Canon osvojio četiri TIPA nagrade za 2011

Beograd, 28. april 2011 – Proizvodi kompanije Canon nagrađeni su u četiri različite kategorije od strane asocijacije nezavisnih evropskih foto magazina. TIPA (Technical Image Press Association) priznanja dodeljuju se najboljim proizvodima, koji su lansirani u prethodnoj godini.

TIPA žiri, sastavljen od urednika vodećih evropskih fotografskih izdanja, svake godine procenjujuje inovativnost i dizajn, kao kvalitet najnovijih proizvoda na tržištu. Žiri je i 2011. godine prepoznao kvalitet Canonovih proizvoda, dodeljujući sledeće nagrade:
Najbolji osnovni DSLR model: Canon EOS 600D
Najbolji superzum fotoaparat: Canon PowerShot SX230 HS
Najbolji profesionalni objektiv: Canon EF 70-200mm f/2,8L II USM
Najbolji multifunkcijski foto štampač: Canon PIXMA MG8150

„Veoma smo ponosni što smo osvojili četiri TIPA nagrade, koje su čuvene po tome što se dodeljuju najboljim proizvodima u oblasti slike. Drago mi je što smo se istakli u raznovrsnim kategorijama. Nagrade jasno svedoče o kvalitetu Canonovih proizvoda i naglašavajući želju da postignemo izuzetan kvalitet u svim kategorijama naših proizvoda“, izjavio je Stiv Maršal, direktor marketinga za CIP, Canon Europe.

Nakon dodele nagrada, TIPA žiri je dao sledeća obrazloženja:

Najbolji profesionalni objektiv: Canon EF 70-200mm f/2,8L IS II USM

Novi Canonov objektiv EF 70-200mm f/2,8L IS II USM ima brži autofokus, još bolji optički stabilizator slike i kvalitet optike svog legendarnog prethodnika. Zahvaljujući jednom fluoritnom i pet UD (ultraniska disperzija) elementima, smanjena je hromatska aberacija. Novorazvijeni optički stabilizator slike sada omogućava i do 4 koraka korekcije pri svim fokalnim dužinama. Od prethodnika je ostao samo grublji dizajn otporan na vlagu i prašinu, idealan za korišćenje u ekstremnim uslovima.

Najbolji osnovni DSLR model: Canon EOS 600D

Canon EOS 600D dosledan je tradiciji lakog rukovanja i visoke funkcionalnosti. Članovi TIPA žirija impresionirani su karakteristikama kakve poseduje CMOS senzor od 18 megapiksela, snimanje u Full HD rezoluciji, Live View okidanje, bežična kontrola blica i 3-inčni LCD monitor sa promenljivim uglom. Uzastopno snimanje do 3,7 kadrova u minuti, brzina zatvarača od 1/4.000 sekundi, kao i osetljivost do 6.400 ISO (plus 12.800 H), ovaj DSLR fotoaparat čine idealnim za početnike koji žele da odu korak dalje od kompaktnih fotoaparata.

Najbolji superzum fotoaparat: Canon PowerShot SX230 HS

Canon PowerShot SX230 ima HS sistem od 12.1 megapiksela i CMOS senzor velike osetljivosti, optički zum od 14x (ekvivalent 28-392 mm) sa optičkim stabilizatorom slike. LCD ekran od 3 inča, koji prikazuje 100 odsto kadra, omogućava lakši pregled i kontrolu menija. Članove žirija su impresionirale karakteristike poput snimanja video zapisa u Full HD formatu rezolucije 1080p sa dinamičkim stabilizatotom slike, nova GPS funkcija (koja uključuje Map Utility softver) i CMOS senzor velike osetljivosti, u paru sa Canonovim DIGIC 4 procesorom, koji smanjuje nivo buke čak i pri višim vrednostima (i do 3.200 ISO).

Najbolji multifunkcijski foto štampač: Canon PIXMA MG8150

Canon PIXMA MG8150 spaja naprednu tehnologiju štampanja i prelep crni dizajn. Uz novi inteligentni touch sistem i direktan pristup Flickr.com, zahvaljujući Canonovom Easy-Photo Print EX softveru, štampanje fotografija dodatno je pojednostavljeno. Nova funkcija Full HD Movie Print omogućava štampanje omiljenih kadrova iz filmova snimljenih u Full HD formatu, čime ovaj uređaj prati fotografske trendove.

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc.koja je prisutna u 116 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“ je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnih i SLR fotoaparata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O Canonu CEE GmbH, Predstavništvo u Srbiji

Canon CEE GmbH, Predstavništvo u Republici Srbiji ima sedište u Beogradu, i u vlasništvu je kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Delatnost Canonovog predstavništva jeste promocija Canon inovativnih proizvoda i rešenja, koji pojedincima i profesionalnim korisnicima omogućavaju ostvarenje postavljenih poslovnih ciljeva. Uloga predstavništva jeste i pružanje potpune podrške partnerima i distributerima kao i savetovanje prilikom traženja novih poslovnih prilika i uvođenja novih poslovnih strategija kako bi se poslovna ulaganja što bolje iskoristila.

Više informacija na www.canon.rs

newsmaster