NVIDIA predstavlja Kepler arhitekturu nove generacije za najbolje laptop računare sa GeForce grfičkim procesorima

VIDIA GeForce GTX 680M GPU predstavlja do sada neviđenu gejmersku tehnologiju na Alienware M18x i M17x laptop računarima

Taipei i Los Anđeles – sajam Computex 2012 i E3 2012 – 5. jun, 2012. — Kompanija NVIDIA danas je donela  NVIDIA® Kepler™ grafičku arhitekturu nove generacije za najbolje laptop računare koje pokreće GeForce grafika, predstavivši novi grafički procesor NVIDIA GeForce® GTX 680M.

Kao najbrži i najnapredniji1 grafički procesor za gejmerske laptop računare koji je ikada napravljen, GTX 680M GPU omogućava neprevaziđene performanse, neverovatnu energetsku efikasnost i najnapredniju gejmersku tehnologiju ikada.

“GeForce GTX 680M je najbrži mobilni GPU ikada, ali predstavlja više od toga”, izjavio je Rene Haas, potpredsednik i generalni direktor sektora za laptop računare u kompaniji NVIDIA. “Takođe nudi čitav arsenal gejmerskih tehnologija nove generacije, u sprezi sa Optmus tehnologijom za duže trajanje baterije.”

Grafiči procesori iz GeForce 600M serije konstruisani su tako da daju superiorne performanse i energetsku efikasnost. Samo GeForce grafički procesori nude:

  • Adaptivnu V-sync tehnologiju – novu tehnologiju za tečniji gejming
  • Napredne AA režime –  za jasnije slike, uključujući NVIDIA FXAA i novi TXAA
  • NVIDIA Optimus™ tehnologiju – koja omogućava znatno duže trajanje baterije zahvaljujući automatskom prebacivanju na GPU po potrebi
  • NVIDIA PhysX® podršku – za ubrzanu fiziku unutar igre
  • NVIDIA 3D Vision® 2 tehnologiju – za veće, svetlije i udobnije 3D gejmerko iskustvo
  • NVIDIA 3DTV Play™ softver – za povezivanje laptop računara na 3DTV, za najkompletnije gejmersko iskustvo koje se može imati u dnevnoj sobi
  • NVIDIA Verde™ drajvere za laptop računare visokih performansi – koji nude podršku za igre i maksimalnu kompatibilnost od prvog dana
  • NVIDIA SLI® tehnologiju – koja najbrži GPU za laptop čini još bržim, gotovo udvostručujući performanse neophodne za gejming
  • Podrška za NVIDIA CUDA® tehnologiju – za GPU računarstvo visokih performansi

 

Kompanija Alienware je takođe najavila gejmerske laptop računare M17x i M18x koji će biti dostupni sa GeForce GTX 680M grafičkim procesorima za nekoliko nedelja.

“Snažan fokus na performansama i tehnologija implementirana u NVIDIA GeForce GTX 680M GDDR5 kapaciteta 2GB savršeno odgovara Alienware M17x i M18x modelima,” izjavio je Frenk Ejzor, generalni direktor kompanije Alienware. “Bilo da je u pitanju jedna grafička kartica u modelu 17x ili dupla GTX 680M u modelu M18x, korisnici Alienware računara će obožavati to što imaju toliko moći pod prstima.”

Alienware M17x će biti dostupan sa GeForce GTX 680M grafičkim procesorom i NVIDIA Optimus tehnologijom ili NVIDIA 3D Vision tehnologijom. Alienware M18x biće dostupan sa GeForce GTX 680M grafičkim procesorima u jedinstvenim ili SLI konfiguracijama do kraja meseca.

GeForce GTX 680M GPU takođe je dostupan u MSI GT70 laptop računarima i gejmerskim laptopovima preko Clevo mreže partnera kao što su Ava Direct, Maingear i Origin.

Više informacija o GeForce GTX 680M dostupno je na sajtu www.GeForce.com. Za više informacija o proizvodima i novostima u  kompaniji NVIDIA, kao i za video materijale, fotografije, i druge inormacije molimo vas da posetite sledeću adresu: NVIDIA newsroom.

