Konkurs Vip Izazov3 sada je otvoren za Android, bada i Windows Phone 7 mobilne platforme, sa ukupnim nagradnim fondom od 40.000 evra.

Konkurs Vip Izazov3 sada je otvoren za Android, bada i Windows Phone 7 mobilne platforme, sa ukupnim nagradnim fondom od 40.000 evra.

Beograd, 10. decembar 2010 – Vip mobile i Samsung danas su najavili jedinstveni konkurs za razvoj domaćih mobilnih aplikacija Vip izazov3. Nakon uspeha konkursa Vip Android izazov 1.0 i 2.0, cilj novog konkursa je da inspiriše i stimuliše talentovane programere da nastave da razvijaju aplikacije za potrebe domaćih korisnika, ovog puta na tri uzbudljive mobilne platforme.

Zahvaljujući saradnji sa kompanijom Samsung, Vip osim za Android otvara konkurs i za dve potpuno nove mobilne platforme: bada i Windows Phone 7, približavajući ih domaćim programerima i pripremajući lokalno tržište na novo korisničko iskustvo.

Razvojem aplikacija za ove tri mobilne platforme, kroz tri različite faze konkursa, programeri se takmiče za tri kategorije nagrada:

Najbolje aplikacije: dodeljuju se odlukom stručnog žirija za tri najbolje aplikacije na svakoj od platformi, i uključuju dve novčane nagrade, od 3.000 i 1.000 evra, i jedan smartphone najnovije generacije. Najbolje studentske aplikacije: žiri će autore tri najbolje studentske aplikacije nagraditi angažovanjem na projektima u Vipu u trajanju do šest meseci. Nagrade programera: programeri, učesnici sva tri Vipova konkursa, će svojim glasovima odabrati najbolju aplikaciju na svakoj od platformi, a njihovi autori će biti nagrađeni novčanim nagradoma od po 1.000 evra.

Uz obezbeđivanje kontinuirane podrške zajednici programera u Srbiji, poseban fokus konkursa Vip izazov3 biće na edukaciji mladih programera, pre svega studenata. Tokom prve faze, predviđene za edukaciju učesnika, biće organizovana predavanja Vip-ovih i Samsung-ovih stručnjaka na nekoliko fakulteta o razvojnim alatima i tržištima aplikacija.

Ukupan nagradni fond konkursa Vip izazov3 iznosi 40.000 evra.

Programeri se mogu registrovati na konkurs od 16. decembra do 1. marta, putem sajta http://izazov3.vipmobile.rs, a dovršene aplikacije je potrebno poslati do 1. aprila. Dodela nagrada pobednicima konkursa biće održana u maju.

Više informacija o konkursu Vip Izazov3 dostupno je na http://izazov3.vipmobile.rs. Sva pitanja možete poslati na e-mail [email protected]. Uz to, sve informacije su raspoložive i na stranama  http://www.facebook.com/vipsrbija i http://twitter.com/vip_mobile.

Dodatno:

O Vipu

Od 1. decembra 2006. Vip, član Telekom Austrija Grupe, obezbedio je licencu za GSM 900/1800 i UMTS mreže. Vip mobile nudi pun portfolio mobilnih usluga za pripejd, postpejd i biznis korisnike, a na domaće tržište prvi je uveo BlackBerry® iz Vodafona. Vip je najveća grinfild investicija u Srbiji do sada, sa uloženih 618,8 miliona evra. Na kraju septembra 2010. godine, Vip je imao blizu 1.3 miliona aktivnih korisnika i zapošljavao više od 700 stručnjaka i menadžera. Vip je ekskluzivni strateški partner Vodafona u Srbiji. Više informacija na: www.vipmobile.rs.


O Samsung Electronics

Samsung Electronics je globalni lider na polju poluprovodnika, telekomunikacija, digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije sa prihodom od 116.8 biliona dolara u 2009. godini. Zapošljava približno 188,000 ljudi u 185 filijala, širom 65 država. Kompanija se sastoji od osam glavnih nezavisnih poslovnih jedinica: kompanija za vizuelni displej, kompanija za mobilne komunikacije, kompanija za telekomunikacione sisteme, kompanija za digitalne aplikacije, kompanija za informacione tehnologije, kompanija za digitalni Imaging, kompanija za poluprovodnike i kompanija za LCD ekrane.  Prepoznat kao jedan od globalnih brendova sa najbržim rastom, Samsung Electronics je vodeći proizvođač digitalnih TV aparata, memorijskih čipova, mobilnih telefona i TFT-LCD-a. Za više informacija posetite www.samsung.com.

newsmaster