Logitech predstavio novi bežični trackball miš – M570

BEOGRAD — 15. septembar, 2010 — Kompanija Logitech predstavila je Logitech Wireless Trackball M570 bežični miš, koji obezbeđuje potpuno drugačiji nivo udobnosti i kontrole, i predstavlja alternativu touchpadu i tradicionalnom mišu. Jedna od glavnih prednosti trackball miša je da on ostaje nepomičan tokom upotrebe, tako da nije potrebno pomerati ruku da bi se pomerio kursor, što rezultuje uštedom prostora.

“Zahvaljujući izuzetnoj potražnji naših posvećenih korisnika trackball miševa, zadovoljstvo nam je da predstavimo novi bežični trackball miš Logitech Wireless Trackball M570,” rekao je Rory Dooley, stariji potpredsednik i generalni menadžer poslovne jedinice za kontrolne uređaje kompanije Logitech. “Sve kod našeg novog trackball miša je urađeno da bi poboljšalo upotrebu i pružilo trackball entuzijastima udobnost i kontrolu koju zaslužuju.”

Logitech Wireless Trackball M570 takođe obezbeđuje preciznu kontrolu kursora bilo gde, tako da nije bitno da li se koristi za stolom, udobnom kauču ili mekanom krevetu. Laserski senzor koristi kuglu umesto podloge da bi pratio pokret, pa može da se koristi skoro svuda.

Novi trackball miš kompanije Logitech poseduje skrol točkić, kao i lako dostupne tastere za napred/nazad koji dosta olakšavaju upotrebu tokom surfovanja po internetu ili tokom gledanja filmova. Dodatnu pogodnost predstavlja mali Unifying bežični prijemnik kojeg je moguće ostaviti u prenosnom računaru i nositi zajedno sa računarom. Napredna bežična veza na 2.4 GHz obezbeđuje odličnu konekciju tokom upotrebe, bez ispada i kašnjenja, i na udaljenosti od 9 metara. Takođe sa istim tim prijemnikom je moguće povezati kompatibilne uređaje poput dodatne tastature, numeričke tastature ili miša, i sačuvati slobodne USB portove. Bežični miš M570 moguće je koristiti do 18 meseci bez zamene baterije koja stiže u kompletu, a vidljivi indikator stanja baterije obaveštava korisniku informacije o potrošnji baterije. (Radni vek baterije zavisi od načina upotrebe.)

Cena i dostupnost

Logitech Wireless Trackball M570 se očekuje u SAD i Evropi u oktobru po predloženoj maloprodajnoj ceni od 69.99 evra.

newsmaster