Intelova nagrada za inovacije podstiče mlade preduzetnike

Bugarska IT kompanija RS Consult BG Ltd. dobitnik je prve nagrade

Bugarska, Sofija, 7. jul, 2010 – Kompanija Intel ustanovila je Inelovu nagradu za inovacije (Intel Innovation Award) kao deo svog dugoročnog plana za podsticanje inicijativa mladih preduzetnika u Evropi. U toku godišnjeg takmičenja mladih preduzetnika u dostignućima (Junior Achievement Young Enterprise (JA- YE) Europe Enterprise Challenge 2010) Intel je uručio prvu nagradu za inovacije bugarskoj IT kompaniji RS Consult BG Ltd. koju su osnovali i kojom upravljaju studenti. Pobednik je izabran na osnovu poslovne studije slučaja i ocenjen na osnovu kriterijuma koji su obuhvatali upotrebljivost inovacija za poboljšanje efikasnosti, povećanu tržišnu vrednost, uštedu troškova, društveno koristan pristup i poboljšanje tržišne pozicioniranosti.

Pedeset jedan  mladi preduzetnik se takmičio za Intelovu nagradu za inovacije. Učesnici su bili iz deset evropskih zemalja koje su učestvovale u JA-YE evropskom privrednom izazovu 2010, koji se održao u Sofiji, u Bugarskoj, od 1. do 3. jula 2010. godine, a domaćini su bili iz Udruženja za dostignuća mladih Bugarske.

Pobednik je kompanija mladih i ambicioznih stručnjaka, koji su već dokazali svoje sposobnosti u oblasti IT indistrije, i nude veliki izbor IT  usluga. Kompanija RS Consult BG Ltd kao svoj cilj navodi izlaženje u susret svakom pojedinačnom zahtevu klijenata i partnera, a kvalitet i pouzdanost usluga postavljaju kao svoj glavni prioritet.

„Velika nam je čast što pokrećemo Intelovu nagradu za inovacije, budući da verujemo da su inovativne ideje i mladi preduzetnici ti koji će predvoditi napredak svetske ekonomije. Kontinuirane inovacije su deo Intelovog DNK koda, stoga vrednovanjem inovativnih ideja i preduzetničkog duha posvećeni smo pružanju pomoći mladoj generaciji preduzetnika“, izjavio je Tomas Osburg,  direktor za odnose sa institucijama u kompaniji Intel Europe.

Karolin Džener, generalna direktorka JA-YE za Evropu, izjavila je: „U Evropi je ove godine 10.627 studenata koji su deo JA-YE diplomskog programa, i statistike pokazuju da će više od 29 odsto onih koji diplomiraju nastaviti da teže uspehu u preduzetništvu. Potrebno nam je da ti diplomci razmišljaju inovativno, budući da ulaze i u biznis i u preduzetništvo. Inovacije su ključ za poboljšanje produktivnosti i profitabilnosti u svim aspektima poslovanja i Intelova nagrada će ohrabriti studente da razmišljaju koliko su bili inovativni i kako to mogu poboljšati.”

Studenti su osnovali svoje kompanije kao deo kurseva višeg obrazovanja uz podršku svojih profesora, kao i uz asistenciju volontera iz poslovnog sveta. Svaka grupa je osnovala kompaniju koja nudi pravi proizvod i/ili uslugu i svi su se uspešno izborili sa izazovima osnivanja i vođenja firme.

O kompaniji Intel

Intel (NASDAQ: INTC) je svetski lider u oblasti inovacija u računarskoj industriji. Kompanija razvija i proizvodi osnovne tehnologije koje služe kao osnova za računarske uređaje. Dodatne informacije o kompaniji Intel možete pronaći na adresi www.intel.com/pressroom i blogs.intel.com. Ukoliko želite da saznate više o naporima koje kompanija ulaže u oblast obrazovanja, posetite www.intel.com/education i blog CSR@Intel na adresi blogs.intel.com/csr. Ako želite da se priključite Intelovoj zajednici ljudi, koji dele svoja iskustva sa nadom da će postati katalizatori akcije i glasa za promenu u obrazovanju na globalnom nivou, posetite www.inspiredbyeducation.com.

newsmaster