ERICSSON OLAKŠAVA TRANSFER NOVCA

Stvaranje globalnog ekosistema koji će omogućiti da slanje novca među fizičkim licima bude jednostavno kao slanje SMS poruka • Skrenuti pažnju na potrebe razvijenih tržišta i tržišta u razvoju gde će korisnici imati koristi od osnovnih bankarskih usluga i usluga plaćanja na mobilnim telefonima • Više od 1 milijarde ljudi koji nemaju račun u banci bi moglo koristiti mobilno bankarstvo Sa ciljem da preuzme ulogu pokretača trenutnog razvoja u pravcu izgradnje globalnog ekosistema mobilnog novca, Ericsson je predstavio Ericsson Money Services, novu poslovnu liniju koja nudi mobilne finansijske usluge.

Predviđa se će mobilna plaćanja i transferi novca postati najrasprostranjenije mobilne aplikacije u mnogim zemljama u naredne dve, tri godine. Mobilni novac će do 2020. godine postati osnov za person-to-machine (P2M) i machine-to-machine (M2M) konekcije, do kada Ericsson vidi svet sa više od 50 milijardi povezanih uređaja. Ericsson u ovim trendovima koji i sada oživljavaju ima veoma značajnu ulogu. Uvođenju nove usluge prethodile su dve godine temeljnih priprema u Evropi i Aziji.

Ericsson je kao deo ove usluge u saradnji sa operatorima-svojim klijentima i inovatnim partnerima koji posluju na finansijskom tržištu razvio end-to-end rešenje i operativni model ispunjavajući sve neophodne regulatorne, pravne i bezbedonosne propise. Mobilni operatori, finansijske institucije i drugi servis provajderi će u težnji da prošire svoju ponudu putem usluge Ericsson Money i Money Interconnect usluge mobilnog novca moći lako, u realnom vremenu da se povežu na međugraničnu, odnosno međuvalutnu mrežu. Usluga Ericsson Money takođe nudi sofisticirana end-to-end rešenja koja se mogu prilagoditi različitim zahtevima i potrebama tržišta. “Otvara se novo tržište koje će činiti potrošači čiji će prvi kontakt sa bankom biti uspostavljen putem mobilnog telefona i koji možda nikada neće koristiti kreditnu karticu. Oni koji možda nikada neće ući u filijalu neke banke sada imaju mogućnost da “uhodaju” u virtuelnu banku koristeći svoj mobilni telefon. Takođe, oni će imati koristi i od mnogo pristupačnijih provizija za rutinske transakcije”, izjavio je Semir Mahjoub, direktor sektora usluga Ericsson Money.

Usluga Ericsson Money je deo Ericsson multimedia ponude. Portfolio usluga Ericsson Money biće demonstriran u Ericsson hali (hala 6, La Fira) na Svetskom sajmu mobilnih tehnologija koji se održava od 14. do 17. februara u Barseloni.

Ericsson je lider u 2G, 3G i 4G mobilnim tehnologijama, pruža podršku mrežama sa preko 2 milijarde pretplatnika i nalazi se na vodećoj poziciji u oblasti pružanja usluga. Kompanijski portfolio čine mrežne infrastrukture za mobilnu i fiksnu telefoniju, telekomunikacione usluge, softver, širokopojasna i multimedijalna rešenja za operatore, preduzeća i medijske kuće. Zajedničke investicije Ericssona, Sony Ericsson i ST-Ericsson, pružaju korisnicima personalne mobilne uređaje bogate funkcijama. Ericsson ističe svoju viziju „biti primarni pokretač u svetu sveopštih komunikacija“ kroz inovativnost, tehnologiju i održiva poslovna rešenja. Poslujući u 175 zemalja,više od 90.000 zaposlenih realizovalo je prihod od 203,3 milijarde SEK (28,2 milijarde USD) u 2010. godini. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York.

www.ericsson.com

www.twitter.com/ericssonpress

www.facebook.com/technologyforgood

www.youtube.com/ericssonpress

newsmaster