Canon predstavio novi skener za visokokvalitetno i brzo skeniranje negativa

Beograd 10. maj 2010. – Canon je predstavio novi vrhunski skener za filmove, fotografije i dokumenta CanoScan 9000F. Projektovan tako da zadovolji potrebe fotografa kojima je potreban raznovrsan i produktivan skener sposoban i za skeniranje transparentnih filmova.

Model CanoScan 9000F je naslednik skenera CanoScan 8800F ali sadrži brojne nove poboljšane karakteristike za povećanje produktivnosti. Kvalitet je poboljšan CCD senzorom od 9,600 x 9,600 dpi koji daje neuporedivu reprodukciju sa izuzetnim nivoom detalja. Dubina boje od 48 bita osigurava izuzetno precizno predstavljanje boja i slike koje su pogodne za uvećanje i štampu u visokoj rezoluciji.

Iako već raspolaže  najbržim i najkvalitetnijim skenerima za film na tržištu, Canon je ponovo briljirao zahvaljujući skeneru CanoScan 9000F koji postiže nove standarde performansi. Novi adapter za film dozvoljava da više svetlosti ulazi u uređaj što omogućava postizanje većih brzina skeniranja, konkretno, jedan frejm negativa od 35 mm je moguće skenirati za približno 18 sekundi, pri rezoluciji od 1.200 dpi.

Jednostavna funkcionalnost

Većina najboljih funkcija Canon CanoScan 8800F su zadržane, uključujući skeniranje montiranih slajdova i filmova srednjeg formata, bilo da su u pozitivu ili negativu. Takođe, novi skener nema period potreban za zagrevanje, poseduje mogućnosti slanja skeniranog dokumenta na računar ili elektronskom poštom, kopiranja ili pretvaranja u PDF format i sve to samo na jedan dodir tastera.

CanoScan 9000F sada ima i funkciju preciznog optičkog prepoznavanja karaktera (Optical Character Recognition – OCR) koja konvertuje štampani tekst u elektronski dokument koji je moguće uređivati bez potrebe za prekucavanjem.

Rukovanje skenerom je vrlo jednostavno, dodirom na jedan od sedam EZ tastera za skeniranje a funkcionalnost novog CanoScan 9000F skenera je podignuta  na novi nivo uvođenjem tastera „Auto-Scan“ za automatsko prepoznavanje vrsta originala, skeniranje i snimanje sa odgovarajućim podešavanjima. Potpuno integrisan adapter za napajanje je sada deo paketa, čime je obezbeđen kompaktan i potpuno prenosiv stoni skener.

Popravlja greške

U skener je integrisana i Canon-ova jedinstvena tehnologija FARE Level 3 (Film Automatic Retouching and Enhancement) za automatsko retuširanje i poboljšanje filmova, koja uklanja tragove prašine i ogrebotina koristeći infracrveno svetlo koje skenira i pretražuje fizička oštećenja površine filma.

Canon je dodao i fukcije „Auto Photo Fix II“ i „Auto Document Fix“ koje korisniku pružaju kompletnu kontrolu nad rezultatima i kvalitetom konačnih slika. „Auto Photo Fix II“ rešava uobičajene greške kao što su isprana lica, bezlični tonovi boje kože, ili scene koje su previše ili premalo zasićene bojom, a može i da „prepozna“ vrstu scene na fotografiji. Slično tome, zahvaljujući funkciji „Auto Document Fix“ naprednim analizama slike i korekcijom podataka oblast po oblast skenirani dokumenti su jasni i jednostavni za pregled.

Softverski paket

Skener je opremljen paketom visokokvalitetnog softvera za digitalne slike, kreativne i poslovne primene. Softverski paket obuhvata: „Adobe PhotoShop Elements“, „ArcSoft PhotoStudio“ i napredni paket „SilverFast SE“, koji fotografima omogućava veću kotrolu prilikom skeniranja filmova. U softverskom paketu je i „MP Navigator EX“, koji rukovanje skenerom i izvođenje kompleksnih operacija čini jednostavnijim.

Ključne karakteristike skenera CanoScan 9000F:

  • Kvalitetna rezolucija – 9.600 x 9.600 dpi; 48-bitna dubina boja
  • Brzina skeniranja fotografija i dokumenata – A4 pri rezoluciji od 300 dpi za približno 7 sekundi; Ne postoji vreme za zagrevanje
  • Brzina skeniranja filma – negativ od 35mm, pri rezoluciji od 1.200 dpi za približno 18 sekundi
  • Kompatibilnost filmova – Adapter za filmove 12x 35 mm, slajdove 4x 35 mm, format 120 (max. 6 x 22cm)
  • Funkcije – Auto Scan to PC, e-mail, copy or PDF
  • Automatsko popravljanje slike – FARE za automatsko uklanjanje prašine i ogrebotina; generiše upotrebljive rezultate od oštećenih originala
  • 7 EZ tastera za brz pristup
  • Jednostavnost upotrebe – Auto Photo Fix II i Auto Document Fix
  • Softver – SilverFast SE, Adobe Photoshop Elements, MP Navigator EX, ArcSoft PhotoStudio

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc. koja je prisutna u 120 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“ je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnih i SLR fotoaparata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O kompaniji Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je kompanija sa sedištem u Ljubljani, u vlasništvu kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Osnovna delatnost kompanije Canon Adria jeste davanje tehničke podrške i trgovina na celokupnom području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Više informacija o kompaniji Canon Adria: www.canon.rs

newsmaster