Ericsson predstavlja Smart Cloud Accelerator rešenje

Kao deo nedavno najavljenog Network-enabled Cloud koncepta, kompanija Ericsson predstavila je Smart Cloud Accelerator rešenje. Ovo novo rešenje dopunjuje Ericssonovu ponudu usluga u domenu isporuke sadržaja. Ono obuhvata rešenja Mobile Cloud Accelerator (MCA) koje omogućava mobilnim operatorima da isporuče kvalitetniji sadržaj kao i Media Delivery Network (MDN) rešenje koje čini Content Delivery mrežu (CDN) optimizovanu za prenos video materijala.

Brzi rast potražnje bežičnog prenosa sadržaja nastavlja da povećava korišćenje fiksnih i mobilnih mreža. Operatori žele da smanje troškove prenosa podataka i povećaju odziv intnernet aplikacija, što rezultuje povećanjem zadovoljstva korisnika i povećanjem profita.

Zahvaljujući jedinstvenoj tehnologiji keširanja memorije nova rešenja CDN mreže obezbeđuju operatorima brz povratak investicije. Novo rešenje optimizuje bežični prenos i omogućuje operatorima da monetizuju sadržaj u oblaku dodajući mogućnosti kompanije Akamai Ericssonovim SSR 8000 ruterima. Ovo rešenje omogućiće operatorima da upravljaju i pružaju sopstveni sadržaj kao i sadržaj isporučen od treće strane.

Ericsson je vodeći svetski dobavljač telekomunikacionih usluga i tehnologija. Mi stvaramo „Umreženo društvo“ sa efikasnim real-time rešenjima koja nam omogućavaju da učimo, radimo i živimo slobodnije u održivim zajednicama širom sveta.

Mi obezbeđujemo servise, softver i infrastrukturu u IKT sektoru za mobilne operatore i druge industrije. Danas se više od 40% svetskog protoka mobilnih podataka obavlja putem Ericssonovih mreža i mi pružamo podršku operatorima koje imaju više od dve i po milijarde pretplatnika.

Poslujemo u 180 zemalja i zapošljavamo više od 100.000 ljudi. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York. Prihod u 2011. godini je bio 226,9 milijarde SEK (35 milijardi dolara).
 

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress