Rešenje za elektronsko plaćanje iz Atos-a

Rešenje za elektronsko plaćanje iz Atos-a, integriše gotovinski platni promet koji je razvio weXpay 

weXpay: virtuelni novac za online kupovinu

Beograd, 16 September 2011 – Atos Worldline, dokazana ekpertiza kompanije Atos Origin u transakcionim uslugama, nudi nov i jednostavan inovativan metod plaćanja – weXpay, koji poseduje EMS sertifikat izdat od strane Banque de France u aprilu 2011. godine. Metod omogućava kupovinu na internetu kešom, bez bankarskih kartica, čekova ili elektronskog transfera. Rešenje je namenjeno za plaćanje manjih iznosa, ispunjava sve zahteve internet kupaca, i koristi Sips elektronsko plaćanje na potpuno bezbedan način.

WeXpay je nov način plaćanja koji omogućava online kupovinu kešom, bez potrebe da se otkriju lične ili finansijske informacije, izbegavajući tako rizik od prevare. Sistem je jednostavan i za njegovo korišćenje nije potreban bankovni račun. Ova nova metoda plaćanja, Sips rešenje za elektronsko plaćanje, omogućava prodavcima da odgovore na zahteve velikog broja klijenata uključujući ljude koji ne poseduju bankovni račun, one koji nerado koriste svoje bankovne kartice online (zbog rizika narušavanja privatnosti, bezbednosti,  i slično), starije osobe, mlade, itd (t.j. više od 10 miliona korisnika interneta). Sve što kupac treba da uradi je da zameni potreban novac za kartu (nosi jedinstveni kod) na jednom od prodajnih mesta weXpay mreže (kiosci sa novinama), a zatim jednostavno njome kupuje online.

“Atos Worldline je integrisao weXpay u Sips rešenje za elektronsko plaćanje kako bi omogućio pristup inovativnoj metodi plaćanja. Trideset hiljada trgovaca koji koriste Sips rešenje za elektronsko plaćanje, bilo direktno ili preko naših bankarskih partnera, može lako da aktivira weXpay bez ikakvih troškova instalacije. Online baza klijenata može se proširiti na ljude koji su obazrivi u korišćenju e-plaćanja, zbog narušavanja privatnosti, kao i mlađe korisnike i one koji nemaju bankovni račun. Rešenje je pogodno za male kupovine, kao što je kupovina muzike i video zapisa na mreži”, kaže Paskal Dehaussi, direktor bankarstva, finansija i osiguranja kompanije Atos Worldline.

“Raduje nas partnerstvo sa kompanijom Atos Worldline. Broj prodavaca i distributera sajtova povezanih na naš sistem svakim danom je sve veći, i ova saradnja će nam omogućiti da weXpay ponudimo široj publici. U ovom trenutku, našim online kupcima nudimo mrežu od 5.500 poena razmene, a do kraja godine proširićemo mrežu do 15.000 poena. Jednostavan, anoniman, siguran i globalan, weXpay je sve što vam je potrebno da bi ste osvojili veliku online bazu klijenata “, izjavio je Jan Zizka, predsedavajući weXpay.

Atos Worldline i weXpay predstavili su se na sajmu e-trgovine, ključnom događaju na evropskom kalendaru e-trgovine, održanom u Porte de Versailles, u Parizu od 13-15. septembra 2011. godine.

O weXpay

Razvijen od strane EXPAY SAS na konceptu “digitalne valute”, weXpay je inovativni način plaćanja koji funkcioniše slično kao keš, i poseduje odobrenje Banque de France za izdavanje elektronskog novca. Omogućava svim internet korisnicima, uključujući i one bez bankovnih računa, realizaciju online kupovine u kešu zamenom novčanog iznosa weXpay karticom. Jednostavan, siguran i anoniman, weXpay omogućava plaćanje iznosa od 1 centa do 750 evra. Pretstavlja savršen dodatak bankovnim karticama na sajtovima trgovaca. Kroz partnerstvo sa prodavnicama novina i duvana, weXpay je razvio veliku mrežu mesta za razmenu novca za kod iste vrednosti, koja je dostupna kupcima na području Francuske, Korzike i svih francuskih prekomorskih odeljenja i teritorija.

Za više informacija o weXpay, posetite www.weXpay.com

O kompaniji Atos

Atos je internacionalna IT servisna kompanija sa godišnjim prihodom od 8,7 milijardi EUR i 78.500 zaposlenih u 42 zemlje. Globalnoj bazi klijenata Atos isporučuje hi-tech transakcione servise, konsalting, sistem integraciju i upravljačke servise. Atos je fokusiran na biznis tehnologije koje povećavaju progres i pomažu organizacijama da kreiraju sopstvenu kompaniju budućnosti. Atos je globalni IT partner Olimpijskih igara i kotira se na Paris Eurolist berzi. Atos brendovi u upotrebi su: Atos, Atos Consulting & Technology Services, Atos Worldline i Atos Worldgrid.

Za više informacija, posetite atos.net

O Atos Worldline

Atos Worldline okuplja ekpertizu kompanije Atos u hi-tech transakcionim uslugama. Lider u end-to-end servisima za ključne elektronske transakcije, Atos Worldline je specijalizovan za elektronsko plaćanje usluga (izdavanje, sticanje, terminali, rešenja za plaćanje karticama i bez kartica i obrada), eCS (e usluge za klijente, građane i zajednice), kao i usluge za finansijska tržišta.  Stalna predanost koju ima Atos Worldline ka istraživanju i inovacijama, omogućava klijentima da imaju koristi od nagrađivanih rešenja u oblastima kao što su plaćanja putem mobilnih telefona, sigurni IPTV sistemi, online CRM i rešenja bez papira. Atos Worldline stvara godišnji prihod od 867 miliona evra i zapošljava preko 5.400 ljudi u svetu.

Za više informacija, molimo posetite: www.atosworldline.com