Kapsch CarrierCom dobio posao implementacije rešenja za centralnu bazu podataka

Kapsch CarrierCom dobio posao implementacije rešenja za centralnu bazu podataka za  prenosivost broja u Bosni i Hercegovini

Austrijska kompanija Kapsch CarrierCom će zajedno sa svojim lokalnim partnerom – firmom QSS, implementirati rešenje za centralnu bazu podataka za prenosivost brojeva mobilne i fiksne telefonije u Bosni i Hercegovini. Ovaj posao će, za Regulatornu agenciju za komunikacije (RAK) u Bosni i Hercegovini, da radi ogranak Kapsch CarrierCom u Hrvatskoj – Kapsch TIS d.o.o. Nakon uspešne implementacije Kapsch inovativnog rešenja za prenosivost brojeva za Mobilkom Austria (sada A1 Telekom Austrija) u Austriji i Hrvatskoj, ovaj posao je još jedna potvrda stručnosti i kompetentnosti kompanije Kapsch CarrierCom kao dobavljača sistema.

“Od 2005, Kapsch TIS ima odlično iskustvo u implementaciji rešenja za prenosivost brojeva. U mogućnosti smo da ponudimo različita softverska rešenja po principu “ključ u ruke“. Posao u Bosni i Hercegovini još jednom ističe našu stručnost i ojačava našu poziciju na tržištu Istočne i Jugoistočne Evrope”, istakao je generalni direktor Kapsch TIS-a Ričard Neussl.

Inovativna Kapsch tehnologija podržava liberalizaciju na telekomunikacionom tržištu

Sistem prenosivosti broja omogućava korisnicima fiksnih i mobilnih mreža da zadrže svoj broj telefona prilikom promene operatera. U skladu sa tim, implementacija Kapsch sistema prenosivosti broja će unaprediti liberalizaciju telekomunikacionog tržišta u Bosni i Hercegovini. Baza podataka koju će instalirati Kapsch radi kao centralni prekidač na zahtev operatera za prenos broja. Integrisano rešenje sinhronizuje sve podatke tokom celog procesa. Kapsch je ovu bazu podataka razvio 2005. godine i od tada je stalno optimizuje. Između 2005. i 2008. godine, više od 300.000 telefonskih brojeva preneto je zahvaljujući ovom sistemu od čega je 20 odsto brojeva iz fiksne mreže.

O Kapsch CarrierCom AG:

Kapsch CarrierCom je globalni sistem integrator i inovator rešenja na polju fiksne, mobilne, transportne i pristupne mreže. Kompanija pruža kompletan spektar usluga: od analize i konsaltinga, projektovanja i razvoja proizvoda, integracije i instalacije, do obuke, održavanja i podrške, kao i rada kompletne mreže. Kapsch CarrierCom je globalni lider u razvoju budućih tehnologija za provajdere i dostigao je liderski poziciju na tržištu digitalnih bežičnih komunikacijskih sistema za železnice (GSM-R). Među klijentima kompanije Kapsch CarrierCom nalaze se neke od najvećih GSM-R železnica na važnim tržištima kakva su Francuska i Nemačka, koje poseduju najveću GSM-R mrežu na svetu.

6. oktobar 2010, Beograd

newsmaster