Canon – imageRUNNER 2500 i 2300

Nove serije Canon MFP uređaja obezbeđuju ekonomičnu crno belu štampu izuzetnih performansi

  • Canon kompaktna serija imageRUNNER 2500 i osnovna serija imageRUNNER 2300 predstavljaju ekonomično i produktivno rešenje za crno-belu štampu
  • Uređaji sertifikovani oznakom „Energy star“ nude najveću energetsku efikasnost u svojoj klasi

Beograd, 18. januar 2010. – Kompanija Canon Europe, globalni lider u tehnologijama digitalizacije i štampe dokumenata, predstavila je novi prošireni asortiman kompaktnih crno-belih A3 multifunkcijskih uređaja – serije imageRUNNER 2500 i imageRUNNER 2300. Obe serije su projektovane tako da obezbede produktivnu i ekonomičnu crno-belu štampu za radne grupe i organizacije male ili srednje veličine.

Serija imageRUNNER 2500 zameniće sadašnju seriju iR 2018/30. Proširen asortiman od deset kompaktnih uređaja obezbeđuje ekonomične mogućnosti štampanja, kopiranja, skeniranja i slanja za male i srednje radne grupe.

Nove serije povećavaju produktivnost zahvaljujući poboljšanim performansama, brzinama od 45 strana u minuti, velikim kapacitetom papira, brzim odzivom iz stanja mirovanja i prvom kopijom dostupnom za samo 3,9 sekundi.

Korisnici mogu brzo i efikasno da skeniraju dokumenta u boji a zatim ih šalju pomoću Canon-ove „i-Send“ funkcije na brojne destinacije uključujući mrežu, FTP lokacije i elektronsku poštu. Takođe, ovi uređaji prave visokokvalitetni kompresovani PDF fajl za brzo i lako deljenje elektronskom poštom.

Nove serije povećavaju efikasnost i upotrebljivost velikim intuitivnim ekranom koji je osetljiv na dodir kao i mogućnošću da skenirana dokumenta čuvaju direktno na USB stiku. Izuzetno produktivno automatsko dvostrano štampanje i opcioni interni sistem heftanja dodatno štedi vreme i potreban trud.

Serija imageRUNNER 2500 nudi niže troškove rada i održavanja i ima dizajn koji omogućava jednostavno servisiranje. Bubanj veće izdržljivosti takođe smanjuje vreme i trud potreban za održavanje. Mrežni uređaji omogućavaju IT administratorima da kontrolišu svaki multifunkcijski uređaj u mreži sa udaljene lokacije pomoću „iW“ konzole za upravljanje (iW Management Console). Jednostavnu integraciju u postojeći IT sistem organizacije omogućavaju kompatibilnost i sa PCL i sa PostScript tehnologijom. Serija imageRUNNER 2500 je takođe kompatibilna sa Canon-ovim alatom za daljinsko održavanje „e-Maintenance“, koji maksimizuje vreme funkcionisanja putem daljinske dijagnostike. Ako se desi greška ili kvar, momentalno se šalje obaveštenje ovlašćenom servisu. Daljinsko održavanje može da smanji i administrativna opterećenja kroz automatizovano čitanje, merenje i praćenje potrošnog materijala.

Pol Rountri, marketing menadžer sektora za upravljanje proizvodima i strategije, u kompaniji Canon Europe, rekao je: „Sada, više nego ikada pre, organizacije traže načine za kontrolu troškova i povećanje produktivnosti. Naš novi prošireni asortiman monohromatskih uređaja omogućava ekonomične funkcije crno-belog štampanja, kopiranja, skeniranja i slanja i sve to uz dizajn koji obezbeđuje uštedu prostora i jednostavnu upotrebu.“

Serija osnovnih modela imageRUNNER 2300 namenjena je manjim radnim grupama i organizacijama koje nemaju potrebu za svakodnevnim štampanjem u boji. Novi uređaji zamenjuju uspešan model iR 2318L i povećavaju efikasnost radnih mesta brzinom štampe od 20 stranica u minuti, odličnim vremenom odziva i LCD ekranom sa pet linija koji je jednostavan za upotrebu. Osim toga, ovi uređaji nude organizacijama ekonomično rešenje za štampu i fleksibilnost opcionog mrežnog štampanja i skeniranja koje omogućava radnoj grupi da deli jedan uređaj.

Obe serije su sertifikovane „EnergyStar“ oznakom i nude energetsku efikasnost zahvaljujući maloj prosečnoj potrošnji električne energije* koja je vodeća u klasi. Nova imageRUNNER 2500 serija troši samo 1,5 vat u stanju mirovanja.

Rountri nastavlja: „Nije svim organizacijama potrebno rešenje za štampu u boji, posebno manjim kompanijama ili organizacijama iz pravnog i javnog sektora. Nova serija kompaktnih MFP crno-belih uređaja namenjena je potrebama ovog tržišta za ekonomičnim rešenjem za štampu visokih performansi.“

Serija Canon imageRUNNER 2500 obuhvata uređaje Canon imageRUNNER 2520/i, 2525/i, 2530/i, 2535/i, i 2545/i. Serija Canon imageRUNNER 2300 obuhvata uređaje imageRUNNER 2318 i 2320. Obe serije će biti dostupne širom Evrope od 1. februara 2010. godine.

Napomena za urednike

* Prosečna potrošnja električne energije predstavlja prosečnu količinu struje koji uređaj potroši tokom jedne nedelje, mereno u kilovat- satima (kWh). Metodologija testa je definisana programom „Energy star“ – http://www.eu-energystar.org. U nastavku su navedene prosečne potrošnje električne energije uređaja iz serija imageRUNNER 2300 i imageRUNNER 2500:

  • imageRUNNER 2318: 1,015 Wh
  • imageRUNNER 2320: 1,123 Wh
  • imageRUNNER 2520: 0.95 kWh
  • imageRUNNER 2520i: 0.95 kWh
  • imageRUNNER 2525: 1.12 kWh
  • imageRUNNER 2525i: 1.12 kWh
  • imageRUNNER 2530: 1.39 kWh
  • imageRUNNER 2530i: 1.41 kWh
  • imageRUNNER 2535: 1.99 kWh
  • imageRUNNER 2535i: 2.03 kWh
  • imageRUNNER 2545: 2.24 kWh
  • imageRUNNER 2545i: 2.25 kWh

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je evropska ispostava kompanije Canon Inc. sa  sedištem u Japanu, vodećeg svetskog inovatora i dobavljača informacionih tehnologija, tehnologija digitalnih slika kao i rešenja namenjenih pojedincima i kompanijama.

Glavni poslovni fokus kompanije Canon Europe su dva precizno definisana tržišta: poslovna rešenja (razvoj IT proizvoda, rešenja i usluga za poslovnu i profesionalnu štampu) i potrošačka rešenja za obradu slike (foto, video, štampači, skeneri, faks mašine i multifunkcijski uređaji).

Canon Europe nudi i industrijske proizvode, uključujući emisionu (broadcast) optiku, poluprovodnike i medicinsku opremu.

Canon Europe zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Detaljnija obaveštenja o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O kompaniji Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je kompanija sa sedištem u Ljubljani, u vlasništvu kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Osnovna delatnost kompanije Canon Adria jeste davanje tehničke podrške i trgovina na celokupnom području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Detaljnija obaveštenja o kompaniji Canon Adria dostupne su na adresi: www.canon.rs

newsmaster