Samsung Corby S3650

KOMPANIJA SAMSUNG PREDSTAVILA NOVI MODEL, PRVI KOMPLETNO DIZAJNIRAN TELEFON SA TEHNOLOGIJOM OSETLJIVOM NA DODIR, NAMENJEN MLADOJ POPULACIJI

Seul (Koreja), 01. septembar 2009. godine – Samsung Electronics Co. Ltd, vodeći proizvođač mobilnih telefona, predstavio je najnoviji model mobilnog telefona sa oznakom Samsung Corby (model S3650), dizajniranog da podrži životne stilove današnje omladine.

Corby 1 resized Corby 13 resizedCorby 4 resized
Click on Image to Enlarge

Novi Samsung Corby, koji će biti dostupan širom Evrope već krajem meseca, u potpunosti podržava “tehnologiju osetljivu na dodir” koja stavlja svoje korisnike u centar društveno-medijske revolucije doprinoseći da društvene mreže poput Facebook-a, Twitter-a i MySpace-a budu dostupne i na telefonu. Novi Samsung Corby S3650 mobilni telefon razvijen je u skladu sa strategijom kompanije Samsung “dodir za svaki životni stil ”, fokusirajući se prvenstveno na tržište mladih.

“Vidimo velike mogućnosti razvoja u ovom sektoru i nastavićemo da budemo pioniri u inovativnim tehnologijama. Novi model Samsung Corby S3650 predstavlja upravo standarde razvoja novih proizvoda i tehnologija kompanije Samsung koji su dizajnirani za specifičnu publiku a u cilju brzog predstavljanja novih uređaja na tržištu”, objasnio je JK Shin, zamenik izvršnog predsednika i direktor sektora za komunikacije u kompaniji Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Corby S3650 predstavlja potpuni zaokret za mladu populaciju, sa privlačnim profilom koga čine dvobojne dijagonalne konture. Samsung Corby S3650 se ističe prvenstveno po dizajnu i bojama – što predstavlja značajan pomak u načinu na koji su do sada telefoni, sa ekranom osetljivim na dodir, dizajnirani. Dostupan je u jarkim bojama poput žute, pink, bele i naradžaste boje kako bi korisnici mogli u mnoštvu boja da odaberu svoju omiljenu.

“Uopšteno govoreći, mi se nalazimo na prvom mestu po proizvodnji telefona sa ekranom osetljim na dodir i prepoznajemo značaj društvenih internet mreža u modernoj industriji mobilnih telefona. Samsungova ciljna publika je u srcu naše biznis strategije i sam dizajn i funkcionalnost Samsung Corby telefona prilagođeni su potrebama digitalno povezane i stilski osvešćene mlade publike –uzimajući u obzir i njegovu pristupačnu cenu”, nastavio je JK Shin.

Najbolje usluge društvenih mreža u kombinaciji sa unapređenim multimedijalnim mogućnostima su ključan faktor. Novi model Samsung Corby S3650 raspolaže sa 2.8 inčnim ekranom osetljivim na dodir, rezolucije 240  x 320 piksela, tu su i kamera od 2 megapiksela, FM radio, ugrađeni akcelerometar, kao i microSD slot.  Ovaj 3G model, koji omogućava svojim korisnicima da ostanu u kontaktu bez obzira na mesto na kojem se nalaze, ima QVGA ekran koji donosi kvalitetan on line video doživljaj. Novi telefon podržava USB i Bluetooth 2.1, a njegova cena će iznositi oko 150 evra.

