Kaspersky Anti-Virus 2013 dobio je Advanced+ ocenu

Kaspersky Anti-Virus 2013 dobio je Advanced+ ocenu nakon testa detekcije zlonamernih softvera kompanije AV-Comparatives

 

Proizvod kompanije Kaspersky Lab  beleži visok stepen otkrivanja virusa i prepoznatljivo nizak nivo netačnih rezultata

 

Kompanija Kaspersky Lab objavila je da je njen antivirus program Kaspersky Antivirus 2013 nagrađen prestižnom najvišom Advanced+ ocenom od strane nezavisne laboratorije za testiranje, AV-Comparatives. Ocena je dodeljena na osnovu rezultata testa detekcije zlonamernih softvera, koje je sprovedeno u martu 2013. godine.

Test labaratorije AV-Comparatives proverio je koliko efikasno popularni proizvodi za bezbednost detektuju zlonamerne datoteke, prilikom standardnog skeniranja računara sa pristupom stabilnoj internet vezi. Kaspersky Anti-Virus 2013 učestvovao je u testu detekcije datoteka, zajedno sa 19 drugih antivirus rešenja vodećih proizvođača.

Proizvodi su morali da skeniraju više od 136,610 malicioznih datoteka, a Kaspersky Anti-Virus je detektovao 99.2 odsto od ukupnog broja pretnji. Takođe, tokom skeniranja sumnjivih ali nezaraženih datoteka, rešenje kompanije Kaspersky Lab dalo je samo šest netačnih rezultata. Ostali proizvodi su, u proseku, dali preko 15 netačnih rezltata. Netačni rezultati su glavni razlog zbog kog konkurentni proizvodi sa sličnim rezultatima detektovanja nisu ocenjeni najvišom ocenom Advanced+. U situacijama u stvarnom životu, netačni rezultati mogu prouzrokovati poteškoće korisnicima koji koriste bezbedne aplikacije, jer su greškom detektovane kao zlonamerne.

„Rezultati testa laboratorije AV-Comparatives još jednom su dokazali da antivirus proizvodi visokog kvaliteta, ne samo da moraju biti sposobni da detektuju što više pretnji, nego i da efektno odrede koje su datoteke i aplikacije bezbedne. Ovo je jedini način da se uspostavi ravnoteža između pouzdane zaštite i iskustva u korišćenju”, rekao je Oleg Išanov, direktor sektora za antivirus istraživanja u kompaniji Kaspersky Lab.

Ovo nije prvi put da je kompanija Kaspersky Lab visoko rangirana od strane stručnjaka laboratorije AV-Comparatives. U oktobru 2012. godine ovaj proizvod je dobio Advanced+ ocenu prilikom sličnog testiranja. U novembru 2012. godine Kaspersky Antivirus 2013 zauzeo je prvo mesto u kategoriji uklanjanja virusa. Tokom 2012. godine, proizvodi kompanije Kaspersky Lab dobili su čak osam Advanced+ ocena.

 

Detaljan izveštaj o rezultatima testa detekcije zlonamernih softvera kompanije AV-Comparatives dostupan je ovde.

 

O kompaniji Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je najveći svetski privatni prodavac bezbednosnih rešenja za krajnje korisnike. Kompanija je rangirana među četiri najbolja svetska proizvođača bezbedonosnih rešenja za krajnje korisnike. Tokom svoje petnaestogodišnje istorije kompanija Kaspersky Lab je ostala inovator u oblasti IT bezbednosti i pruža efektivna digitalna bezbednosna rešenja za potrošače, mala i srednja preduzeća i velike kompanije. Kompanija trenutno posluje u skoro 200 zemalja i teritorija širom sveta, pružajući zaštitu za više od 300 miliona korisnika širom sveta. Saznajte više na veb sajtu: www.kaspersky.com.

 

newsmaster