Cisco pomaže partnerima da unaprede rast i poboljšaju poslovanje u ekonomskom okruženju punom izazova

BEOGRAD, 4. jun 2009. godine – Cisco je na Partner Samitu održanom od 2. do 4. juna u Bostonu najavio nekoliko inicijativa stvorenih kako bi pomogle globalnoj zajednici partnera da upravlja izazovima ekonomskog okruženja. Ove inicijative uključuju širenje finansiranja partnera, programa za managed servise i evoluciju svog partnerskog profitabilnog programa.

„Susrećemo se sa dramatičnim promenama u poslovanju korišćenjem kolaboracije da bismo pokrenuli inovacije, diferencijaciju i rast. Ovi novi poslovni modeli i tehnologije menjaju način na koji pristupamo svakom aspektu svog poslovanja, i zato zajedno predvodimo stvaranje Partnerske Kolaboracije, naše strategije partnera sledeće generacije. Ova nova strategija će promeniti način na koji radimo sa našim partnerima, međusobnu saradnju partnera i način saradnje partnera sa zajedničkim klijentima”, rekao je Keith Goodvin, potpredsednik Worldwide Channels u kompaniji Cisco.

Cisco inicijativa nazvana Upravljanje ka Ubrzavanju je sveobuhvatni pristup koji pomaže partnerima da poboljšaju svoje poslovanje u četiri ključne oblasti: finansijskoj snazi, stvaranju novih poslova sa postojećim korisnicima, izlaženju u susret promenljivim potrebama korisnika i pripremi za budući rast.

Da bi pomogao nagrađivanje i omogućio obavljanje usluga kojim upravljaju partneri, Cisco je redefinisao Managed Services Channel Program (MSCP) u cilju povećanja svog dosega i koristi. Radi se dalje na razvoju Value Incentive Program (VIP), vodećeg u industriji, da bi se motivisali partneri da investiraju u arhitekturne sposobnosti oko kolaboracije, virtualizacije i mreža bez granica.

Na Partner Samitu su predstavljeni planovi kompanije Cisco za rast, motivisanje i razvoj globalne zajednice partnera i kupaca da bi se dalje ubrzala tranzicija tržišta prema virtuelizovanim Data centrima. Istraživanje konsultantske kuće Forrester Consulting je otkrilo da 65% IT menadžera smatra da je u narednih 5 godina tehnička sertifikacija iz oblasti umrežavanja i data centara neophodna IT profesionalcima.

Da bi izašao u susret rastućim potrebama za IT veštinama koje obuhvataju ukupni spektar tehnologija data centara, Cisco je predstavio dve nove sertifikacije namenjene partnerima i kupcima koji se bave arhitekturom i razvojem centara za skladištenje podataka.. Objavljeno je i širenje porodice Unified Computing System sa novom C-Series of Rack-Mount Servers, dizajniranih da pomognu ubrzavanje prihvatanja objedinjenih rešenja računarstva i virtualizacije data centra.

Ovim potezom Cisco nastavlja da ispunjava svoje obećanje da profesionalno razvija i obučava ICT profesionalce, kao deo Learning@Cisco programa.

|Search: Find More About Cisco pomaže partnerima da unaprede rast i poboljšaju poslovanje u ekonomskom okruženju punom izazova|