Kompanija LG predstavila novi E90 monitor, najtanji monitor na svetu

LG unapredio svoju poziciju na svetskom tržištu monitora na kome sada zauzima drugo mesto

Beograd, 24. februar 2011. godine – LG Electronics (LG), globalni lider u proizvodnji monitora, predstavio je danas srpskom tržištu pet novih uređaja. LG, koji prema internim podacima ima udeo na tržištu monitora u Srbiji od 28 odsto, ustanovio je novu kategoriju monitora sa LED pozadinskim osvetljenjem pod nazivom SUPER LED. Ovoj kategoriji između ostalih pripada i E90, najtanji monitor na svetu, E60 serija koja je već postala poznata na srpskom tržištu, dok će monitori iz serije E81, IPS1 i IPS6 biti dostupni korisnicima u Srbiji tokom ove godine.

Monitori su postali sastavni deo života, bilo da se koriste kao deo desktop računara ili dodatak laptop-u. Prosečan korisnik provodi sve više vremena ispred monitora obavljajući svoje poslovne aktivnosti ili relaksirajući se uz zabavne sadržaje. Kompanija LG je odlučila da svoje nove monitore, koje karakteriše vrhunski dizajn i funkcionalnost, prilagodi potrebama korisnika kako bi se oni na najbolji način uklopili u svakodnevni život korisnika. LG monitori su dizajnirani tako da pomognu korisnicima u obavljanju poslovnih aktivnosti, omoguće viši nivo uživanja u zabavnim sadržajima, ali i da budu atraktivan element moderno opremljenih kancelarija i kućnih ambijenata.


„Ponosni na pet novih monitora, uključujući LG E90, E60, E81, IPS1 i IPS6 i čvrsto verujemo da će oni doprineti daljem rastu našeg udela na tržištu monitora. Svaki model inkorporira najnovije tehničke inovacije i nadamo se da će svaki kupac moći da pronađe model koji najbolje odgovara njegovim potrebama”, izjavio je Branislav Jordanov, marketing menadžer kompanije LG Srbija.

O tržištu monitora

Kompanija LG zvanično je prisutna na tržištu monitora u Srbiji od decembra 2006. godine. U kratkom roku uspela je da ostvari dominantni položaj na tržištu. Prema rezultatima istraživanja koje je sprovedeno u septembru 2010. godine, udeo LG monitora na tržištu iznosi 28 odsto, što je kompaniji obezbedilo lidersku poziciju na tržištu Srbije koje karakteriše ekspanzija 22-inčnih monitora. Prodaja monitora sa LED tehnologijom raste iz meseca u mesec, a multifunkcionalni TV monitori postaju sve popularniji i na srpskom tržištu.

SUPER LED kategorija

SUPER LED nije samo ime za LG monitore sa LED pozadinskim osvetljenjem, već ovu kategoriju monitora, uz sve prednosti LED i CCFL ekrana, izdvaja zaista besprekorni kvalitet slike, izvanredan dizajn i izuzetno živopisne boje. Proizvodi za oznakom SUPER LED pružaju superiorne performanse u svim kategorijama, uključujući super slim dizajn (E90 i E60 monitori), široki ugao gledanja (IPS6 i IPS1), vrhunski kvalitet slike (E81) i maksimalnu uštedu energije (E41).

E90 serija monitora

LG E90 je tanak kao super model, a zahvaljujući debljini od samo 7,2 mm  jedan je od najtanjih i najlakših monitora na svetu u ovom trenutku. Monitor ima LED osvetljenje, mega kontrast i osvežavanje slike svake 2 ms. Ovi uređaju prikazuju sliku koja je oštra i realistična, sa savršenom reprodukcijom boja, tako da omogućavaju prikazivanje Blu-ray filmova visoke definicije koje može zadovoljiti i najviše zahteve u oblasti kućne zabave. Konektori ovog ultra slim LG E90 monitora su skriveni u postolje monitora, što omogućava korišćenje EZ cabling tehnologije. Značajna prednost E90 monitora je i ekonomičnost, jer koriste 35 odsto manje električne energije u poređenju sa konvencionalnim LCD monitorima.

E60 serija monitora

Gde počinje elegancija…

Plavo signalno svetlo, transparentno i prilagodljivo postolje, tanko kućište i precizan dizajn čine da ovaj monitor E60 serije i debljine 12,9 mm izgleda savršeno. LG E60 monitori čuvaju vaše oči ukoliko dugo radite ili igrate igrice, pružajući unapređen kvalitet slike u 16:9 formatu i FULL HD rezoluciji. Za unapređen kvalitet slike zaslužno je LED pozadinsko osvetljenje, osvežavanje slike svakih 5 ms, mega kontrast i različite opcije povezivanja. Osim što nude veliki izbor funkcija za zabavu, E60 monitore izdvaja i dug životni vek u poređenju sa monitorima sa konvencionalnim CCFL osvetljenjem.

E81 serija monitora

Ništa osim HD rezolucije

Zahvaljujući  ekskluzivnoj SUPER+ tehnologiji rezolucije, vreme je da se oprostimo od nedovoljno oštre i zamućene slike. LG E81 monitor sposoban je da unapredi kvalitet reprodukcije sadržaja niže rezolucije u skoro HD kvalitet, dok HD sadržaje prikazuje sa izuzetnom oštrinom i kvalitetom slike. Mega kontrast i vreme odziva od 2 ms omogućava prikazivanje još dubljih tonova tamnih boja i potpuno jasnih svetlih tonova. Zahvaljujući Super LED tehnologiji i konektorima koji vode do titanijumskog postolja, E81 je nasledio i sve karakteristike ove linije monitora: debljinu od samo 11,9 mm i izuzetno elegantan dizajn.

E81 biće dostupan na srpskom tržištu u prvoj polovini godine.

IPS1 i IPS 6 serija monitora

Najbolji kvalitet slike

Karakteristika koja se najčešće izdvaja kada su u pitanju monitori sa IPS panelima je manji zamor očiju pri radu. Osim toga, IPS1 i IPS6 monitori obezbeđuju stabilne boje i visoku uniformnost osvetljenja iz bilo kog ugla gledanja, što ih čini idealnim za profesionalne zadatke, ali i za gledanje filmova ili video igrica.

Posebno dizajniran za kancelarije, IPS1 serija ima ergonomski dizajn, podesivo postolje, koje se može rotirati, okretati i menjati nagib, a poseduje i ugrađene zvučnike što ga čini idealnim za korišćenje na poslu.

Sa samo 19,5 mm širine i jedinstvenim bojama postolja, modeli u seriji IPS1 kombinuju bogatstvo karakteristika sa vrhunskim dizajnom. Uređaj obezbeđuje stabilne boje, oštar kvalitet slike i visoku uniformnost osvetljenja što ga čini idealnim za gledanje filmova ili igranje video igrica.

LG IPS1 i IPS6 monitori biće dostupni na srpskom tržištu u prvoj polovini ove godine.

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com.

newsmaster