Tehničko otvaranje Sinergije

Sava Centar, 16.11.2010.

U Sava Centru u Beogradu jutros je otvoren tehnički deo jubilarne desete konferencije Microsoft Sinergija. Microsoft Sinergija je najveća i najuticajnija konferencija posvećena informaciono komunikacionim tehnologijama i njihovoj poslovnoj primeni u regionu Jugoistočne Evrope i to je bila od svog samog početka. Sinergija desetu godiunu za redom okuplja na jednom mestu: IT profesionalce, rukovodioce, entuzijaste, medije i kompanije koje su inovativne, ambiciozne i žele da ostanu konkurentne na turbolentom i dinamičnom tržištu u čemu im informaciono komunikacione tehnologije pomažu.

Posetioci iz tehničkog i poslovnog sveta će u naredna tri dana imati priliku da posete preko 100 predavanja koje će ugledni predavači iz zemlje i inostranstva održavati paralelno u 8 tematskih celina.

Kompanija Microsoft će tokom narednih dana predstaviti i mnoge svoje proizvode i omogućiti posetiocima da se upoznaju sa njima iz prve ruke. Nezaobilazna tema predavanja i dešavanja na štandu Microsofta i partnera konferencije biće svakako Cloud Computing, koji će i obeležiti desetu jubilarnu Sinergiju, kao tema koja obeležava novu generaciju informacionih rešenja koja polako ali sigurno osvajaju osvajaju tržište.

Tehnička predavanja namenjena su pre svega stručnjacima iz oblasti informaciono komunikacionih tehnologija, koji u svojim kompanijama nisu više odgovorni isključivo za informacionu infrastrukturu, več se od njih očekuje da aktivno doprinose unapređenju poslovanja, povećanju efikasnosti operacija i ostvarivanju finansijskih ciljeva kopmanije. Inovativnošću i kreativnim IT rešenjima potrebno je da obezbede jeftinije i efikasnije poslovanje, a nove informacione tehnologije, kao što su Cloud Computing, virtualizacija i noviteti u serverskoj infrastrukturi, pomoćiće im da pronađu načine za efikasnije korišćenje postojeće kompanijske infrastrukture, kao i da ispune ciljeve u oblasti smanjenja troškova i povećanja efikasnosti poslovanja. Ovogodišnja jubilarna Sinergija pokazaće na koji način je to moguće.

Skupu otvaranja je prisustvovavlo preko 1.500 učesnika konferencije, a ispred kompanije Microsoft tehnički deo konferencije otvorio je Borko Kovačević, direktor konferencije koji je svim prisutnim poželeo dobrodošlicu uz poruku We’re all in.

Prisutnima su se obratili i Saša Jurić, redovni predavač na Sinergiji od 2004. godine, ali i strani gosti: Rafal Lukawiecki, Strategic Consultant iz Project Botticelli Ltd, Wim Dierickx, Microsoft Corporation’s Marketing Manager za SharePoint u EMEA i John Craddock, Infrastructure and Security Architect kompanije XTSeminars Ltd.

U narednih četiri dana, pored tehničkih predavanja na Sinergiji će u Sava Centru i hotelu Hyatt biti održan i niz poslovnih konferenicja i seminara, radionica, sponzorskih predavanja, akademskih i community skupova, a u Expo delu Sava Centra biće priređeni interesantni zabavni sadržaji, nagrdne igre i promocije kompnije Microsoft i sponzora i prijatelja Sinergije.

newsmaster