Apple predstavlja novi MacBook Pro

Apple predstavlja novi MacBook Pro sa

novom generacijom procesora, grafike i Thunderbolt I/O tehnologijom

 

KUPERTINO, Kalifornija –  24. februar, 2011. – Apple® je danas predstavio novu MacBook®  Pro familiju laptop računara sa novom generacijom procesora i grafike, Thunderbolt I/O tehnologijom, kao i sa novom FaceTime® HD kamerom. Ove računare karakterišu najnoviji dvojezgarni i četvorojezgarni Intel procesori, pa je cela nova linija MacBook Pro računara dva puta brža od prethodne generacije.*

“Novi MacBook Pro donosi novu generaciju dvojezgarnih i četvorojezgarnih procesora, grafiku visokih performansi, Thunderbolt tehnologiju i FaceTime HD, uz odličan dizajn koji vole naši pro korisnici,” izjavio je Filip Šiler, viši potpredsednik za marketing na globalnom nivou u kompaniji Apple. “Thunderbolt je revolucionarna nova I/O tehnologija koja donosi fantastičnih 10 gigabita po sekundi i koja podržava svaki važan I/O standard, što je idealno za novi MacBook Pro.”

Novi MacBook Pro od 13 inča nudi odličnu vrednost i performanse u kompaktnom dizajnu. Veoma portabilan 13-inčni MacBook Pro sadrži Intel Core i5 i Core i7 dvojezgarne procesore do 2.7 GHz i Intel HD 3000 grafiku. Moćni 15-inčni i 17-inčni MacBook Pro modeli poseduju četvorojezgarne i7 procesore koji rade na 2.3 GHz i AMD Radeon HD grafičke procesore od 1 GB video memorije za visoke performanse u igranju, profesionalnu video montažu i aplikacije koje zahtevaju snažnu grafiku.

MacBook Pro je prvi kompjuter na tržištu koji sadrži inovativnu Thunderbolt I/O tehnologiju. Razvijena od strane kompanije Intel i u saradnji sa kompanijom Apple, Thunderbolt omogućava proširivost koja do sada nije bila moguća na laptop računaru. Sadrži dva dvosmerna kanala sa brzinama transfera do fantastičnih 10 gigabita. Thunderbolt donosi PCI Express direktno do eksternih periferijskih uređaja visokih performansi, kao što su RAID sistemi i može da podrži FireWire i USB korisničke uređaje, kao i Gigabit Ethernet mreže putem adaptera. Thunderbolt takođe podržava DisplayPort za monitore visoke rezolucije i radi sa postojećim adapterima za HDMI, DVI i VGA ekrane. Dostupna besplatno za implementaciju na sistemima, kablovima i uređajima, Thunderbolt tehnologija se očekuje da bude široko prihvaćena kao novi standard za I/O visokih performansi.

MacBook Pro sada uključuje ugrađenu FaceTime HD kameru sa tri puta većom rezolucijom u poređenju sa prošlom generacijom, za jasne video pozive u širokom (widescreen) formatu. Sa inovativnim FaceTime  softverom za video pozive kompanije Apple, nova kamera omogućava video pozive visoke definicije između svih MacBook Pro modela i podržava pozive standardne rezolucije sa ostalim Macintosh računarima baziranim na Intel platformi, iPhone® i aktuelnim iPod Touch® uređajima. FaceTime je uključen u sve nove MacBook Pro modele i dostupan je za ostale Mac računare bazirane na Intel platformi u Mac® App Store™ radnji za 99 centi. Linija MacBook Pro računara nastavlja sa predivnim aluminijumskim unibody dizajnom, staklastim Multi-Touch™ trekpedom, širokim ekranom sa LED pozadinskim osvetljenjem, punom tastaturom sa pozadinskim osvetljenjem i baterijom koja traje 7 sati.**

Kao ‘najzelenija’ linija laptop računara u industriji, svaki Mac laptop postiže EPEAT zlatni status i ispunjava Energy Star 5.0 zahteve, i tako gradi standard za laptop dizajn koji je prihvatljiv za životnu sredinu.** Svaki unibody računar je napravljen od aluminijuma koji je moguće reciklirati i dolazi sa energetski efikasnim ekranom sa LED pozadinskim osvetljenjem koji ne sadrži živu i napravljen je od stakla koje ne sadrži arsenik. Mac laptop računari ne sadrže bromirane komponente i PVC i napravljeni su od materijala koji se recikliraju.

Svaki Mac dolazi sa Mac OS®  X Snow Leopard®, najnaprednijim operativnim sistemom na svetu, sa iLife®, inovativnim softverskim paketom kompanije Apple za kreiranje i deljenje fotografija, filmova i muzike. Snow Leopard predstavlja više od decenije inovacija i sadrži mnogo karakteristika za portabilno računarstvo kao što su Multi-Touch navigacija, napredne bežične mreže, jednostavno deljenje fajlova, automatski bekap podataka i inteligentni energetski menadžment. Novi iLife ’11 sadrži iPhoto® sa fantastičnim pogledom preko celog ekrana za pregled, montažu i deljenje fotografija; iMovie® sa moćnim alatima koji su jednostavni za korišćenje i transformišu kućne video sadržaje u zabavne filmske trejlere; i GarageBand® sa novim načinima da unapredite sviranje i kreirate pesme koje zvuče odlično.

Cene i dostupnost na tržištu Srbije biće objavljene naknadno.

Više informacija:

http://www.apple.com/

O kompaniji Apple, Inc.

Apple dizajnira Mac-ove, najbolje računare na svetu, OS X, iLife, iWork i profesionalni software. Apple predvodi u digitalnoj muzičkoj revoluciji sa iPodom i iTunes internet prodavnici. Apple je redizajnirao mobilni telefon sa revolucionarnim iPhoneom i App Storeom i skoro je predstavio magični iPad koji definiše budućnost mobilnih medija i računarskih uređaja.

O kompaniji Powercom Imaging

Powercom Imaging, d.o.o. je ponosni član MIDIS/Apcom grupe, sa sedištem u Beogradu. Društvo osnovano 2000. godine ovlašćeni je Apple Value Added Distributor zadužen za razvoj tržišta, marketing, prodaju i podršku Apple i povezanih proizvoda.

###