Canon proizveo 40 miliona EOS fotoaparata

Beograd 21. maj 2010. – Kompanija Canon dostigla je rekord od 40 miliona proizvedenih SLR fotoaparata iz EOS serije, uključujući digitalne modele i one koji koriste film.

Serija fotoaparata EOS (Elektro-Optički Sistem) prvi put je predstavljena 1987. godine a od tada je doživela brojna unapređenja. Kontinuirana potražnja na tržištu rezultirala je dostizanjem sadašnjeg rekorda od 40 miliona proizvedenih fotoaparata iz te serije od čega 20 miliona digitalnih EOS modela. Ovo dostignuće obeležava i najbrži period proizvodnje ikad u istoriji EOS serije:

  • Canon je 1987. godine proizveo prvi EOS SLR model sa oznakom EOS 650 u svom proizvodnom postrojenju u Fukušimi u Japanu
  • Do 1997. godine, ukupan broj proizvedenih EOS fotoaparata je premašio 10 miliona i dostigao prvu prekretnicu za 10 godina
  • Do 2003. godine proizvedeno je 20 miliona EOS fotoaparata čime je, za samo šest godina, udvostručen prethodni rekord
  • Samo četiri godine kasnije (2007), proizvodnja EOS SLR fotoaparata dostigla je 30 miliona čime je obeležena i 20. godišnjica EOS serije.
  • Sadašnji rekord od 40 miliona proizvedenih EOS fotoaparata dostignut je u aprilu ove godine samo dve godine i četiri meseca nakon prethodnog rekorda.

EOS serija je lansirana kao novi sistem AF SLR fotoaparata, koji je, po prvi put, omogućio potpunu elektronsku kontrolu kompletnog sistema. Velike brzine i jednostavnost upotrebe ovih modela evoluirale su stvarajući istaknute proizvode kao što su originalni profesionalni model EOS-1 (1989) i kompaktni EOS 500 (1993).

Canon je, nakon predstavljanja modela EOS D30 2000. godine, nastavio da razvija brojne napredne tehnologije – CMOS senzore, DIGIC procesore izuzetnih performansi i širok asortiman EF objektiva sa ciljem da proizvede najbolji mogući kvalitet slike.

Prošle godine Canon je dostigao i značajnu prekretnicu u proizvodnji EF objektiva – 50 miliona proizvedenih komada. To dostignuće je rezultat velike potražnje na tržištu jer je za dve godine proizvedeno 10 miliona objektiva.

U februaru ove godine lansiran je i najnoviji digitalni model te serije – revolucionarni EOS 550D sa CMOS senzorom od 18 megapiksela, proširenim spektrom ISO osetljivosti i mogućnošću snimanja Full HD video zapisa.

Canon nastoji da proizvodi inovativne proizvode koji fotografima pružaju tehnologiju i mogućnost da prave fotografije najboljeg mogućeg kvaliteta.

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc. koja je prisutna u 120 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“ je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnih i SLR fotoaparata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O kompaniji Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je kompanija sa sedištem u Ljubljani, u vlasništvu kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Osnovna delatnost kompanije Canon Adria jeste davanje tehničke podrške i trgovina na celokupnom području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Više informacija o kompaniji Canon Adria: www.canon.rs