STRATEŠKA ULAGAnja HTC-a u SAFFRON DIGITAL

Taojuan, Tajvan, – 7. februar 2011 – HTC, svetski lider u oblasti inovacije i dizajna mobilnih telefona, objavio je da vrši strateška ulaganja u kompaniju Saffron Digital, kompaniju sa sedištem u Londonu, svetskog lidera u oblasti isporuke digitalnih multimedijalnih sadržaja.

“Saffron Digital je postao ekspert u oblasti isporuke mobilnih multimedijalnih sadržaja. Ova sposobnost isporuke optimizovanog sadržaja će u budućnosti biti ključna prednost, jer sadržaji postaju sve više lokalizovani i kompleksniji,“ rekao je Piter Čou (Peter Chou), generalni direktor HTC korporacije. „Uzbuđeni smo zbog toga što radimo sa kompanijom Saffron u cilju unapređenja naše sposobnosti i stručnosti isporuke globalnih usluga.”

Saffron Digital je imao izrazito uspešnu godinu sa svojom inovativnom tehnologijom koju su HTC, LG, Paramount Digital Entertainment, Sony Ericsson, T-Mobile i Nokia integrisali u proizvode i servise u Evropi, a u Sjedinjenim Američkim Državama i Samsung. Ušao je u partnerstvo sa kompanijama koje su lideri, kao što su Microsoft i Widevine, u nameri da se korisnicima obezbedi najbolje moguće video iskustvo preko širokog spektra uređaja.

“Ulaganja HTC-a povećavaju naše sposobnosti širenja na svetskom nivou i pružaju nam priliku da se proširimo na nova tržišta, kao što je Azija, i na nove delatnosti, kao što su igrice i muzika“ kaže Šaši Fernando (Shashi Fernando), generalni direktor kompanije Saffron Digital. „Razvili smo Saffron Digital u jednog od najboljeg i najistaknutijeg provajdera usluga na polju digitalne tehnologije u svetu, što nam omogućava da podignemo isporuku digitalnog sadržaja na viši nivo za naše korisnike širom sveta.“

Saffron Digital će  nastaviti sa pružanjem najmodernijih usluga medija i sadržaja svojim partnerima, u koje spadaju proizvođači uređaja, mrežni operateri i provajderi sadržaja u 26 zemalja. Sedište kompanije će ostati u Londonu i Los Anđelesu, a rukovodstvo kompanije ostaje isto.

Informacije o kompaniji Saffron Digital

Saffron Digital je svetska kompanija koja se bavi isporukom digitalnih multimedijalnih sadržaja čiji su proizvodi i servisi zastupljeni u 26 zemalja i na 14 jezika. Njihove zaštićene tehnologije, koje obuhvataju sposobnost pružanja podrške isporuci medija za više uređaja, ekstra-brzom kodiranju i Domain Based DRM, integrisane su u proizvode klijenata uključujući firme Nokia, Sony Ericsson, HTC, LG i Samsung, kao i usluge pružene kompanijama Sony Pictures, NBC Universal, Paramount, 20th Century Fox, Sky, T Mobile i Vodafone. Saffron Digital se nalazi na listama kompanije Deloitte Technology Fast 50 i Technology Fast 500 za područje Evrope, Bliskog istoka i Afrike za 2010. godinu, a dobio je i nagradu za najboljeg provajdera video usluga na ovogodišnjoj dodeli nagrada Mobile Entertainment Awards.

O HTC korporaciji

HTC Korporacija (HTC) je jedna od kompanija sa najbržim razvojem u industriji mobilnih telefona.  Stavljajući ljude u centar svega što rade, HTC kreira inovativne pametne telefone koji su bolje prilagođeni životu i potrebama svakog pojedinca. Kompanija se kotira na Taiwan Stock Exchange. Za više informacija o HTC Korporaciji, posetite sajt kompanije:  www.htc.com

# # #

Svi zaštitni znakovi pomenuti u ovom dokumentu pripadaju njihovim vlasnicima.

newsmaster