Basotecta.

Buka u školama i vrtićima

Način na koji je izgrađen veliki broj učionica i škola stvara efekat odbijanja zvuka zbog materijala koji se koriste u izgradnji, kao što su npr. beton ili staklo. U prostorijama sa visokim nivoom odbijanja zvuka, buka se konstantno uvećava jer morate da govorite sve glasnije kako biste prevazišli odbijanje zvuka. Rupičasta površina Basotect panela garantuje da se zvučni talasi neće reflektovati kao odjek već će prodreti u strukturu panela i upravo tu se zvuk apsorbuje. Lagani apsorbujući panel, napravljen od savitljivog penastog materijala, lepi se za plafon ili zidove uz pomoć odgovarajućeg lepka, koji prijanja uz gotovo sve podloge.

Sistem Abacustica je već u upotrebi u obdaništu St. Albertus u Bensheimu, Nemačka. Merenja koja su sprovedena nakon postavljanja sistema Abacustica pokazuju da se nivo buke u prostorijama smanjio i da su uslovi za razumljivost govora sada u skladu sa standardom DIN 18041 (kvalitet zvuka u malim i prostorijama srednje veličine).

O kompaniji BASF

BASF je vodeća  hemijska kompanija na svetu – The Chemical Company. Proizvodni program obuhvata naftu i gas, hemikalije, plastične mase, proizvode za oplemenjivanje, sredstva za zaštitu bilja i fine hemikalije. Kao pouzdan partner, BASF pomaže svojim kupcima iz gotovo svih branši da budu još uspešniji. Svojim visokokvalitetnim proizvodima i inteligentnim rešenjima, kompanija BASF doprinosi rešavanju globalnih izazova kao što je zaštita klime, energetska efikasnost, ishrana i mobilnost. Godine 2008. BASF je sa 97.000 zaposlenih širom sveta ostvario promet od 62 milijarde EUR. Ostale informacije možete pronaći na www.basf.de.

BASF u Srbiji

Preko svog predstavništva u Beogradu, kompanija BASF je u Srbiji prisutna više od 20 godina. Osnivač firme BASF Srbija d.o.o. je BASF SE iz Nemačke sa 100% osnivačkog udela. Sa 30 zaposlenih, BASF Srbija d.o.o. ima za cilj da na lokalnom tržištu realizuje osnovnu ideju koncerna BASF – da putem neprekidnih inovacija i proizvoda visokog kvaliteta, koji kupcima pomažu da budu uspešni u svojim branšama i rade na poboljšanju životnog kvaliteta, bude vodeća hemijska kompanija na svetu. Proizvodni program obuhvata oblasti hemikalije, plastične mase, proizvode za oplemenjivanje, sredstva za zaštitu bilja i fine hemikalije, a plasira se na tržišta Srbije, Makedonije i Republike Srpske. Predstavništvo se nalazi u Omladinskih brigada 90b, 11070 Novi Beograd, kontakt telefon 011 30 93 400, www.basf.rs.