NVIDIA donosi laptop igračima novi nivo snage i portabilnosti sa GeForce GTX 560M

Igrači imaju nov razlog da obnove svoj mobilni arsenal pošto je GeForce GTX došao u 500M seriju, sada sa Optimus tehnologijom

TAIPEI — 30. maj, 2011.— COMPUTEX 2011 – NVIDIA je danas predstavila prvi laptop grafički procesor za gejming u svojoj nagrađivanoj GeForce® 500M seriji laptop grafičkih procesora.

GeForce GTX 560M grafički procesor predstavlja pravu stvar za gejming laptop računare, donoseći bezkompromisno igračko iskustvo u punoj 1080p rezoluciji i najpopularnijim DirectX 11 naslovima. Po prvi put, vodeći proizvođači će takođe nuditi GeForce GTX igračke grafičke procesore sa NVIDIA® Optimus™ tehnologijom.

“Kombinacija GeForce GTX 560M i NVIDIA Optimus znači da će igrači imati 50 frejmova u sekundi u Duke Nukem Forever i pet sati trajanja baterije u Microsoft Office-u,” izjavio je Rene Has, generalni menadžer za laptop proizvode, kompanije NVIDIA. “To je prava snaga i prava portabilnost.”

Dostupna samo sa NVIDIA grafičkim procesorima, NVIDIA Optimus tehnologija omogućava dodatni život bateriji tako što automatski uključuje i isključuje grafički procesor, pa isti radi samo onda kada je potrebno. Pogodnost NVIDIA Optimus tehnologije je uključena u više od 80 procenata laptop računara sa GeForce 500M serijom grafičkih procesora i koristi se od strane svakog većeg proizvođača laptop računara.

GeForce GTX 560M grafički procesori su “DirectX 11 Done Right”, i nude bolje performanse po vatu u odnosu na stariju generaciju, sa više frejmova i više detalja i sve to uz isti život baterije. Moć GeForce GTX grafičkih procesora znači da se igrači mogu igrati u punoj 1080p rezoluciji visoke definicije, sa naprednim tehnološkim karakteristikama koje izdvajaju GeForce grafičke procesore od konkurencije, uključujući:

  • Podrška za NVIDIA 3D Vision™ tehnologiju, najbolju 3D tehnologiju za laptop računare.
  • Podrška za NVIDIA PhysX® tehnologiju, za fizičke efekte u igrama, u realnom vremenu.
  • Podrška za NVIDIA CUDA® arhitekturu, za aplikacije za grafičko računarstvo.

 

GTX grafički procesori podršavaju i NVIDIA SLI™ tehnologiju, najskalabilniju platformu za više grafičkih procesora u industriji, koja duplira gejming performanse, i koji su takođe podržani od strane priznatih NVIDIA Verde™ drajvera za laptop računare.

Za tanke i lagane laptop računare, kompanija NVIDIA je takođe i osvežila svoje GT 500M grafičke procesore niže klase sa dolaskom GeForce GT 520MX grafičkog procesora. GeForce GT 520MX nudi bolje performanse, širu podršku i naprednije karakteristike u odnosu na integrisanu grafiku¹ i predstavlja korak napred u odnosu na postojeći GeForce GT 520M grafički procesor.

Alienware i Toshiba će ponuditi laptop računare koji sadrže GeForce GTX 560M i Optimus tehnologiju. ASUS, Clevo, MSI, Medionand i drugi će ponuditi laptop računare sa GeForce GTX 560M grafičkim procesorom. ASUS, Samsung i drugi će imati u ponudi laptop računare sa GeForce GT 520MX.

Za više informacija o GeForce 500M seriji grafičkih procesora, posetite www.nvidia.com
# # #

O kompaniji NVIDIA


NVIDIA (NASDAQ:NVDA)  je probudila svet snagom kompjuterske grafike, kada je izumela grafički procesor (GPU) 1999 godine. Od tada, kompanija konstantno postavlja nove standarde u vizuelnom računarstvu sa očaravajućom interaktivnom grafikom koja se može pronaći na uređajima počevši od tableta i portabilnih medija plejera preko notebookov-a, do radnih stanica. Ekspertiza kompanije NVIDIA u programabilnim GPU-ovima je probila granice u paralelnom procesiranju, koje je učinilo super-računare ne tako skupim i široko dostupnim. Kompanija poseduje više od 1,800 U.S. patenata širom sveta, uključujući i one koji su fundamentalni za modernu računarsku industriju. Za više informacija posetite www.nvidia.com.

# # #

U izajavama u ovoj objavi za medije uključeni su ali ne i ograničeni stavovi o: dostupnosti, benefitima i uticaju NVIDIA GeForce grafičkih procesora, Optimus tehnologiji, 3D Vision tehnologiji, PhysX tehnologiji, CUDA arhitekturi, Verde laptop drajverima i SLI tehnologiji; benefitima i uticaju DirectX 11; dostupnosti laptop računarima koji sadrže GeForce grafičke procesore; i efektima patenata kompanije na moderno računarstvo, a u pitanju su izjave koje se odnose na mišljenja osoba i koje mogu uzrokovati rizikom i nesumljivo mogu izazvati rezultat koji može da bude različit od očekivanog. Važni faktori koji mogu prouzrokovati da se aktuelni rezultati razlikuju od očekivanih su: globalni ekonomski uslovi, zavisnost od drugih vezano za proizvodnju, sklapanje, pakovanje i testiranje naših proizvoda; uticaj tehnološkog razvoja i konkurencija; razvoj novih proizvoda i tehnologija ili poboljšanja naših postojećih proizvoda i tehnologija; prihvatanje naših proizvoda ili proizvoda naših partnera na tržištu; defekti u dizajnu, proizvodnji ili softveru; promene u potrebama potrošača; promene u industrijskim standardima i interfejsu; neočekivani gubici u performansama naših proizvoda ili tehnologija kada se integrišu u sisteme; kao i drugi faktori koji se pojavljuju sa vremena na vreme u izveštajima kompanije NVIDIA za Securities and Exchange Commission, ili SEC, uključujući Obrazac 10-K za fiskalni period koji se završio 30. januara 2011. Kopije izveštaja popunjene od strane SEC su objavljene na našem websajtu i dostupne su od kompanije NVIDIA, bez nadoknade. Ova mišljenja ne garantuju performanse koje mogu da nastanu u budućnosti, i one govore o stanju u ovom trenutku, kao što je zakonski dozvoljeno; NVIDIA se odriče bilo kakve odgovornosti da menja ove izjave i time anticipirala buduće događaje i okolnosti.

© 2011 NVIDIA Corporation. Sva prava zadržana. NVIDIA i NVIDIA logo, 3D Vision, CUDA, GeForce, Optimus, PhysX i SLI su robne marke i/ili registrovane robne marke NVIDIA korporacije u Americi i drugim zemljama. Druge kompanije i imena proizvoda mogu biti robne marke uvаženih kompanija u čijem su vlasništvu. Karakteristike, cene, dostupnost i specifikacije su podložne promenama bez prethodne najave.