„MALI VELIKI SVET“ kroz foto objektive

Beograd, 09. maj 2011 – Ljubitelji makro fotografije dobili su priliku da učestvuju na Canon foto konkursu „MALI VELIKI SVET“, u organizaciji Fotoarta. Svaki učesnik ima mogućnost da pošalje do četiri fotografije, koje prikazuju sitne detalje – najčešće nevidljive ljudskom oku.

U borbi za prvu nagradu, Canon PowerShot A495 fotoaparat, do sada se uključilo preko 60 učesnika konkursa, u želji da kroz fotografije prikažu detalje koji svet oko nas čine velikim i malim.

„Pristigli radovi su tematski objedinjeni i prikazuju detalje u svetu koji nas okružuje. U fokusu fotografija su detalji iz prirode, kao i prizori iz svakodnevnog života. Naš cilj je da podstičemo i razvijamo ljubav prema fotografiji. Kroz konkurse, radovi postaju vidljivi u javnosti, ali i podstiču naše učesnike da razvijaju fotografsko umeće i tehnike fotografisanja“, izjavio je Milan Ljubisavljević, glavni i odgovorni urednik Fotoarta.

„Canon je sa zadovoljstvom podržao fotokonkurs „MALI VELIKI SVET“ prepoznajući duh zajedništva i posvećenost slici, koje i sam neguje kao osnovne vrednosti. Želja nam je da podstaknemo što veći broj zaljubljenika u fotografiju da kroz objektiv istražuju svet nevidljiv ljudskim okom, kako bi dali svoj lični doprinos razvoju makro fotografije“, izjavila je Mirjana Ekert, Account Manager Canona za Srbiju i Crnu Goru.

Canon foto konkurs „MALI VELIKI SVET“ otvoren je do 29. maja. Svi zainteresovani mogu da glasaju za omiljene fotografije do 08. juna, na internet sajtu http://www.fotoart.rs/konkurs/galerija-aktuelnog-konkursa/Page-1-5.html

Proglašenje pobednika biće objavljeno 10. juna 2011. godine.

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc.koja je prisutna u 116 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta, a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“ je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnih i SLR fotoaparata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O Canonu CEE GmbH, Predstavništvo u Srbiji

Canon CEE GmbH, Predstavništvo u Republici Srbiji ima sedište u Beogradu i u vlasništvu je kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Delatnost Canonovog predstavništva jeste promocija Canon inovativnih proizvoda i rešenja, koji pojedincima i profesionalnim korisnicima omogućavaju ostvarenje postavljenih poslovnih ciljeva. Uloga predstavništva jeste i pružanje potpune podrške partnerima i distributerima kao i savetovanje prilikom traženja novih poslovnih prilika i uvođenja novih poslovnih strategija kako bi se poslovna ulaganja što bolje iskoristila.

Više informacija na www.canon.rs

newsmaster