CeBIT-Work and Life with the Cloud

Hanover. Sa novom centralnom temom „Work and Life with the Cloud“ sajam CeBIT

2011 u prvi plan najznačajnijeg svetskog događaja u oblasti digitalne industrijestavlja jedno centralno rastuće tržište u IT-biznisu. Ni o jednoj drugoj IT-temi neće se diskutovati tako intenzivno kao o Cloud Computing. Vodeći eksperti polaze sastanovišta, da će se Cloud-koncept u narednim godinama znatno proširiti. „Cloud Computing zauzeo je kurs i na najboljem je putu, da unese revoluciju u celokupan IT-svet“, rekao je Ernst Raue, Predsednik

Deutsche Messe AG u Hanoveru. Prema navodima preduzeća za marketinškaistraživanja i savetovanje – Gartner, promet sa Cloud-servisima u svetu već u ovoj godini trebalo bi da poraste na 68,3 milijarde US-dolara. U poređenju sa prethodnom godinom ovo odgovara porastu od 16,6 procenata. Do 2014. Gartner računa saporastom čak na 148,8 milijardi US-dolara.

Cloud Computing pokreće tržište

Visoka brzina protoka i sve jednostavniji pristup internetu preko mobilnih uređaja predstavljaju bitne pokretače ovog razvoja. Rastuća tražna za Cloud-uslugama za IT preduzeća znači iz temelja novo struktuiranje dosadašnjeg poslovnog sveta. Stoga eksperti smatraju da se IT branša nalazi pred promenom paradigme, čija će posledica biti dalekosežne promene u korisničkim industrijama.

newsmaster