Satellite U840W i Satellite U920t osvojili prestižnu iF nagradu za dizajn proizvoda

Toshibini UltrabookTM uređaji osvojili međunarodni žiri za dodelu iF nagrada svojim izuzetnim, inovativnim dizajnom i velikom praktičnošću

Nojs, Nemačka, 23. Februar, 2013 – Kompanija Toshiba Evropa GmbH je objavila da su UltrabookTM Satellite U840W i konvertibilni UltrabookTM Satellite U920t dobili prestižnu iF nagradu za dizajn proizvoda1 na svečanosti u BMW veltu u Minhenu. Međunarodni žiri je ocenio 3.011 uređaja na osnovu kriterijuma kao što su kvalitet dizajna, završna obrada, izbor materijala, stepen inovacije, ekološki uticaj, funkcionalnost i ergonomičnost.

Satellite U840W: prvi sinemaskopski noutbuk na svetu

Satellite U840W, debljine samo 20,8mm i težine samo 1,57kg, karakteriše izuzetan dizajn uređaja od brušenog aluminijuma sa elementima od smeđe gume koji pružaju prijatan osećaj na dodir. Tastatura u odgovarajućoj boji bez okvira zaokružuje izgled ovog uređaja, uz pozadinsko osvetljenje za svako dugme za rad u uslovima slabog svetla. Satellite U840W je prvi noutbuk na svetu sa Trubrite® ekranom od 36,6cm (14,4 inča) u sinemaskopskom formatu 21:9. Ugrađeni harman kardon® stereo zvučnici visokog kvaliteta i SRS Premium Sound 3D™ dodatno unapređuju sinemaskopski doživljaj. Satellite U840W jedinstvenog dizajna pruža savršen multimedijalni doživljaj.

Satellite U920t: jedan pokret pokreće revoluciju

Satellite U920t sa naprednom i izdržljivom slajder tehnologijom pravi je umetnik u brzoj promeni namene. U roku od nekoliko sekundi, on se pretvara iz UltrabookTM uređaja debljine 19,9mm i težine samo 1,52kg za rad na tastaturi u tablet od 31,8cm (12,5 inča) za jednostavnu kontrolu na dodir. Satellite U920t savršeno kombinuje kućište od magnezijuma srebrne i crne boje sa tekturisanim elementima od smeđe gume na delu za dlan i sa donje strane. Tastatura sa pozadinskim osvetljenjem i bez okvira sa mat crnim dugmićima dopunjuje moderan dizajn ovog uređaja.

1Za više informacija o iF nagradi za dizajn proizvoda za 2013. i ovogodišnjim dobitnicima, posetite iF sajt www.ifdesign.de/awards_product_index_e

Ultrabook je zaštitni znak kompanije Intel Corporation u SAD-u i/ili drugim zemljama. Svi zaštitni znaci navedeni u ovom dokumentu pripadaju svojim vlasnicima.

Precizne specifikacije proizvoda zavise od modela i lokalne dostupnosti.

Exact product specifications depend on model and local availability.

O kompaniji Toshiba
Toshiba je svetski lider, proizvođač i distributer raznovrsnih naprednih elektronskih i električnih proizvoda i sistema. Toshiba grupa nudi inovacije i maštovitost u oblastima kao što su digitalni proizvodi, uključujući LCD televizore, noutbuk računare, maloprodajna rešenja i multifunkcionalne uređaje, elektronski uređaji, uključujući poluprovodnike, proizvode za skladištenje i materijale, industrijski i sistemi društvene infrastrukture, uključujući elektro sisteme, pametna rešenja za zajednice, medicinske sisteme i eksalatore i liftove, i i kućni aparati.
Kompanija Toshiba je osnovana 1875, a danas posluje preko globalne mreže od preko 550 kompanija, sa 202.000 zaposlenih širom sveta i godišnjom prodajom koja premašuje 74 milijarde dolara. Posetite Toshibin vebsajt na adresi www.toshiba.co.jp/index.htm.
Toshiba Evropa GmbH sa sedištem u nemačkom gradu Nojsu je ogranak u punom vlasništvu kompanije Toshiba Corporation iz Tokija.

newsmaster