O modelu Samsung Corby S3650

Senzitivan dizajn

Novi model Samsung Corby S3650 među mnoštvom telefona se izdvaja svojim jedinstvenim konturama u pop stilu i dizajnom zaobljenih ivica. Telefon se može naći u žutoj, beloj, narandžastoj i pink boji. Uz svaki pojedinačni model se dobijaju i dve dodatne maske za telefon (koje se još nazivaju i “modne jakne”) – jedinstveno iskreirana šara i standardna crna, maske koje se nalaze u pakovanju. Ove zamenljive maske omogućavaju da njihovi korisnici mogu brzo da prilagode telefon svom ličnom stilu. Paleta raznovrsnijih maski i dizajna biće dostupna uskoro. Fokus na vrhunski dizajn proteže se do korisničkog interfejs-a preko Cartoon UI (user interface), visoko stilizovanog grafičkog menija i pozadine koja se prilagođava većoj funkcionalnosti.

Napredni program

Bogatstvo opcija komunikacije stoji na raspolaganju svim vlasnicima Samsung Corby-a. Korisnici mogu da ažuriraju svoj trenutni status i pristupe statusima prijatelja na društvenim mrežama FaceBook, MySpace and Twitter preko jednostavne usluge Pop-up SNS ( Social Networking Service). Aparat takođe ima integrisan pristup različitim sadržajima popularnih sajtova kao što su YouTube, Flickr, Picaso i Photobucket. Korisnici mogu da skidaju slike i video formate sa sajtova preko ovog komunikacijskog rešenja.

Trendy Full Touch

Samsung Corby sadrži novi Samsung Touchwiz UI kao i sistem povratnih informacija koje čine operacije na ekranu osetljivom na dodir jednostavnim i lakim za upotrebu. Uređaj nudi povratne informacije kada korisnici prave selekciju na ekranu i putem widget sistema na samom uređaju. Korisnici mogu dodatno da prilagode telefon i interfejs korisnim aplikacijama i vidžetima koji se pomeraju veoma lako po sistemu “drag-and-drop”. Vlasnici ovog modela će takođe imati pristup značajnom broju dodatnih aplikacija preko Samsungove online widgets prodavnice. Uređaj takođe podržava opcije “one finger zoom” i “smart unlock” (pametno otključavanje), Samsungove jedinstvene tehnologije koje su uključene u većinu kompanijskih uređaja sa ekranima osetljivim na dodir kao što je Samsung Jet. “One finger zoom” omogućava korisnicima zumiranje i odzumiranje uz pomoć jednog prsta, dok je pametno otključavanje funkcija koja omogućava korisnicima da otključaju telefon i koriste glavni meni crtajući slovo na ekranu.

Samsung Corby (S3650) specifikacije

Mreža

EDGE/GPRS, Quad Band (850/900/1800/1900MHz)

Ekran

2.8” QVGA 262K TFT-LCD Full touch screen

Kamera

2 Megapixel CMOS

Video

H.263, MPEG4, WMV

Audio

FM Radio with RDS
Poly 64, SP-Midi, i-melody, MP3, AAC, AAC+, WMA

Dodatne karakteristike

Fashion Jacket (changeable battery cover)
Pop-Up SNS
Cartoon UI
One Finger Zoom, Dictionary, Smart Unlock

Konektivnost

USB 2.0, BT 2.1/ EDR

Memorija

50MB  + microSD (up to 8GB)

Dimenzije

103 x 56.5 x 12.0 mm

Težina

93g

Baterija

960mAh

O kompaniji Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. je globalni lider u proizvodnji poluprovodnika, telekomunikacijama, digitalnim medijima i digitalnim tehnologijama, koji je u 2008. godini ostvario prodaju od 96 milijardi američkih dolara. Samsung trenutno zapošljava preko 164.600 ljudi u preko 179 kancelarija u 61 zemalji, a kompaniju čine dva glavna poslovna odeljenja: odeljenje za digitalne medije i komunikacije i odeljenje Device solutions.Prepoznat kao jedan od najbrže rastućih globalnih brendova, Samsung Electronics je vodeći proizvođač digitalnih televizora, memorijskih čipova, mobilnih telefona i TFT-LCD ekrana. Za više informacija, molimo Vas posetite www.samsung.com.

newsmaster