HP omogućava kreiranje digitalne kolekcije Pola Makartnija

BEOGRAD, 5. oktobar 2010. – Kompanije HP i McCartney Productions Limited (MPL) postigle su sporazum vezan za digitalizaciju kolekcije legendarnog muzičara Pola Makartnija. Za pokretanje digitalne kolekcije biće iskorišćen privatni računarski oblak.

Makartni je tokom svoje karijere stvorio jednu od najbogatijih kolekcija umetničkih dela, od čega velik deo javnost nikada nije videla. Njegova kolekcija obuhvata fotografije, skice, slike, filmove i video zapise, kao i master snimke nekih od najpopularnijih pesama svih vremena. Pored toga, tokom uspešne karijere sačuvao je i mnoge kultne ilustracije, uključujući i omot albuma “Band on the Run”, prodatog u više miliona primeraka.

Ugovor podrazumeva da će HP usko sarađivati sa kompanijom MPL na digitalizaciji sadržaja kolekcije, kao i na projektovanju i izgradnji vrhunskog sistema za upravljanje sadržajem. Makartnijevu kolekciju će potom pokretati privatni računarski oblak. Delovi kolekcije će biti dostupni fanovima, koji će na taj način moći da steknu intimniji uvid u Makartnijeva dela.

“Uvek sam bio zainteresovn za kreativne ideje i nove načine da dotaknem ljude, zbog čega je ovo vrlo uzbudljiva inicijativa za mene”, rekao je Makartni. “Nadam se da ćemo omogućiti da zainteresovani ljudi pristupe delovima naše arhive koja bi im inače bila nedostupna. Radujem se saradnji sa HP-om na ovom projektu.”

Ugovor za HP predstavlja prvu saradnju ovog tipa, sa nekim umetnikom. Pored menjanja načina interakcije fanova i umetnika, digitalizacija Makartnijeve kolekcije omogućiće i da se za buduće generacije sačuva istorijska građa vezana za jednog od najvoljenijih muzičara svih vremena.

“Pol Makartni je uvek postavljao trendove u muzičkoj industriji, a HP je predvodnik tehnoloških inovacija”, rekao je Tom Hogan, izvršni potpredsednik za prodaju, marketing i strategiju u HP-ovom odeljenju Enterprise Business. “Ponosni smo što se obratio HP-u, kao pouzdanom partneru koji će mu pomoći da očuva svoju zaostavštinu i postavi nove standarde.”

Više informacija o Polu Makartniju i kompaniji MPL potražite na adresi www.paulmccartney.com.

O kompaniji HP

Kompanija HP kreira nove mogućnosti da tehnologija ostvari značajan uticaj na ljude, preduzeća, vlade i društvo. HP je najveća svetska tehnološka kompanija sa portfolijom koji obuhvata proizvode i rešenja za štampu, personalne računare, softver, usluge i IT infrastrukturu, koji rešava probleme korisnika. Za više informacija o HP-u (indeks HPQ na Njujorškoj berzi) posetite www.hp.com.

Ovo saopštenje za medije sadrži izjave koje se odnose na budućnost i samim tim uključuju rizike, nesigurnosti i pretpostavke. Ukoliko se one realizuju ili pokažu netačnim, mogu da dovedu do neusaglašenosti između objavljenih rezultata i onih materijalnih koje je dobila kompanija HP sa svojim saradnicima. Sve tvrdnje koje nisu istorijske činjenice, mogu se smatrati predviđanjima, uključujući, ali ne primenjujući na izjave o planovima, strategijama i ciljevima uprave o budućim operacijama; svaka izjava koja se tiče očekivanog razvoja, održavanja ili deljenja tržišta koja se odnosi na proizvode i usluge; očekivani operativni i finansijski rezltati; svaka izjava koja označava očekivanje ili uverenje; i svaka izjava data na osnovu pretpostavke podleže svemu gore navedenom. Rizik, promenljivost i pretpostavke podrazumevaju dostizanje očekivanih rezultata kao i drugih vrsta rizika opisanih u HP-ovom izveštaju na obrascu 10-Q za fiskalni kvartal završen 31. jula 2010. godine i drugim podnescima Securities and Exchange komisiji, uključujući izveštaj na obrascu 10-K za fiskalnu godinu završenu 31. oktobra 2009. godine. HP nema obavezu i ne namerava da ažurira ovakva predviđanja.

© 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP products and services are set forth inn the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be constructed as constructing an additional warranty. HP shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.

newsmaster