LG Electronics predstavio novu seriju IPS monitorak

Beograd, 27. april 2012. – Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je novu IPS4 serija monitora. Ovi monitori koriste savremene IPS (In-Plane Switching) panele umesto konvencionalnih TN (Twisted Nematic) panela i na taj način obezbeđuju savršenu reprodukciju boja i vrhunski kvalitet slike.

Zahvaljujući izuzetno širokom uglu gledanja, novi IPS monitori omogućavaju gledaocima sliku bez preklapanja boja i to bez obzira da li su u sedećem ili ležećem položaju. Nova Smooth Color Changetehnologija obezbeđuje izuzetno jasan prikaz bez ikakvog treperenja na ekranu, koje se pojavljivalo prilikom dinamičnih akcionih scena filmova, sportskih utakmica ili video igara. Na ovaj način, se praktično eliminiše zamaranje očiju, a gledaoci mogu da mnogo komfornije uživaju tokom dužeg perioda.

„I pored velike prodaje i odlične prihvaćenosti u profesionalnom svetu, IPS monitori su manje popularni kod većine kupaca, pre svega zbog visoke cene,” izjavio je J.J. Lee, izvršni potpredsednik i direktor IT sektora u okviru kompanije LG Home Entertainment. „Sa globalnim plasiranjem pristupačnih modela iz serije IPS4, kompanija LG nastoji da ovako napredne monitore učini dostupnim u svakom domu.”

IPS4 monitori reprodukuju boje u njihovom originalnom izdanju, tako da su idealni za sve one koji se bave fotografijom ili uređivanjem video sadržaja. Nova serija IPS4 monitora poseduje i niz korisniih funkcija, poput Dual Smart Solution opcije, uz pomoć koje je jednim klikom moguće podeliti ekran na dva dela, kao i kreirati dupli taskbar. Ova opcija automatski oprimizuje ekran prikazujući više webstranica odjednom i tako omogućavajući realizaciju više radnji istovremeno prilikom korišćenja interneta.

Monitori iz nove IPS4 serije imaju i poseban dizajn koji eliminiše zamršenost kablova, kao i visok nivo energetske efikasnosti, koji se ne odražava na kvalitet slike.

LG IPS4 serija monitora u maju stiže na azijsko tržište, nakon čega će biti dostupna i u Severnoj Americi i Evropi.

newsmaster