Vipnet informiše putem mobilnog Newsletter-a agencije IQ mobile

Senzacionalni odnos broja klikova i broja prikazivanja od 20,38% kod prve pošiljke

IQ mobile agencija za marketing mobilne telefonije, zadovoljna je što sada pored kompanije Nokia opslužuje još jednog velikog korisnika u Hrvatskoj. Za operatera mobilne telefonije Vipnet realizovaće se mobilna kampanja, čiju suštinu predstavlja mobilni NewsletterIQ mobile poseduje izvanredno uspešnu koncepciju, realizaciju, kao i marketing: već prvi Newsletter doneo je CTR stopu od 20,38%.

Agencija IQ mobile je specijalizovana za kompletnu realizaciju mobilnih kampanja u zemljama nemačkog govornog područja i zemljama jugoistočne Evrope. Od osnivanja agencije 2006. godine, Srbija i Hrvatska se ubrajaju u strateški najvažnije zemlje za distribuciju. Ova tržišta su veoma otvorena za nove trendove i inovacije, a velikim prodorom mobilnih telefona i ekstremno visokom stopom korišćenja SMS-poruka nudi najbolje uslove.

Dok kompanija Nokia već godinama poznaje znanje i stručnost agencije IQ mobile, za Vipnet je ovo prva mobilna kampanja koja se zajednički ostvaruje i istovremeno prikazuje koje sveobuhvatne usluge agencija nudi: Izrada proizvoda, marketing i reklamiranje usluga dolaze iz jednog izvora:

Korak 1: Suština kampanje je mobilni Newsletter. Dva puta mesečno se Vipnet-korisnicima preko SMS-a dostavlja jedan link. On vodi ka optimizovanoj stranici Newsletter-a za mobilne uređaje, koja osim najaktuelnijih informacija sadrži povoljnosti kao što su besplatne melodije zvona, igrice za mobilne telefone ili smešne slike.

Korak 2: Optimalni marketing. IQ mobile dodatno preuzima marketing, odnosno reklamiranje usluge na mobilnim portalima i povezuje Vipnet sa oglašavačima. U prvim izdanjima zajedno su uključeni oglašavači SeatNokia.

Korak 3: Da bi se povećao broj prijavljivanja za Newsletter i da bi se reklamni prostor u njemu učinio bogatijim i atraktivnijim, IQ mobile i Vipnet organizuju nagradnu igru na online portalu. Kada se Vipnet-korisnik prijavi za mobilni Newsletter, on učestvuje u nagradnoj igri za vikend-boravak u hotelu sa 3*, hotelu Donauwalzer u Beču, glavnom gradu Austrije. Nagradu je agenciji IQ mobile stavio na raspolaganje njen korisnik, hotel Donauwalzer, jer ona i njemu donosi dragocenu reklamu na Internet portalu Vipnet-a.

„U agenciji IQ mobile našli smo inovativnog i u isto vreme vrlo pouzdanog partnera, koji je preuzeo ne samo tehničku implementaciju, nego i celokupnu realizaciju. Povratne informacije koje stižu od naših korisnika bile su odlične, što dodatno potvrđuje izuzetno visoku CTR stopu“, kaže Miljenko Graovac, Rukovodilac odeljenja upravljanja korisničkim uređajima i razvoja proizvoda iz kompanije Vipnet Hrvatska.

Efikasno „pružanje usluga na licu mesta“ obavlja Aleksandar Krstić

Osveženje u saradnju unosi Aleksandar Krstić (35), koji se od oktobra 2010. Nalazi na funkciji direktora za region jugoistočne Evrope (Region Manager SEE) za IQ mobile i na toj funkciji je zadužen za marketing mobilnih uređaja za tržišta u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bugarskoj. On predstavlja kreativnu vezu između brendova, agencija, medija i mrežnih operatora, i uspešno izgrađuje partnerske odnose sa stranim preduzećima.

Krstić ima jedanaest godina iskustva na različitim pozicijama u oblasti telekomunikacija i turizma, koje ističu kako njegovu profesionalnost i njegovo znanje, tako i njegovu kontinuiranu, uspešnu i stabilnu karijeru.

 

newsmaster