UltraClear 4K Ultra High Definition Philips 28-inčni monitor

Beograd, 27. jun 2014: Kako bi dostojno dočekali letnju sezonu, MMD, vodeća tehnološka kompanija i brend lincencirani partner za Philips monitore najavljuje novu prinovu na sceni monitora: Philipsov 4K UltraClear UHD model. S jasnoćom četiri puta većom u odnosu na Full HD, novi monitor oznake 288P6LJEB nudi korisnicima nikad oštriju i živopisniju sliku.

4K UHD: četverostruka rezolucija za jasnije detalje i više jasnoće

Najnoviji u nizu inovacijakoji dovodejasnoću slike na veći nivo, noviPhilips4KUltraClearUHDmonitorpružačetiri puta kvalitetniju sliku u odnosu na Full HD. Uz rezoluciju od3840 x 2160piksela, monitor sUHDtehnologijomsadrži četiriputagušće raspoređene piksele kao ivećimpresivankvalitet slikeuFull HD rezoluciji. Rezultat je još višemogućnosti širenjanavelikodušnom28inčnom monitoru poput višestrukog prikaza i većeg broja piksela kojioživljava slike i grafike.

S obzirom da novi UHD monitor unosi potpuno novo iskustvo ne samo u kancelarije već i u dnevne boravke, neće razočarati zahtevne profesionalne korisnike kao ni vešte kompjuterske igrače. Kada je reč o zabavnom segmentu, gledaoci mogu uživati u filmovima, igrama ili fotografijama sa više detalja nego ikad, a mogu se radovati i većem izboru 4K TV sadržaja koji će imati mogućnost povezivanja u bliskoj budućnosti. Kada se radi o poslovnim aplikacijama, zahvaljujući UHD tehnologiji, celokupni rad na monitoru može se rasporediti na više prostora i u znatno većoj rezoluciji. Na primer tabele se mogu se maksimalno povećati na ekranu dajući dovoljno prostora za veće aplikacije, a specijalizovanim aplikacijama poput naučnih prikaza omogućena je beskompromisna slika do najsitnijih detalja.

Ultra brzo zabavno iskustvo

Philips 4KUltraClearUHDmonitornudi niz naprednih karakteristikakoje su osmišljene da poboljšajuidopune UHD rezolucije. Svremenom odzivaod samo1ms, PhilipsUltraHD monitor jedan je od najbržih4K monitora natržištu, a njegovakalibrisanapodrška sviše od1 milijardebojaznačidamožetereprodukovatinajfinijeboje sapsolutnompreciznošću. Stoga ga navedene karakteristike čine idealnim uređajem za profesionalne korisnike kojima su potrebne izuzetno detaljne informacije za CAD-CAM rešenja, a naravno i za ljubitelje kompjuterskih igara. U kombinaciji s Philipsovom eksluzivnom SmartResponse tehnologijom koja omogućava automatsko podešavanje vremena odziva prema specifičnim zahtevima s obzirom na namenu, monitor pružaigračimai filmofilima jasneprikaze lišene podrhtavanja, kašnjenja i dvostrukih slika.

Višestruko povezivanje

Uz ovo jedinstveno iskustvo gledanja, korisnici će biti oduševljeni što mogu doživeti sve svoje sadržaje u kvalitetnom i jasnom prikazu koji ujedno omogućava i paralelno praćenje sadržaja. S obzirom da se ovaj monitor može pohvaliti Multiview tehnologijom, omogućava korisnicima dvostruko povezivanje recimo spajajući prenosivi računar sa poslovnim tabelama i uživo praćenje fudbalskog prenosa sa set-top box uređaja. DisplayPort 1.2 uz digitalno povezivanje prenosivog računara sa monitorom podržavabrzinu prenosapodataka do10,8Gbps što rezultira bržom reprodukcijom prikaza u više aplikacija ifilmova.

Osim navedenih mogućnosti povezivanja ovaj monitor kompanije Philips opremljen je i drugim raznim priključcima, kao što su Dual link DVI, VGA i univerzalni HDMI, koji omogućavaju uživanje u nekompresovanim video i audio sadržajima na velikom ekranu. Dodatna pogodnost je USB 3.0 koji osigurava prenos podataka oko 10 puta brže od USB 2.0 standarda.

Ultra jednostavni i udobni za korišćenje
Kako bi se osigurala maksimalna udobnost prilikom upotrebe, postolje monitora SmartErgoBase se prilagođava visini korisnika ublažavajući fizičko naprezanje tokom dugog radnog dana posebno osobama koje koristemultifokalna i druga sočiva. Postolje takođe omogućava uredno slaganje kablova kako bi se radni prostor održavao urednim i profesionalnim.

Novi Philipsov 4K UltraClear UHD monitor uskoro će biti dostupan u svim Ewe Comp i KimTec prodavnicama po ceni od:

288P6LJEB – 599 EUR (PDV uključen)

Tehničke karakteristike – Philipsov 4K UltraClear UHD monitor 288P6LJEB

Vrsta LCD ekrana

TFT LCD

Vrsta pozadinskog osvetljenja

W-LED

Veličina ekrana

28 inča / 71.1 cm

Optimalna rezolucija

3840 x 2160 pri 60 Hz

Ugao gledanja

170º (V) / 160º (O), @ C/R > 10

Osvetljenje

300 cd/m²

Boje ekrana

Izvanredna boja: 1.07 milijardi boja

Način rada PIP / PbP

Da

Mogućnost povezivanja

  • USB: USB 2.0 x 2, USB 3.0 x 2 + brži punjač

  • Signalni ulaz: VGA (analogni), DVI Dual Link (digitalni, HDCP), DisplayPort 2.1, MHL-HDMI (digitalni, HDCP)

  • Ulaz sinhronizacije: Odvojena sinhronizacija, Sync on Green

  • Audio (ulaz/izlaz): PC audio ulaz, Izlaz za slušalice

Postolje

Nagib: -0.20

Zakretanje: -/+65

Prilagođavanje visine: 150 mm

Zakretanje: 90°

O MMD-u
MMD (Multimedia Displays) u potpunom je vlasništvu kompanije TPV, osnovane 2009. godine ugovorom o licenci s Philipsom. Kao jedan od vodećih brendova na tržištu LCD monitora i ekrana, prisutan je širom sveta. Kombinujući snagu Philipsovog brenda s TPV-ovom stručnom proizvodnjom i dizajnom desktop monitora, komercijalnih ekrana i LCD televizora, MMD se ponosi svojim inovativnim proizvodima i bržim i kvalitetnijim delovanjem na tržištu. MMD deluje na međunarodnom nivou sa evropskim sedištem u Amsterdamu i lokalnom kancelarijom za istočnoevropsko tržište u Pragu. Kroz mrežu lokalnih prodajnih agenata MMD radi sa svim većim evropskim IT distributerima i preprodavcima. MMD-ov centar za dizajn i razvoj nalazi se na Tajvanu. Za više informacija o korporaciji MMD i proizvodima posetite internet stranicu www.mmd-p.com

newsmaster