3D i širenje vizije multi-ekrana glavne teme Toshibinog sajma IFA

Berlin, Nemačka, 7. septembar 2010 – Kao jedan od lidera u sektoru elektronskih uređaja i mobilnih računara za široku upotrebu, Toshiba predstavlja najnovije inovacije vezane za 3D medije na sajmu IFA u Berlinu. Kompanija takođe predstavlja svoj portal Toshiba Places, zasnovan na veb sadržajima i servisima, koji omogućava lak pristup multimedijalnim sadržajima i deljenje servisa sa različitih uređaja sa jednostavnim grafičkim korisničkim interfejsom. Inovativni multiprocesor CEVO-Engine će podstaći razvoj tržišta uređaja za kućnu zabavu i omogućiti da TV ponudi revolucionarne aplikacije i tehnologije, dok personalni medija tablet FOLIO100[1] dokazuje lidersku poziciju kompanije Toshiba na tržištu mobilnih kompjutera.

’Uključite svoj kućni 3D’

Pod sloganom ’Uključite svoj kućni 3D’, Toshiba predstavlja najnovije proizvode u 3D tehnologiji za kućnu zabavu i pokazuje kako međusobno savršeno funkcionišu i tako korisnicima nude napredno 3D iskustvo. ’’Način na koji Toshiba nudi kućnu zabavu u 3D tehnologiji daleko prevazilazi povremeno uživanje u gledanju filma u dnevnoj sobi’’, kaže Alan Thompson (Tompson), predsednik kompanije Toshiba Evropa. ’’Naša je strategija da ljudima omogućimo pristup svim vrstama 3D sadržaja na različite načine i na različitim uređajima.’’ Sa TV aparatima sa 3D tehnologijom (WL768 series, 55ZL1), laptopovima sa 3D kapacitetima (Satellite A665, Qosmio F60) i 3D Blu-ray plejerom (BDX3100KE), Toshiba pokriva sve uređaje koji su potrebni da konzumiranje sadržaja visokog kvaliteta: za prikazivanje Blu-ray™ 3D diskova ili 3D DVD filmova, Toshiba omogućava izbor između nekoliko opcija, uz kvalitetan plejer ili laptop. Novi TV aparati odlikuju se izuzetnim kvalitetom 3D slike koji može da se uporedi sa premijum 2D kvalitetom Toshiba televizora. Za više od povremenog 3D iskustva, Toshiba nudi opcije konverzije iz 2D u 3D – na uređaju Satellite A665 ili na novom modelu televizora 55ZL1 – kako bi se dodala treća dimenzija skoro svim sadržajima.


Razvoj TV aparata zahvaljujući čip tehnologiji

Na sajmu IFA u Berlinu Toshiba označava nove eru u kućnoj zabavi i predstavlja svoj novi CEVO-Engine za evropsko tržište. Inteligentnom primenom znanja u razvoju poluprovodnika i i softvera, Toshiba je uspela da razvije ovu novu patformu sa multiprocesororm za svoje premijum televizore. Ova platforma će po prvi put biti ugrađena u Toshibin TV 55ZL1 početkom 2011. godine. CEVO-Engine omogućava izvanredan kvalitet slike, moćna 3D rešenja i bogato internet iskustvo, uz još mnogo premijum aplikacija i tehnologija.

Toshibina vizija multi-ekrana dobija globalnu dimenziju

’’Do sada je naša vizija multi-ekrana bila ograničena na lokalnu konekciju uređaja. Sada, sa portalom Toshiba Places, okrećemo se internet servisima koji uređajima omogućuju da se konektuju na globalnom nivou’’, kaže Alan Thompson. Toshiba Places, Toshibin novi portal za onlajn sadržaje, aplikacije i servise, korisnicima daje lak pristup i mogućnost za kupovinu sadržaja i aplikacija sa PC-ja, TV-a ili tableta, kao i da na jednostavan način skladište, pristupaju i dele svoj postojeći sadržaj sa drugima. Toshiba Places karakteristike će biti dostupne na mnogim najnovijim Toshibinim uređajima, kao što su 55ZL1 TV i novi tablet sa Android platformom FOLIO 100. Ovaj raznovrsni tablet obezbeđuje kompletno internet iskustvo (uključujući podršku za for Flash 10), može da reprodukuje Full HD video materijal, omogućava pristup e-knjigama i drugom sadržaju različitih formata.

Čarolija dizajna televizora

Na sajmu IFA u Berlinu Toshiba predstavlja impresivne rezultate saradnje između svog dizajnerskog tima i kompanije JACOB JENSEN DESIGN. Cilj saradnje je kombinacija najnovije tehnologije Toshibinih premijum televizora i najsavremenijeg dizajna, koji podrazumeva čiste linije i materijale visokog kvaliteta, kao što su staklo i metal. Neverovatni detalji dizajna pretvaraju televizore u komade nameštaja u dnevnoj sobi koji svakako privlače pažnju.

Dodatni pres materijal i informacije

Za preuzimanje slika posetite Image Library na Toshiba Press Lounge-u na adresi www.toshiba.eu/presslounge

Toshiba na IFA-u

Toshibin štand na IFA sajmu elektronike se nalazi u Hali 21 / 101.

O kompaniji Toshiba Evropa

Toshiba Evropa (TEG) je podružnica u punom vlasništvu kompanije Toshiba Corporation iz Tokija, globalne korporacije sa istorijom dužom od 130 godina. Toshiba je svetski lider i inovator u pionirskoj visokoj tehnologiji, proizvođač i distributer raznovrsnih naprednih elektronskih i električnih proizvoda među kojima su informacioni i komunikacioni sistemi, digitalni proizvodi široke potrošnje, elektronski uređaji i komponente, energetski sistemi, uključujući nuklearnu energiju, industrijski i sistemi društvene infrastrukture i kućni aparati.

Sa sedištem u nemačkom gradu Nojsu, TEG se sastoji od četiri poslovne divizije:  Kompjuterski sistemi, Proizvodi za skladištenje podataka, Proizvodi široke potrošnje i Operacije elektronskih sistema. Ove divizije zajedno nude proizvode kao što su vodeći prenosivi kompjuteri i drugi mobilni proizvodi i rešenja, HDD, DVD, LCD, TV uređaji i elektronska oprema za kancelarije. Kao centar za region Evrope, Bliskog istoka i Afrike, TEG pruža podršku i pomoć svojim lokalnim ograncima. Za više informacija o Toshiba laptopovima i dodatnoj opremi, posetite www.toshiba.eu/presslounge.

Kompanija Toshiba je osnovana 1875, a danas posluje preko globalne mreže od preko 740 kompanija, sa 204.000 zaposlenih širom sveta i godišnjom prodajom koja premašuje 68 milijardi dolara. Posetite Toshiba vebsajt na www.toshiba.co.jp/index.htm.


[1] FOLIO 100 će biti dostupan samo u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi.

newsmaster