 

O kompaniji NVIDIA

NVIDIA (NASDAQ:NVDA) je probudila svet snagom kompjuterske grafike, kada je izumela grafički procesor (GPU) 1999 godine. Danas, procesori kompanije NVIDIA pokreću veliki broj uređaja, od pametnih telefona do superračunara. Mobilni procesori kompanije NVIDIA se koriste u mobilnim telefonima, tabletima i auto sistemima. PC igrači se oslanjaju na GPU-ove kako bi iskusili neverovatan svet igara. Profesionalci ih koriste kako bi kreirali 3D grafiku, efekte u filmovima i dizajnirali sve odštapova za golf do ogromnih aviona. Takođe, istraživači koriste GPU-ove kako bi pomerili granice nauke sa računarstvom visokih perfomansi. Kompanija poseduje više od 5000 patenata širom sveta, uključujući i one koji su fundamentalni za modernu računarsku industriju. Za više informacija posetite www.nvidia.com.

 

# # #

 

U izajavama u ovoj objavi za medije uključeni su ali ne i ograničeni stavovi o:uticaju i prednostima NVIDIA GeForce GTX 680M GPU-a; i efektima patenata kompanije na moderno računarstvo, au pitanju su izjave koje se odnose na mišljenja osoba i koje mogu uzrokovati rizikom i nesumljivo mogu izazvati rezultat koji može da bude različit od očekivanog. Važni faktori koji mogu prouzrokovati da se aktuelni rezultati razlikuju od očekivanih su: globalni ekonomski uslovi, zavisnost od drugih vezano za proizvodnju, sklapanje, pakovanje i testiranje naših proizvoda; uticaj tehnološkog razvoja i konkurencija; razvoj novih proizvoda i tehnologija ili poboljšanja naših postojećih proizvoda i tehnologija; prihvatanje naših proizvoda ili proizvoda naših partnera na tržištu; defekti u dizajnu, proizvodnji ili softveru; promene u potrebama potrošača; promene u industrijskim standardima i interfejsu; neočekivani gubici u performansama naših proizvoda ili tehnologija kada se integrišu u sisteme; kao i drugi faktori koji se pojavljuju sa vremena na vreme u izveštajima kompanije NVIDIA za Securities and Exchange Commission, ili SEC, uključujući Obrazac 10-Q za fiskalni period koji se završio 29.aprila 2012. Kopije izveštaja popunjene od strane SEC su objavljene na našem websajtu i dostupne su od kompanije NVIDIA, bez nadoknade. Ova mišljenja ne garantuju performanse koje mogu da nastanu u budućnosti, i one govore o stanju u ovom trenutku, kao što je zakonski dozvoljeno; NVIDIA se odriče bilo kakve odgovornosti da menja ove izjave i time anticipirala buduće događaje i okolnosti.

© 2012 NVIDIA Corporation. Sva prava zadržana. NVIDIA i NVIDIA logo,3D Vision, 3DTV Play, CUDA, GeForce, Kepler, Optimus, PhysX, SLI i Verde su robne marke i/ili registrovane robne marke NVIDIA korporacije u Americi i drugim zemljama. Druge kompanije i imena proizvoda mogu biti robne marke uvаženih kompanija u čijem su vlasništvu. Karakteristike, cene, dostupnost i specifikacije su podložne promenama bez prethodne najave.

1 Testiranje je sprovedeno upoređivanjem GeForce GTX 680M i Radeon 7970M u rezoluciji 1920×1080. Verzija drajvera koji je korišćen jeste 302.56 for 680M icat 12.4 za Radeon. U testu 3Dmark Vantage P sa uključenom PhysX opcijom, 680M je postigao 25063, a AMD 20590.  U testu Far Cry 2 Ultra-High 1xAA/AF, 680M je postigao 129.8 FPS , dok je 7970M postigao 112.6.  Dirt 3 u Ultra 1xAA/AF, 680M postiže 80 FPS dok 7970M postiže 64.5.  Za performanse je bolja viša cifra.

newsmaster