HP predstavlja budućnost štampanja: štampači povezani na internet

Štampanje sa bilo kog uređaja sa elektronskom poštom na bilo kom HP štampaču bilo gde u svetu uz pomoć HP ePrint tehnologije

17.  jun 2010 – HP je prošle nedelje predstavio novu kategoriju štampača dizajniranih za cloud computing tehnologiju. Ove štampače je moguće povezati na internet, i oni će po prvi put korisnicima omogućiti više korisnih funkcija:

  • Štampanje sa svakog uređaja, putem elektronske pošte, na bilo kom novom štampaču koji podržava ePrint sa bilo kog mesta u svetu uz pomoć nove HP ePrint tehnologije (1)
  • Čuvanje dokumenata ili fajlova na internetu i po potrebi štampanje direktno sa interneta
  • Pretvaranje štampača u izdavačku platformu na kojoj je moguće prilagođavati programe za štampu, na primer štampanje vesti ili kreativnih rešenja koja se koriste u školskoj nastavi, direktno na kućni ili poslovni štampač(2, 6)
  • Organizovanje i prilagođavanje štampanja uz pomoć novog HP ePrintCenter programa. Uživanje u relevantnom, zabavnom i interesantnom sadržaju koji je optimizovan za štampanje

Da bi prikazao nova rešenja, HP je najavio celu paletu veb prilagođenih “sve u jednom” štampača za kućnu i poslovnu upotrebu sa početnom cenom od €99 (4). Ovo će biti prvi štampači koji mogu direktno da pristupaju veb sadržaju poput bojanki za decu, 3-D likovima ili HP quick formama.

“Ponovo predstavljamo revolucionarna rešenja za štampu, kako bi štampanje uz pomoć interneta postavili kao novi standard,” rekao je Vyomesh Joshi, izvršni potpredsednik  IPG sektora u okviru HP-a. “Mi znamo da naši korisnici žele lak način štampanja sadržaja, sa bilo kog mesta i u svakom trenutku. Sada smo im to omogućili, pružajući mogućnost da štampaju sa bilo kog uređaja koji je povezan na internet, sa pametnih telefona, iPad-a, lakih prenosnih računara i ostalih uređaja, na bilo kom štampaču iz naše ponude sa cenom iznad €99. Svet se promenio.”

HP ePrint: ukoliko možete da pošaljete, onda možete i da odštampate

HP ePrint platforma koristi tehnologiju cloud computinga kako bi prevazišla udaljenost i mogućnosti povezivanja i omogućila korisnicima da pošalju svoje fajlove na štampu sa mobilnih uređaja.(1) Počevši od majke i sina koji štampaju crteže sa iPada-a, do direktora u vozu koji šalje prezentaciju sa Palm Pre ili Blackberry pametnog telefona u FedEx filijalu da se odštampa i isporuči. HP ePrint omogućava ljudima da štampaju svuda i sa svakog mesta.

Svaki HP ePrint štampač će imati jedinstvenu jednostavnu email adresu koja omogućava pošiljaocu da pošalje dokument na štampu na isti način na koji šalje poruke. Korisnici takođe mogu poslati dokumenta na štampu, uz pomoć HP ePrint mobilne aplikacije na svom pametnom telefonu, štampaču koji se nalazi u kući, kancelariji ili nekoj javnoj lokaciji kao što su hotel ili FedEx filijala. Korisnici će između ostalog moći da pošalju Microsoft® Office dokumenta, (9) Adobe® PDF fajlove(10) i JPEG slike.

HP ePrintCenter: dom svih stvari vezanih za štampu

HP ePrintCenter je onlajn odredište za sve HP korisnike, na kom oni mogu pronaći nove usluge i prilagoditi način štampanja. Na primer, moguće je registrovati proizvod i dobijati softverske nadogradnje u skladu sa vašim preferencama, konfigurisati uređaje, pratiti zadatu ePrint štampu, kao i predlagati nove aplikacije.

Novi Photosmart štampač u svakom cenovnom rangu

Nova linija HP Photosmart štampača povezanih na internet, omogućava korisnicima slobodu pristupanja sadržaju i štampanje sa bilo koje lokacije, a da ne moraju da koriste personalni računar. Ovo je moguće uz pomoć HP ePrint aplikacije sa mobilnih uređaja ili na samom štampaču preko intuitivnog HP TouchSmart ekrana.(2)

  • HP Photosmart Premium e-All-in-One – Ovaj štampač je najbolji u ponudi, jer  poseduje mogućnost bežičnog povezivanja i može biti prilagođen izborom odgovarajuće aplikacije iz celokupne ponude. Poseduje HP TouchSmart ekran veličine 10.9cm sa poboljšanom tehnologijom upravljanja dodirom. Takođe poseduje mogućnost automatske dvostrane štampe što omogućava uštedu papira i do 50%. Očekuje se da bude na tržištu širom sveta u oktobru po ceni od €199.(4)
  • HP Photosmart Plus e-All-in-One – Štampa fotografije kvaliteta kao da su izrađene u laboratoriji, svakodnevna dokumenta, kreativne projekte. Poseduje HP TouchSmart ekran veličine 8.9cm. Omogućava brzu štampu veb sadržaja poput bojanki i HP Quick formulara bez korišćenja personalnog računara.(2) Očekuje se da bude dostupan širom sveta u septembru po ceni od €149.(4)
  • HP Photosmart Wireless e-All-in-One – Omogućava brzu štampu veb sadržaja uz pomoć HP TouchSmart ekrana veličine 6.1cm. Moguće je napraviti impresivne foto projekte, koristeći zasebne boje i foto funkcije, poput automatske štampe fotografija, po pristupačnoj ceni. Dostupan od jula 201.0 po ceni od €99.(4)
  • HP Photosmart Premium Fax e-All-in-One – Omogućava lako slanje faksa, skeniranje i kopiranje, koristeći automatski dvostrani ulaz za papir, kao i lako štampanje fotografija i veb sadržaja. Odlikuju ga različite mogućnosti povezivanja uključujuči i klasičnu i bežičnu mrežu.[1, 3] Očekuje se širom sveta u septembru po ceni od €249.(4)

