Samsung partnerstvo sa liderima 3D industrije donosi potrošačima novu dimenziju zabave

Samsung partnerstvo sa liderima 3D industrije donosi potrošačima

novu dimenziju zabave

3D stručnjaci iz DreamWorks animacije, ESPN i mnogi drugi

pridružili su se Samsungu u svetskoj edukativnoj inicijativi “3D Pros”

SEUL, Korejaoktobar 2010 – Samsung Electronics objavio je svoju „3D Pros” video kampanju, kreiranu da potrošače brže uvede u 3D tehnologiju čime se potrudio da donese impresivno iskustvo zabave u sve domove. Ova kampanja je ojačala Samsungovu posvećenost 3D TV inovacijama, oslanjajući se na lansiranje prvog 3D rešenja u svetu, početkom ove godine.

U kampanju je uključeno pet 3D stručnjaka odnosno  profesionalaca  („Pros“) koji će obezbediti sadržaj i kontekst i deliti najnovije vesti u vezi sa iskustvom 3D televizije. U tim eksperata uključeni su i rukovodioci iz DreamWorks animacije, kanala ESPN, nezavisni programeri igara Wild Pockets i producentski timovi koji su učestvovali u kreiranju i razvoju najpoznatijih filmskih 3D ostvarenja kao što su „Avatar”, „Shark Night” i „Poslednja ekskurzija 3D”.

Kampanja će trajati od septembra 2010. do januara 2011. godine i biće usmerena na globalne korisnike putem društvenih mreža kao što su Facebook, YouTube i Twitter. Tokom kampanje, korisnicima će biti ponuđen pristup ekskluzivnim 3D sadržajima, najnovijim vestima iz oblasti 3D tehnologije i još mnogo toga.

„Prednosti 3D TV tehnologije su ogromne za korisnike, a Samsung, kao lider u ovoj oblasti, ima odgovornost da pomogne i informiše”, rekao je Sue Shim, stariji ptpredsednik marketinške grupe, poslovne jedinice za vizuelni displej kompanije Samsung Electronics. „Uzbuđeni smo što imamo tako značajna imena na čelu 3D Pros koji se bave edukacijom korisnika i širenjem njihovih iskustava u vezi sa 3D tehnologijom. Nadamo se da će naši napori povećati tražnju za 3D TV uređajima i da će uticati na razvoj sadržaja na tom tržištu.”

Samsung 3D Pros

Ed Leonard, CTO DreamWorks Animation

Kao glavni tehnološki direktor DreamVorks animacije SKG, Ed Leonard je zadužen za tehnički pravac kompanije. Sa preko 16 godina iskustva u industriji zabave, on je učestvovao na više od 12 animiranih projekata, uključujući i filmove „Šrek”, „Kung Fu Panda” i „Monsters vs. Aliens”.

David Ellis, reditelj 3D filmova: „Shark Night” i „Poslednja ekskurzija 3D”

Godine 1996, David Ellis debitovao je kao reditelj Diznijevog filma „Homeward Bound II: Lost in San Francisco.” Sa više od 70 ostvarenja, on je savršen holivudski insajder. Poslednje učešće imao je u filmovima „ Poslednja ekskurzija 3D”, „Zmije u avionu” i „Shark Night.”

Mauro Fiore, direktor fotografije: „Avatar”

Mauro Fiore je najpoznatiji po svom radu na filmu „Avatar”, za koji je 2009. godine osvojio Oskara za najbolju fotografiju na 82. dodeli nagrada. „Avatar” je prvi film u potpunosti snimljen u 3D tehnologiji koji je osvojio takvu nagradu. Radio je i na drugim filmovima: „Dan obuke”, „Suze boga Sunca”, „Kec u rukavu”, „Kraljevstvo”, a najnoviji je „ A-Tim”.

Shanna Tellerman, CEO Wild Pockets

Proglašena od strane magazina BusinessWeek za najboljeg mladog preduzetnika 2009. Godine, Shanna Tellerman je upotrebila svoj diplomski rad sa  Carnegie Mellon u jednu od najnaprednijih 3D platformi za igrice na tržištu.  Kada je krenula kao Sim Ops, kompanija koja je stvarala 3D okruženje za hitne obuke, prerasla je nezavisnu kompaniju za igrice, poznatiju kao Wild Pockets. Uz godine iskustva sa radom na video igricama i u okviru rastuće 3D industrije igrica, njen fokus se nalazi na prevazilaženju granica kreativnog okruženja u 3D okruženju.

Chris Stiepock, potpredsednik ESPN Original Entertainment: X Games

Chris Stiepock imenovan je za potpredsednika i generalnog direktor franšize X Games u junu 2008. godine, i zadužen je za rast X franšize i lokalno i na globalnom nivou. On upravlja organizacijom i realizacijom ESPN kompanije, organizovanjem televizijskih događaja, uključujući X Games, zimske X Games, međunarodne X Games događaje i višestruke platform.

Više informacija o 3D Pro dostpuno je na linku:

http://www.facebook.com/samsungtv

O Samsung Electronics

Samsung Electronics je globalni lider na polju poluprovodnika, telekomunikacija, digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije sa prihodom od 116.8 biliona dolara u 2009. godini. Zapošljava približno 188,000 ljudi u 185 filijala, širom 65 država. Kompanija se sastoji od osam glavnih nezavisnih poslovnih jedinica: kompanija za vizuelni displej, kompanija za mobilne komunikacije, kompanija za telekomunikacione sisteme, kompanija za digitalne aplikacije, kompanija za informacione tehnologije, kompanija za digitalni Imaging, kompanija za poluprovodnike i kompanija za LCD ekrane. Prepoznat kao jedan od globalnih brendova sa najbržim rastom, Samsung Electronics je vodeći proizvođač digitalnih TV aparata, memorijskih čipova, mobilnih telefona i TFT-LCD-a. Za više informacija posetite www.samsung.com