Novi besplatni HP Photo Creations softver se isporučuje sa svim novim štampačima i omogućava pravljenje foto albuma, kalendara i drugih zabavnih projekata. Svi najvljeni štampači smanjuju otpad koji nastaje bacanjem pakovanja, jer koriste torbu koju je moguće upotrebljavati više puta i svi su kvalifikovani za ENERGY STAR® standard.

Ovi štampači su kompatibilni sa HP 364/178 Crnim, Cijan, Magenta i Žutim Inkjet kertridžima. Postoje takođe opcioni originalni HP 364/178XL Inkjet kertridži sa većom zapreminom, za korisnike koji žele da štampaju više stranica povoljnije.(8)

HP 364 Series Photo Value Pack predstavlja alternativno kompletno pakovanje koje obuhvata 100 listova HP Advanced sjajnog foto papira veličine 10 x15cm i tri prilagođena kertridža HP 364 serije (Cijan, Magenta i Žuta). HP 364 boja i HP Advanced foto papir omogućavaju instant suve fotografije, kvaliteta kao da su izrađene u laboratoriji, koje traju generacijama.(5)

HP Everyday foto papir je pristupačan, sjajni foto papir dizajniran za korisnike kojima je ušteda važna. Napravljen od papirnih vlakana, ovaj papir koji je moguće reciklirati olakšava štampanje svakodnevnih fotografija i foto projekata na bilo kom štampaču. HP preporučuje ColorLok papir za najbolji rezultat.

Novi partneri za korisničke i poslovne aplikacije za štampu (6)

Kasnije ove godine poslovni korisnici će uživati u aplikacijama za štampu kao što su: Google Docs za lako skeniranje dokumenata, postavljanje na internet i kasnije lakše štampanje; Box.net za skeniranje, deljenje, upravljanje i pristup poslovnom sadržaju na internetu; Reuters za najnovije vesti; kao i DocStoc i Biztree za lakši pristup poslovnim dokumentima poput računa, faktura i ugovora. Takođe, HP će raditi sa programerima u Evropi i Aziji na prilagođavanju softverskih alata i dodatnih aplikacija za štampu ove godine. Programeri mogu potražiti softverske alate na developers strani HP ePrintCenter sajta.

HP iPrint Photo za Android(7)

Sada dostupan za pametne telefone bazirane na Android platformi, HP iPrint Photo je besplatna aplikacija za štampu fotografija koja omogućava brz i lak direktan bežični pristup HP inkjet štampaču koji je povezan na lokalnu bežičnu mrežu. Android verzija se tako pridružila HP iPrint Photo verzijama aplikacije za Symbian, Windows Mobile®,(9) iPad, iPhone i iPod touch. (11) Snapfish HP mobilna aplikacija za Android se očekuje ovog leta.

O kompaniji HP

Kompanija HP kreira nove mogućnosti kako bi tehnologija ostvarila značajan uticaj na ljude, preduzeća, vlade i društvo. HP je najveća svetska tehnološka kompanija sa portfolijom koji obuhvata proizvode i rešenja za štampu, personalne računare, softver, usluge i IT infrastrukturu, koje rešavaju probleme korisnika. Za više informacija o HP-u (indeks HPQ na Njujorškoj berzi) posetite www.hp.com

(1) Zahteva internet konekciju. Radi sa bilo kojim internet i email uređajem. Za više detalja posetite www.hpeprintcenter.com

(2) Zahteva bežičnu pristupnu tačku i internet konekciju za štampač. Usluge mogu tražiti registraciju. Za više detalja posetite  www.hpeprintcenter.com

(3) Performanse bežične konekcije zavise od fizičke sredine i udaljenosti pristupne tačke.

(4) Preporučena maloprodajna cena od strane kompanije HP. Stvarne cene mogu biti drugačije.

(5) Postojanost prikaza rangirana od strane Wilhelm Imaging Research, Inc. ili  HP Image Permanence Lab. Za više informacija posetite  www.hp.com/go/printpermanence

(6) Dostupne aplikacije se mogu razlikovati u zavisnosti od regiona.

(7) Dostupna samo u nekim zemljama.

(8) Bazirano na poređenju cene po strani između originalnih HP standard i XL kertridža. Cena po strani je proračunata prema preporučenim preprodajnim cenama od strane kompanije HP i objavljen potrošnje od strane kompanije HP. Stvarne cene se mogu razlikovati. Stvarne potrošnja sem može razlikovati u zavisnosti od korištenog štampača, odštampanih slika i drugih faktora. Videti: www.hp.com /go/learnaboutsupplies.”

(9) Microsoft® Office dokumenta i Windows Mobile® su zaštićene robne marke Microsoft korporacije

(10) Adobe® PDF je zaštićena robna marka kompanije Adobe®

(11) iPad, iPhone i iPod touch su zaštićene robne marke kompanije Apple

© 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informacije koje se nalaze ovde podložne su promenama bez prethodnog obaveštenja.HP nije odgovoran za tehniške i štampane geške ili propuste koji se nalaze ovde.

newsmaster